מבזקים
מהממ״ד למדים: שלושה צעירים מהעוטף מספרים למה בחרו להתגייס אחרי 7 באוקטובר איזנקוט ברייכמן: ״נתניהו קיבל התרעות לפני 7 באוקטובר – זה מחדל עמוק מאוד״ גלנט בהרצליה: ״עסקת החטופים הודלפה על ידי מי שהיה בעל עניין שהמו״מ יישבר״ אחרי אירוע האלימות ביוספטל: קטין נעצר בבת ים, צעיר נפצע דר רחוב בן 64 אותר ללא רוח חיים על כיסא גלגלים בחניון בפתח תקווה מיליון שקל לבריאות ברחובות – לאן הולך רוב הכסף? 738 ימים בשבי והחיים שאחרי – עמרי ולישי מירן פתחו בבית הנשיא בירושלים את שבוע ״סלון עוטף״ שני יציעים, עיר אחת: אורי דנינו והירש גולדברג פולין הונצחו יחד באצטדיון טדי עסקים בעוטף ובנגב המערבי יקבלו העדפה של 15% במכרזי קק״ל למשך שלוש שנים בהנחיית גיל חובב: רמלה מחפשת את מיזמי התיירות הבאים שלה מה ילמדו השנה בבן-גוריון? המסלולים החדשים שנכנסים לתמונה בן 40 נפצע קשה לאחר שנפל מגובה באתר בנייה בבני ברק בן 40 נפצע בתאונה בין שני אופנועים בתל אביב הקשר שהחל בטלגרם: תושב מזרח ירושלים מואשם במגע עם סוכן חוץ בן 17 נפצע בתאונת קורקינט חשמלי בפתח תקווה ברמלה שמעו מקרוב את סיפורי 7 באוקטובר: בת זוגו של הלוחם והפצוע עלו לבמה בדרך למגרש: בני נוער מנתיבות פתחו את התכנית להכשרת עוזרי מאמן בסיור בטרנר שני קטינים נעצרו באשדוד בחשד שהשליכו בקבוקי תבערה לעבר ניידות אשקלון: פועל בן 73 נפצע בינוני לאחר שמשטח כבד נפל עליו במפעל תושב פתח תקווה, מרצה בבר אילן, נאשם בתכנון מתקפת טרור המונית נגד ערבים

תל אביב שיאנית באי ציות לרמזור אדום: זינוק חד במספר הדוחות ב־2024

מספר הנהגים שנתפסו באי ציות לרמזור אדום זינק לשיא בשנת 2024: על פי נתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת אור ירוק, נרשמו אשתקד 45,899 דוחות לנהגים שלא צייתו לרמזור אדום – עלייה של 36% לעומת 2023, אז עמד המספר על 33,813 דוחות.

מספר הנהגים שנתפסו באי ציות לרמזור אדום זינק לשיא בשנת 2024: על פי נתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת אור ירוק, נרשמו אשתקד 45,899 דוחות לנהגים שלא צייתו לרמזור אדום – עלייה של 36% לעומת 2023, אז עמד המספר על 33,813 דוחות.

הנתונים חושפים כי 60% מהדוחות (27,655) נרשמו על ידי שוטרים במסגרת אכיפה ידנית, בעוד 40% (18,244) הופקו באמצעות מצלמות א'3.

תל אביב־יפו מובילה במספר הדוחות עם 4,082 עבירות תנועה מסוג זה, אחריה ירושלים עם 3,876 דוחות וגבעתיים עם 1,179. גם חולון (1,134) וחיפה (1,084) נכנסו לחמישייה הראשונה. בסך הכול נרשמו בערים 22,220 דוחות – כ־48% מכלל ההפרות.

עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, התריע: "מעבר באור אדום היא אחת העבירות החמורות והמסוכנות. הדרך למגר את התופעה היא בהצבת מצלמות בולטות ושלטות בצמתים אדומים ומרובי נפגעים. הגיע הזמן להוריד את הכפפות במאבק בנהגים שמסכנים את החיים של כולנו".

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שבשנת 2023 בלבד היו 2,499 נהגים מעורבים בתאונות דרכים לאחר שלא צייתו לרמזור – שבעה נהגים ביום בממוצע. מתוכם 26 נהגים היו מעורבים בתאונות קטלניות.

העונש על חציית רמזור אדום משתנה לפי חומרת העבירה: החל מקנס של 1,500 שקלים ו־10 נקודות חובה ועד פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה, השבתת הרכב ואף כתב אישום.


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות חולון בת ים אזור והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של חולון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן