מבזקים
אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל

אושר סופית: ההסדר לפיו אספקת חשמל תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת הרשות המאשרת

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "סעיף 157א לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה–1965 קובע בין השאר כי הספקת חשמל, מים וטלפון למבנה תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת יושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה יחד עם מהנדס הוועדה (הרשות המאשרת). ההסדר הקבוע בסעיף זה נועד לכמה תכליות, ובהן מניעת עבירות בנייה ובחינת בטיחות המבנה.

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון מס' 161), התשפ"ה–2025 של חבר הכנסת יעקב אשר. 12 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים.

מוצע לקבוע כי ההסדר הקבוע היום בחוק התכנון והבנייה לפיו הספקת חשמל תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת יו"ר הוועדה המקומית ומהנדס הוועדה (הרשות המאשרת) – יחול רק בנוגע לחיבור בניין לראשונה לרשת החשמל.

בנוגע לחיבור שאינו ראשוני לרשת החשמל, תיקבע חובה על מבקש הגדלת חיבור שעולה על 63X3 אמפר, למסור לחברת החשמל הצהרה כי המבנה נושא הבקשה נבנה בהתאם להיתר הבנייה. בנוסף, מוצע לקבוע כי חברת החשמל תדווח לרשות המאשרת על כל הבקשות להגדלת חיבור שגודלן עולה על 40X3 אמפר ולאפשר לרשות המאשרת להורות לחברת החשמל על אי ביצוע הגדלת החיבור או ניתוק החיבור במקרים בהם הבנייה נשוא הבקשה נעשתה בסטייה מהיתר.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "סעיף 157א לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה–1965 קובע בין השאר כי הספקת חשמל, מים וטלפון למבנה תיעשה רק לאחר קבלת אישור מאת יושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה יחד עם מהנדס הוועדה (הרשות המאשרת). ההסדר הקבוע בסעיף זה נועד לכמה תכליות, ובהן מניעת עבירות בנייה ובחינת בטיחות המבנה.

בכל הנוגע לחיבור ראשוני של מבנה לחשמל, עולה מלשונו ותכליתו של הסעיף ומהאופן שבו הוא פורש בפסיקת בתי המשפט כי הוא נועד לחול בעת חיבור ראשוני של מבנה לחשמל. לעומת זאת, לעניין חיבורים אחרים לחשמל יש פרשנויות שונות הגורמות לאי בהירות, ומעוררות לא אחת קשיים ביישום החוק ומילוי הוראותיו. לפיכך, מוצע לקבוע כי הוראות הסעיף לעניין הספקת חשמל יחולו רק בנוגע לחיבור הראשוני לחשמל".

הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן