מבזקים
סוף טראגי לחיפושים באשקלון: בן 17 אותר ללא רוח חיים בחוף דלילה שוטרים פשטו על מרוץ גמלים בשטח אש בנגב – שני קטינים ניסו להסתתר בשיחים חג סוכות שמח עם ישראל! מתכון מושלם: עוגת אורז פריכה עם שבעת המינים, ערמונים ועשבי תיבול מחאה מול בלפור: הקפות ושופרות סמוך למעון ראש הממשלה מזג האוויר בסוכות: טפטופים בחוף לצד עומסי חום בדרום ובבקעה שדרות: בת 50 פונתה במצב קשה לאחר שנחנקה בזמן האכילה נתיבות: בן 30 נפצע קשה באירוע אלימות אשדוד: בן 60 נפגע מרכב ברחוב הפלמ״ח כביש 40: שניים נפצעו בתאונה סמוך לצומת שרונים פצועים רבים בתאונה בבת ים משרד החינוך ואינטל חתמו על הסכם לקידום AI ו־STEM – שרה נתניהו הייתה מעורבת בקידום המהלך בישראל חיפושים נרחבים אחר יבגני מיכאילוב; נראה לאחרונה בטיילת באילת הותר לפרסום: רס״ר (מיל׳) נדב קלי ורס״ר (מיל׳) אופק מועלם נפלו בקרב ברצועת עזה ההקלה הייתה קצרה: מחיר הדלק צפוי לזנק ביותר מ – 40 אגורות ולחזור מעל 8 שקלים רמת השרון: שב"ח נתפס על קורקינט החשוד כגנוב – 28 דוחות נרשמו במבצע אכיפה נס ציונה: ילדי כיתה א׳ הכינו שרשרת ענקית שתיתלה בסוכת החיילים רוב תושבי נתניה מרוצים מהעירייה – אז למה הנתון דווקא ירד לעומת לפני עשור? נראו כמו ביצים מפוקחות – אבל החותמות חשודות כמזויפות: 76,800 ביצים נתפסו בדרך לירושלים נתניה: כבר הסתבך עם רשות המסים – ואז עשה זאת שוב; סוכן ביטוח נשלח לשנה בכלא
27f175f0-e86c-407a-8807-edbbed1e3bc0

תרגילים לחיזוק רצפת האגן למניעת כאבים, כבדות ועייפות במהלך ההיריון

27f175f0-e86c-407a-8807-edbbed1e3bc0
גלית גטרידה מעין, פיזיותרפיסטית במרכז הרפואי קפלן (צילום: אופיר לוי, ביה"ח קפלן)

השבוע צוין במרכז הרפואי קפלן 'שבוע תכנון היריון בריא' בשל חשיבותו הרבה עבור נשים בהיריון. במהלך ההיריון גוף האישה עובר שינויים רבים. חולשת רצפת האגן המאופיינת בבריחות שתן במאמץ קל, כאבי גב, כאבים ברגליים או רק כבדות ועייפות הינם רק חלק מהסימפטומים אותם היא יכולה להרגיש. גלית גטרידה מעין, פיזיוטרפיסטית במרכז הרפואי קפלן ברחובות , מסבירה כי השינויים אותם מרגישה האישה בהיריון הנם נורמליים ומשתנים מאשה לאשה. "על מנת להבטיח תקופת הריון נעימה וחיונית עם רצפת אגן חזקה ומתפקדת ולידה קלה יותר, מומלץ לבצע תרגילים לחיזוק רצפת האגן בשילוב נשימות סדירות, כבר במהלך ההיריון", מסבירה גלית. "רצפת אגן חזקה במהלך ההיריון תפחית סימפטומים כמו דליפת שתן במאמץ קל, ואף תקצר את משך ההתאוששות של אזור זה לאחר הלידה, ובכך חזרה מהירה וקלה יותר לפעילות יומיומית".

במהלך ההיריון מומלץ לקיים פעילות גופנית ברמת קושי קלה- בינונית. לא מומלץ לבצע פעילות גופנית ברמת קושי גבוהה יותר מרמת הפעילות טרם ההיריון, ולעיתים אף מומלץ לרדת ברמת הקושי. פעילות זאת חשובה לשמירה על מרכיבי הכושר הגופני הכללי כמו יציבה נכונה, שיווי משקל וסבולת לב- ריאה. בנוסף, פעילות זו מונעת/מפחיתה הופעה של כאבים הקשורים למערכת השריר- שלד אשר אופייניים למהלך ההיריון.

מס' טיפים כלליים לנשים בהיריון:
1. הקפידי על שתיית כמות המים המומלצת.
2. הקפידי לנעול נעלי הליכה נוחות. לא מומלץ לנעול נעלי עקב.
3. במידה ועיסוקך דורש ישיבה ממושכת במהלך היום , הקפידי לקום מדי שעה ולבצע סיבוב הליכה של מס' דק'.
4. במידה ואת עומדת שעות רבות על רגלייך במהלך היום, הקפידי לבצע הפסקות ישיבה. ניתן אף להרים את הרגליים מעלה ולבצע סיבובים של הקרסוליים לשחרור.
5. בזמן עמידה ממושכת- תוכלי להפחית מהעומס על הגב התחתון ע"י הנחת רגל אחת על שרפרף והחלפת הרגליים לסירוגין לפי נוחיותך.
6. הימנעי ככל הניתן מהרמת משאות בכפיפת גו לפנים ובמקום זאת היעזרי יותר בכפיפת ברכיים בעת ההרמה.
7. במרוצת היום עשי הפסקות (בישיבה, או בעמידה עם גו תמוך על הקיר) ונשמי מס' נשימות-בטן (באמצעות הסרעפת) רגועות.

תרגילים מומלצים לדוגמא, בישיבה על כסא:
1. תנועתיות שכמות וכתפיים – שבי על כסא. גו זקוף. הניעי את הכתפיים בתנועת סיבוב לאחור: הרימי כתפיים לכיוון האוזניים, הצמידי שכמות לאחור, הורידי מטה לכיוון הישבן וקרבי כתפיים לפנים וחוזר חלילה. כך בצעי סיבוב מלא.
2. מתיחת גו – שבי על כסא, ידיים משוחררות מטה לצידי הגוף. הרימי זרועות ישרות מצידי הגוף כלפי מעלה עד שהן נפגשות מעל ראשך. מתחי את הידיים והגו מעלה תוך כדי נשיפת אויר החוצה.
3. מתיחת-גו צידית – שבי על כסא. יד אחת אוחזת בצד המושב והיד השנייה עולה דרך הצד מעלה ולכיוון הנגדי של הגוף תוך השענות קלה על היד שנשענת על המושב. החליפי ידיים.
תרגילים בעמידת שש:
4. תנועתיות גב ואגן – עמדי בעמידת שש. גלגלי את האגן לאחור וקמרי את הגב כלפי מעלה. כשהגעת למעלה חזרי בחזרה מטה באופן הדרגתי כשאת מקערת את הגב ומגלגלת את האגן קדימה. דמייני חתול אשר מקער ומקמר את גבו.
5. מתיחת גב – עמדי בעמידת שש עם פיסוק קל בין הרגליים. הורידי ישבן לאחור אל העקבים בעוד הידיים נמתחות לפנים והבטן מוצאת את מקומה בין שתי הברכיים.

המלצות אלה הינן כלליות. על מנת לקבל תכנית תרגול אישית באפשרותך לפנות לצוות מכון הפיזיותרפיה במרכז הרפואי קפלן.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן