מבזקים
הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור? מהיום: חונים בחינם בראשון לציון ונוסעים לתל אביב בלי הפקקים – אבל יש קאץ׳ 10 גנים בגדרה נקראו על שם נופלים ונרצחים – ולכל אחד נוצר איור שמספר את סיפורו אילת: רוכב קורקינט חשמלי בן 48 נפצע בשדרות התמרים – מצבו בינוני באר יעקב נערכת לחורף של הצגות: "אנדרסן וספר האגדות" ו"אליסה בארץ הנפלאות" מגיעות לעיר אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית פתח תקווה שנייה בישראל: 956 דירות בהתחדשות עירונית בחצי שנה נתניה בחמישייה הארצית: כמעט מחצית מהבנייה החדשה מגיעה מהתחדשות עירונית כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה

'אורט' גן יבנה: תלמידי מגמת סוציולוגיה הציגו את עבודות הגמר בנושא מנהיגות נשית


תערוכה מיוחדת במינה: תלמידי מגמת סוציולוגיה מבית הספר אורט על שם נעמי שמר הציגו את עבודות הגמר שלהם בנושא מנהיגות נשית.

התלמידים סיפרו על המסע המיוחד שעברו במהלך כל השנה בטרם התערוכה. כך, באחד משיעורי סוציולוגיה, מורת המגמה מור רביב בכש הציגה בפני התלמידים מצגת על מנהיגות ונתנה לתלמידים משימה לבחור מנהיג ולומר מדוע הוא מנהיג בעיניהם. לאחר מכן התלמידים הופתעו כאשר גילו שהפרויקט מתמקד במנהיגות נשית, הביעו התלהבות והחלו לחקור.

כל קבוצה בחרה מנהיגה נשית שלדעתה היא ראויה להערצה ומעוררת השראה. חלק בחרו את המנהיגה שלהם ממש בבהירות וללא לבטים כלל, וחלק החליפו מנהיגות לא פעם ולא פעמיים, עד שנמצאה המנהיגה המתאימה. לאחר בחירת המנהיגה, התחילה להיעשות עבודת חקר מעמיקה שכללה קריאת מאמרים, אינטרנט, עיתונים ועוד.

במצגת המסכמת כל קבוצה הציגה מול הכיתה את עבודתה ובחרה תמונה של המנהיגה הנבחרת. את התמונה התלמידים היו צריכים לצלם בצורה מיוחדת תוך שהם שומרים על קרבה ככל האפשר לתמונה המקורית. ביום הצילום התלמידים מאד התרגשו, היו באווירה טובה והגיעו לתוצאות מעולות.

יולי אבוקסיס ועמית מליק, תלמידות המגמה מסכמות: "העיסוק במנהיגות בכלל, ובמנהיגות נשית בפרט, עורר אצלנו השראה גדולה, ובמהלך תהליך העבודה, חווינו קשת של רגשות ותחושות שלא ציפינו לחוות: התלבטויות, מחשבות, ציפיה, התרגשות, וחשיפה לשאלות עמוקות כגון: מה המשמעות שיוצר אדם? מהו שינוי? מה הופך אדם למנהיג? איך אני יכולה להשאיר חותם? מבלי שהתכוונו, עבודה זו הפכה למסע נפשי לתוך תוכינו והמונח מנהיגות קיבל משמעות חדשה".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן