מבזקים
לא רק לומדים מקצוע – הופכים לסטודנטים: המיזם שמשנה חיים באור יהודה בת ים על מפת המכביה: חמישה ספורטאים מהעיר ייצגו את ישראל במשחקי המכביה 2026 אשקלון משדרגת את חיי הלילה: מתחם הפודטראקים בטיילת הואר בגרילנדות חדשות מקריית גת לשייטת 13: רס"ן י' נבחר למצטיין הרמטכ"ל הממ"דים ניצחו את החניה: ועדת הערר אישרה לקדם פרויקט התחדשות בתל אביב הרכש הראשון לעונת 2026/27: עמית ראובן חתם בא.ס עירוני אשקלון בדרך חזרה הביתה: שתי שכונות חדשות מוקמות בבארי לקראת שובם של התושבים ליד קריית גת: המשטרה פשטה על בית בנהורה ותפסה נשקים מדמים, מכשירי GPS ו – 43 אלף שקל במזומן רגע לפני החופש הגדול: רמלה מחזקת את הביטחון בקריית האומנים עם נקודת שיטור חדשה חולון: וולפסון בולט בדו"ח משרד הבריאות עם הישגים בפגייה ובמחלקות הפנימיות כפר סבא: מאיר מציג תמונה מעורבת בדו"ח משרד הבריאות ירושלים: דו"ח משרד הבריאות חושף פערים בין בתי החולים בעיר רמת גן: דו"ח משרד הבריאות מציב את שיבא בין בתי החולים עם שיעורי זיהום גבוהים יותר בחלק מהמדדים פתח תקווה: תמונה מעורבת בדו"ח משרד הבריאות – לאיזה בית חולים כדאי להתפנות? נתניה: לניאדו בולט לטובה בדו"ח משרד הבריאות רחובות: דו"ח משרד הבריאות מציב את קפלן בתחתית המדד לזיהומי דרכי השתן ברזילי בין המצטיינים: ההישג של בית החולים אשקלון בדו"ח משרד הבריאות יוספטל רשם הישג יוצא דופן: אפס זיהומי צנתר בדו"ח משרד הבריאות סורוקה בין המצטיינים בישראל במניעת זיהומים: "הישג משמעותי גם תחת אתגרי המלחמה" גבעתיים מרחיבה את מעטפת המוגנות לבני הנוער בקיץ

תרגיל באשדוד: איך מטפלים באתר הרס?

התרגיל רענן וגיבש מחדש את סדר הפעולות המתבצעות ע"י כל הגורמים, משלב איתור זירת האירוע ובניית תמונת המצב, תוך קביעת סדר הכוחות הנכנסים לאתר, תחומי האחריות ומה המשימות שעליהם לבצע.

אנו נמצאים בעצומה של מלחמה ועל אשדוד נורו לא מעט טילים. למזלנו הטוב רוב הטילים יורטו ואחרים נפלו בשטחים פתוחים. אלה שחדרו את כיפת ברזל ונפלו בעיר גרמו אומנם נזק, אך ללא נפגעים בנפש. מה קורה אם טיל פוגע ישירות בבניין וגורם לקריסה? מה אם היו לכודים ופצועים ולא מעט נעדרים? באיזו מידה הרשות העירונית ערוכה להתמודד עם זירת הרס כזו? תשובות לכך ניתנו היום במסגרת תרגיל שיזם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, על מנת לרענן יכולות ולוודא שהעיר ערוכה להתמודד עם תרחישי הרס בבנייני מגורים.

כל הגורמים התכנסו במטה החירום של עיריית אשדוד, לתרגיל מיוחד אותו יזם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי. תכנון התרגיל הוטל על אל"מ (מיל.) אבי אזולאי, יקל"ר אשדוד לשעבר, על מנת לרענן יכולות ולוודא כי רמת המוכנות במיטבה. על התרגיל ניצח ראש העיר עצמו, כמי שעומד בראש מטה מל"ח, והשתתפו בו גם גורמים חוץ עירייה – צבא ומשטרה, מד"א, כב"ה וזק"א ונציגים מכל היחידות והחברות העירוניות.

התרחיש שבנה אל"מ אזולאי, מדמה אתר הרס של בניין מגורים אשר חטף פגיעה ישירה וקרס כמעט באופן מלא, ולידו מבנים סמוכים שנפגעו ברמות נזק שונות. על פי תמונת המצב שהצטיירה בשולחן המטה, מדובר בנפגעי נפש, בלכודים, בנעדרים ופצועים, ובהערכות כי התמונה לא שלמה. במהלך התרגיל, התבקשו נציגי כל גופי הביטחון וההצלה וראשי המכלולים, להציג את התייחסותם הכללית לאירוע, את דרכי הטיפול והאמצעים ומה המשימות והקשיים איתם עליהם להתמודד. ואכן, כל צד הציג את המענה המידי בכל שלבי ההתערבות, תוך שהוא מפרט את שלבי הכניסה לזירה, הפתרונות המוצעים בטווח המידי, סדר הכוחות והאמצעים והיכולת לשמר כוח לרציפות תפקודית.

התרגיל רענן וגיבש מחדש את סדר הפעולות המתבצעות ע"י כל הגורמים, משלב איתור זירת האירוע ובניית תמונת המצב, תוך קביעת סדר הכוחות הנכנסים לאתר, תחומי האחריות ומה המשימות שעליהם לבצע, כאשר המטרה המידית היא הצלת חיים וחילוץ לכודים במהירות המירבית ומניעת פגיעה מתשתיות מסכנות חיים. "באירועי קריסה ולכודים (כמו ברעידות אדמה), הזמן הוא פקטור קריטי המחייב תגובה מהירה ויעילה, תוך תיאום וניצול מיטבי של כל הכוחות והמשאבים בו זמנית", אומרים בעירייה ומסבירים את המשמעות שיש לתרגול ולרענון הכוחות "כדי שרמת המוכנות, הזמינות המידית ויכולת התגובה תהיה מיטבית".

התרגיל נמשך כשעתיים וחצי, במהלכו לובנה והתגבשה תורת הפעלה שנותנת מענה לשיתוף הפעולה הנדרש בין גורמי הביטחון וההצלה לרשות העירונית באתר ההרס.  בסיכום התרגיל אמר ראש העיר: "אני מאוד מקווה שלא נידרש לתרחיש זה, אך במציאות ובנסיבות החיים שלנו עלינו להיות מוכנים לכל תרחיש. התרגיל היום הוא חלק מתרגילים נוספים שביצענו ונמשיך לבצע, על מנת לשמור על רמת מוכנות גבוהה. כך נהגנו תמיד וכך ננהג גם בעתיד".

ראש העיר הודה לכל מי שסייע בהכנת התרגיל – למנכ"ל, אנשי אגף הביטחון ואל"מ אזולאי, לגורמי הביטחון וההצלה באשדוד שלשיתוף הפעולה איתם יצאו כבר מוניטין בכל הארץ, ולכל ראשי המכלולים והיחידות העירוניות שמעניקים שירותים לציבור כל השנה, בשגרה ובחירום.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן