בית המשפט המחוזי מרכז-לוד קיבל את עמדת הפרקליטות וקבע כי נאשם, תושב בנימין שהיה קטין בעת ביצוע המעשים, ביצע בשנת 2018 מעשה טרור שבו גרם למותה של עאישה ראבי באמצעות השלכת סלע לעבר רכבה.
בהכרעת דין מפורטת קבע בית המשפט, בדעת רוב, כי הנאשם ביצע עבירת הריגה בנסיבות של מעשה טרור, לצד עבירות נוספות של יידוי אבן לעבר כלי תחבורה וחבלה במזיד ברכב – גם הן בנסיבות של טרור. נקבע כי אשמתו הוכחה מעבר לספק סביר, בין היתר על בסיס ממצאי DNA שנמצאו על הסלע שפגע ברכב, וכן סתירות בגרסאותיו והפרכת האליבי שמסר.
על פי כתב האישום, הנאשם, שהיה בן 16 בעת האירוע, הגיע יחד עם אחרים לנקודה המשקיפה על כביש 60, במטרה לפגוע בנוסעי כלי רכב ממוצא ערבי ממניע לאומני. במהלך האירוע זיהה רכב פלסטיני שבו נסעו המנוחה, בן זוגה ובתם, והשליך לעברו סלע במשקל של כ-2 ק"ג. הסלע חדר את שמשת הרכב ופגע בראשה של ראבי, ובהמשך נקבע מותה.
הנאשם כפר במיוחס לו, וההליך המשפטי התנהל לאורך תקופה ממושכת עד להכרעת הדין.
◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








