תשעה חודשים להיעלמותה של היימנוט קסאו.
ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) התכנסה היום (ב') לדיון מעקב שמיני בנושא עדכון סטטוס חיפושים אחר הילדה היימנוט קסאו.
טפסאי קסאו, אבא של היימנוט: "החוקרים הפרטיים שלנו הגיעו למידע על אדם שטוען שהוא ראה בעיניים שלו את היימנוט במרפסת דירה בקריית מלאכי. לטענת אותו אדם, הילדה השפריצה לכיוונו מים וצעקה 'אני היימנוט קסאו'. העברנו למשטרה את פרטי הקשר של אותו אדם, אבל עד שהמשטרה פעלה אותו אדם אושפז בבית חולים וכעת הוא לא במצב למסירת עדות. המידע על האדם הזה התקבל ב- 18.09 והוא הועבר לגורמים הרלוונטיים במשטרה". משפחתה של היימנוט טענה במהלך הדיון כי הם לא קיבלו פרטים של נציג משטרה דובר אמהרית שיוכל להיות איתם בקשר יום יומי.
ח"כ עודד פורר, יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות: "היימנוט נחטפה ממרכז הקליטה בצפת, היא לא סתם נעלמה ממנו. משרד העלייה והקליטה צריכים ללוות את הפרשה לאורך כל הדרך. בעקבות הדיון הפומבי האחרון פניתי לשר העלייה והקליטה וביקשתי ממנו להקים ועדת בדיקה ממשלתית, אבל שר העלייה והקליטה בכלל לא מעלה את זה לסדר היום של הממשלה. ביקשנו ממשרד העלייה והקליטה להעלות קמפיין פרסומי שיעודד פנויות לקבלת מידע מודיעיני באמצעות פרס כספי, נעשה קמפיין קצר למשך ימים בודדים וגם הוא לא פורסם במקומות הנכונים. העובדה שמשרד העלייה והקליטה לא הגיעו לדיון הזה מעידה על היחס השלילי של ממשלת ישראל לגבי מציאת היימנוט".
במשטרה טוענים כי רק בתאריך 05.11 התקבל אצלם לראשונה הדיווח על אותו אדם שטען שראה את היימנוט אך עדיין לא התבצע איכון של הפלאפון הסלולורי שלו. רפ"ק אמיר סמניה, מפקד יל"פ מרחב כנרת: "לא ניתן לבצע איכון לפלאפון של אותו אדם שהעיד שראה את היימנוט במרפסת מכיוון שהוא לא יודע לספק תאריך או מקום שבו הוא ראה לכאורה את היימנוט. כדי לבצע איכון טלפוני איכותי יש צורך לכל הפחות במיקום ובזמן". שמואל לרמן, ר' חו' נעדרים ומתחזים שמטרת ישראל: "נגבתה עדות מאותו אדם שטען שראה את היימנוט ונבדקים כיוונים נוספים בעקבות אותה עדות שנמצאים בתהליך".
יהודית חליפה, חוקרת פרטית שעובדת עם המשפחה: "היינו פעמיים בביתו של אותו אדם שטען שהוא ראה את היימנוט. ב- 26.09 העברנו למשטרה את המידע על אותו אדם שטען שראה את היימנוט במרפסת של דירה. לאחר מספר ימים מסרנו עדות במשטרת כפר סבא על המקרה הזה. אותו אדם שטען שראה את היימנוט מאושפז כעת בבית חולים".
בנוסף למידע המודיעיני שהתקבל בקריית מלאכי, במשטרת ישראל מבקשים לחקור פעם נוספת את הנערה שהייתה עם היימנוט בערב החטיפה, אך הוריה מסרבים לאפשר למשטרה לחקור אותה פעם נוספת. רפ"ק אמיר סמניה: "אנחנו פועלים במספר מישורים כדי לתחקר את הילדה פעם נוספת, אך נכון להיום טרם נגבתה עדות נוספת מאותה ילדה". יהודית חליפה: "ההגדרה של היימנוט לא כנעדרת אלא כחטופה תוכל לסייע למשטרה לגבות עדות פעם נוספת מאותה נערה שהייתה עם היימנוט בערב החטיפה, אך כעת הוריה מסרבים שיחקרו אותה פעם נוספת".
ח"כ צגה מלאקו (הליכוד): "המשטרה חייבת לבדוק כל מידע שהמשפחה מעבירה לה באמצעות החוקרים הפרטיים. התנהלות המשטרה בחיפושים אחר היימנוט היא לא תקינה. היימנוט לא נעלמה ממרכז הקליטה, היא נחטפה. חייבים לשנות את הגדרת הטיפול בתיק של היימנוט".
מתן איילה, חדשות 13: "האירוע הזה עדיין מטופל ברמה של שוטרים קהילתיים ולא ברמה הלאומית. המשפחה מביאה למשטרה מידע מודיעיני והוא לא נבדק במלוא כובד האחריות".
טיטי איינאו: "לא מטפלים בתיק ההיעלמות של היימנוט כמו שצריך. מתקבל מידע מודיעיני וחולפים חודשיים עד שהמשטרה מטפלת במידע כמו שצריך. יכול להיות שאותו אדם אושפז בבית חולים מכיוון שהחוטפים של היימנוט הבינו שיש בידיו מידע מודיעיני שיכול להוביל למציאתה. מודה מאוד לוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות על הדיונים שמקדמים את המציאה של הילדה".
יו"ר הוועדה ח"כ פורר סיכם את הדיון: "קצב הטיפול בתיק הוא איטי מאוד, לוקח שבועות וחודשים לבדוק מידע מודיעיני עדכני. אנחנו נקבע דיון נוסף בקרוב ונבקש לקבל דיווח על ההתקדמות החקירה של האדם בקריית מלאכי. בנוסף, משטרת ישראל הבטיחה שיהיה איש קשר קבוע דובר אמהרית שידע לדבר עם המשפחה וזה עדיין לא קרה. עד לישיבת המעקב הבאה אבקש לקבל את שמו של השוטר הזה".