מבזקים
חג שבועות שמח, עם ישראל חי! סכסוך בבית ספר ברחובות משבית את תיכון קציר בעיר ניסיון פיגוע דריסה בשומרון: נהג רכב ניסה לדרוס אזרחים או לוחמים בצומת תפוח ונלכד בחווארה ערנות מצילת חיים ברחובות: בדיקה שגרתית בשל אי נוחות בגרון חשפה גידול סרטני עוגת הגבינה של צ׳אקרה: המתכון הירושלמי לשבועות שבועות בכוס: היינות שיכולים לשדרג את שולחן החג ירושלים: פלאנט מוזילה את הקולנוע למשפחות בשבועות רמלה חילקה מתוק לחג: עוגות שבועות הגיעו לאזרחים הוותיקים שבועות בדרום: צה״ל פותח מחדש מסלולי טיול וציר 10 הרצליה מתגברת אבטחה בשבועות: דגש על מוקדי נוער בלילות חשד לרצח בלוד: גבר נורה למוות במהלך נסיעה בעיר רצח באופקים פוענח: צעיר בן 20 יואשם בדקירה קטלנית במתחם מסחרי זמני כניסת ויציאת חג השבועות והשבת מכה לעסק בקריית גת: מפקד המחוז חתם על צו סגירה למכון שטיפת רכבים שבו הועסק שב"ח שבועות 2026: 5 מנות שיגרמו לאנשים לשכוח שיש בכלל עוגת גבינה נס רפואי באשקלון: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן והציל את חייו של גבר שפיתח תגובה אלרגית חריפה אסון כבד: אהרון פרץ (17) מאשדוד ושירה נעים (16) משדה עוזיהו הם ההרוגים בתאונה המחרידה בכביש 7 שבועות בלבן: ורדינון מציגה את הפריטים שיהפכו את חדר השינה לסוויטת בוטיק מפנקת מדבר יהודה: שלושה נערים נתקעו מתחת למפל וחולצו במסוק גדרה נותנת לנוער לתכנן את הקיץ: האקתון ראשון יצא לדרך

תמונת הנרצח מכפר עזה שוחזרה לציור מרגש

"בציור הוספתי אלמנט שלא מופיע בתמונה – ענן בצורת הסמל למען החזרת החטופים כדי שלא נשכח לרגע שחייבים להחזיר את כולם הביתה עכשיו".

תמר גל, בת ה 15 שׅחזרה באמצעות ציור את התמונה בה צולמה עם חברותיה בכפר עזה, יחד עם אביה של אחת החברות – עומר צדיקביץ ז"ל שנרצח בשבת השחורה  זאת במסגרת שבוע פרויקטים שנערך בתיכון יאסא בירושלים

תמר גל מירושלים, הלומדת במגמת מוזיקה בתיכון יאסא בירושלים, שׅחזרה במסגרת לימודיה תמונה שצולמה לפני שלש שנים ביער כפר עזה. בתמונה מצולמת תמר עם שתי חברותיה נגה וגלי, ואביה של  גלי – עומר צדיקביץ ז״ל , תושב כפר עזה שנרצח בשבעה באוקטובר.

עומר ז"ל נרצח בחניה בסמוך לביתו, כשהיה בדרך למכוניתו במטרה לנסוע לחמ״ל, שם בדרך כלל שהה במסגרת תפקידו במקרים של סבבים ואזעקות.

ציור התמונה נעשה במסגרת שבוע הפרויקטים השנתי של שכבת כיתות י'. "למרות שאני לומדת במגמת מוזיקה בחרתי לעשות משהו שונה ולצייר את התמונה המרגשת שמקבלת בימים אלו משמעות חזקה בעקבות השמחה על החטופים ששבים והעצב הרב על אלו שנרצחו בעוטף או בשבי ולא ישובו עוד", מספרת תמר.

"את התמונה מצאה לפני כמה חודשים נגה, חברתה של תמר המופיעה גם כן בתמונה. "כשראיתי את התמונה יחד עם אמא שלי ונזכרתי ביום המהנה הזה שביליתי עם גלי ואביה ונגה באזור כפר עזה, עלה רעיון לשלוח אותה לצייר מקצועי שייעשה לנו ציור יפה למזכרת, אך זה לא יצא לפועל. כשהתחלתי לחשוב מה אציג בשבוע הפרויקטים התמונה הזו ישר עלתה לי לראש והחלטתי לצייר אותה".

"כשאני מסתכלת על התמונה הזו והציור שציירתי עולים בי הרבה זיכרונות ורגשות, אבל אני בעיקר מתעצבת כשהראש שלי חוזר למציאות ואני נזכרת כמה אנשי הקיבוץ הזה והמדינה כולה איבדו. אני נזכרת בביקורים הכי כיפיים שהיו לנו בכפר עזה כשאני ונגה היינו נוסעות לשם בחופשים, ועומר היה אוסף אותנו מאשדוד או אשקלון לקיבוץ, ואז פשוט היינו מסתובבות בקיבוץ ומדברות שעות. התמונה והציור מסמלים כל כך הרבה עבורי – החל מהחשיבות של ההנצחה של עומר ועד לרצון להראות לכולם את המקום היפה הזה, שאני כל כך מקווה שיצליח להשתקם ולחזור לחיים".

"בציור הוספתי אלמנט שלא מופיע בתמונה – ענן בצורת הסמל למען החזרת החטופים כדי שלא נשכח לרגע שחייבים להחזיר את כולם הביתה עכשיו".

איריס מאירי שניר, סגנית המנהל ביאסא: "שבוע הפרויקטים מאפשר לתלמידים להביע את הרגש, המחשבות והתחושות באמצעות יצירה. אין ספק שכל מה שאירע בשבעה באוקטובר ומאז השפיע ומשפיע גם על הדור הצעיר שלנו. יש נחמה מסוימת בכך שאומנות מאפשרת להם לבטא את התחושות ולמצוא מזור מסוים".

הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן 

צילום: תמר גל

דילוג לתוכן