מבזקים
תל אביב: אישה נפצעה באורח בינוני בכביש 2 (דרך חיל השריון) הלילה: אירוע אלימות התרחש במרכז ירושלים "תיקנו עוול של עשרות שנים": יום הזיכרון לחללי כבאות והצלה לישראל צוין ברחבי הארץ דיווח ראשוני: תקלה נרחבת ברשתות החברתיות פייסבוק ואינסטגרם כביש 35: רכב התהפך בתאונה קשה סמוך לברכיה, שני פצועים חולצו במצב בינוני פרסום ראשון: כתב אישום חמור נגד נהג מונית מאשקלון שביצע מעשים מגונים בנוסעת בינה מלאכותית בקלפי: מכפיל כוח אסטרטגי או סכנה לאמון הציבור? אבריאל בן דור בטור מיוחד מחווה מרגשת ומצמררת: נשקו האישי של רנ"ג איתמר אלוס ז"ל מאופקים הוענק לבני משפחתו סכנה לבריאות הציבור: משרד הבריאות מזהיר מפני שמן זית מזויף באמצע הרחוב, לאור יום: ירי באשדוד; בן 23 הובהל לבית החולים "תעשי פול גז": ילדה בת 14 מאור יהודה לקחה את הרכב של אמא שלה ויצאה לסיבוב מסוכן עם החברים נהגים, שימו לב: חסימה ושינוי זמני בהסדרי התנועה הלילה בכביש 200 אחרי 35 שנה: מהפכת הענק בהיכל התרבות של אור יהודה יוצאת לדרך המשטרה סגרה בבת אחת שישה בתי עסק בנגב מחשש שיהפכו למטרות ירי דירה בהנחה: אלפי משפחות מתחרות על דירה בכפר סבא, יהוד, מזכרת בתיה ואילת בת ים: בני נוער ממשפחות מילואים וכוחות הביטחון פתחו את הקיץ על הגלים אחרי יותר מ – 30 שנות יריבות: הבבא ברוך הגיע להילולה של משפחת איפרגן בנתיבות בירה, רוק וחגיגות 30: פסטיבל הבירה של מודיעין חוזר עם הג'ירפות ומרסדס בנד קריית גת בקזחסטן: העיר מציגה את עצמה לעולים פוטנציאליים ביריד עלייה ראשון מזה 11 שנים בבאר שבע מצאו דרך חדשה להילחם באלימות ברשת: הילדים עצמם הפכו לשומרי הסף של הוואטסאפ

אור יהודה חוגגת את חג הסיגד: אירוע מסורתי מרגש לקהילת יוצאי אתיופיה

עיריית אור יהודה ציינה את חג הסיגד, חגם המסורתי של יהודי אתיופיה, באירוע חגיגי ומכובד שנערך במועדון הקהילתי ליוצאי העדה בעיר. החג, שמסמל את הכמיהה לירושלים ואת זכר מתן תורה, זכה למעמד מרכזי והוענק לו נופך תרבותי וקהילתי בהתאם למסורת השנתית של העיר.

עיריית אור יהודה ציינה את חג הסיגד, חגם המסורתי של יהודי אתיופיה, באירוע חגיגי ומכובד שנערך במועדון הקהילתי ליוצאי העדה בעיר. החג, שמסמל את הכמיהה לירושלים ואת זכר מתן תורה, זכה למעמד מרכזי והוענק לו נופך תרבותי וקהילתי בהתאם למסורת השנתית של העיר.

באירוע נכחו ראש העיר, ליאת שוחט, סגן ראש העיר עופר בוזי, מנהלת אגף החינוך דלילה אשכנזי, חבר המועצה ומחזיק תיק העלייה והקליטה הבטמו אייאיו, ח״כ פנינה תמנו שטה, רבנים, קייסים ונציגי הקהילה האתיופית, לצד מאות תושבים. האירוע נערך בהובלת אגף החינוך באמצעות רכז הקהילה אדיס מהרטו ובשיתוף ועד הקהילה.

המתחם עוצב כמיצג מרשים המדמה כפר אתיופי, וכלל תמונות, בובות בתלבושות אותנטיות, כלי נגינה עתיקים ודוכני בגדים מסורתיים. המשתתפים לבשו לבן חגיגי ונהנו ממאכלי העדה, קפה ותה, לצד שולחן שוק ישראלי צבעוני ומזמין.

בחלק האומנותי הופיעו הזמרות קנובש וטומבולה, להקת אינסרה, רקדנים ומקהלת לב איבים, שהעניקו לאירוע אווירה מרגשת ומחברת.

ראש העיר, ליאת שוחט, אמרה:
"הסיגד הוא לא רק חג של קהילה אחת, הוא תזכורת לערכים של מסורת וקשר לירושלים. באור יהודה אנחנו רואים בבני ובבנות הקהילה האתיופית חלק בלתי נפרד מליבת העיר. אני גאה לבשר שהעירייה נמצאת בישורת האחרונה לקראת הקמת מרכז קהילתי חדש שייתן מענה תרבותי, חברתי וקהילתי. אני מאחלת לכולנו שנדע לראות אחד את השני בעיניים טובות ולבנות יחד עיר שהיא מגדלור של סובלנות, שוויון ואהבה."


◼️ חדשות אור יהודה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חורחה נובומינסקי וסטודיו ישראל

דילוג לתוכן