מבזקים
ירושלים: תושב שטעה בדרך הותקף ונשדד באלימות פרשת הריגול בחיל האוויר: היעדים החדשים שנחשפו מאה שערים: דגלי אש"ף הוסרו – ואז פרצו עימותים כך הפך ערב שירה בציבור ביבנה לרגע של יחד אילת: שני לכודים חולצו מתאונה סמוך ל – Ice Mall ראש העין: פרשה קשה של התעללות בחתול נחשפה סוכל ניסיון חטיפה בירושלים: קטין בן 16 חולץ ללא פגע חיילי חיל האוויר מואשמים בריגול לאיראן תמורת כסף קריית מלאכי במבצע בלימה: כ – 150 התחסנו נגד חצבת התנגשות בין משאית למספר רכבים בראש העין השגרה נמשכת: אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף שריפה רחבת היקף בבקעת הירדן: מטוסי כיבוי הוזנקו דרמה במאפייה ברמת גן: אישה פונתה לאחר החייאה ענק חדש ובמיקום אסטרטגי: אזור התעשייה הבא של השומרון פיצוצים צפויים בעוטף עזה ובשדרות בשעות הקרובות מועצת גדרה הסדירה פתרון חנייה חדש ברחוב חושן דיווח ראשוני: אדם נפל מגובה ונהרג באשקלון פעוט נכווה ממים רותחים בבית בנתניה אישה כבת 75 נמצאה ללא רוח חיים בביתה ברמת השרון “להגדיל תורה ולהאדירה”: אלפי נבחנים במבחני הרבנות הראשית בבנייני האומה

תלמידי כיתה י'2 מאורט רבין בגן יבנה השתתפו במיזם "אלופים בשביל הנופלים"

 

בשבוע שעבר, יצאה כיתה י'2 בליווי המחנכות עדנה תשובה ונווית גמליאל, לסיור בנבי סמואל, במסגרת התכנית "אלופים בשביל הנופלים" עם האלוף במילואים רוני נומה. הסיור נערך בסימן "אנו פה חומת מגן" לציון 20 שנה למבצע חומת מגן. 

אלופים בשביל הנופלים הינו מיזם לאומי אשר נוסד ע”י משפחות שכולות, קצינים בכירים ומרכזי סיור במטרה להפגיש את המשתתפים עם סיפורה של הארץ וסיפור גבורתם של לוחמי צה"ל שנפלו למענה. זהו מפעל הנצחה חי, שמחבר את הסיפור של כולנו בארץ הזו. הפעילות העיקרית במיזם, מתקיימת בשבוע הגבורה: בין יום השואה ליום הזיכרון, ומביאה לתנועה לאומית רחבה של משתתפים המבקשים להתחבר לימים אלו באופן משמעותי. המיזם מייצר מפגש בין מגזרים ואוכלוסיות על ידי שיח ערכי המבקש לאחד ולקרב, בייחוד בימים אלו של זיכרון ותקומה. הסיורים, מובלים על ידי נציגי משפחות שכולות, קצינים בכירים בדימוס ומורי דרך, ומתקיימים בפריסה ארצית לכלל האוכלוסייה וללא תשלום. התלמידים התרגשו מהביקור ושמעו סיפורים אישיים של משפחות שכולות ובנוסף, הרצאה, בה קיבלו מידע על הרקע הביטחוני – מדיני בארץ שקדם למלחמה.

מרי שפונט, מנהלת בית הספר: "האלוף במיל' רוני נומה, יו"ר מיזם בשביל הנופלים, אשר התגייס להוביל את המיזם כחלק מהחשיבות והערך שהוא רואה בחיבור של סיפור הנופלים לסיפורה של הארץ למענה לחמו והקשר המשמעותי עם המשפחות השכולות: הנצחה חיה, שמחברת את הסיפור של כולנו בארץ הזו. המיזם, אשר עשרות אלפי משתתפים מבקשים להתחבר באמצעותו לימים שבין יום השואה ליום הזיכרון באופן משמעותי, מייצר מפגש וחיבור בין מגזרים ואוכלוסיות על ידי שיח ערכי שמבקש לאחד ולקרב בייחוד בימים אלה של זיכרון ותקומה. אני שמחה שתלמידנו יצאו נשכרים מן הביקור ואנו נרחיב את היריעה בשנה הבאה".

דילוג לתוכן