מבזקים
מרגישים את הסתיו: מזג האוויר לימים הקרובים אחרי החגים: כך מחזירים את הילדים לשגרה בלי מלחמות בוקר ראשון לציון: בת 6 נפצעה בינוני לאחר שננשכה על ידי כלב שריפה בבית האבות: 39 נפגעים, שניים במצב קשה ולא יציב עוד הוצאה לעסקים ברחובות: העירייה תבדוק כמה אשפה הם מייצרים – ומי שיעבור את המכסה ישלם שריפה בדירה בחולון: צוותי הכיבוי השתלטו על האש; למרבה המזל: אין נפגעים מהיום: אשדוד מפעילה מערך פינוי אשפה חדש ומורחב מיכאל וידל שוחח עם יניב חיון: ״גאווה גדולה לרמלה ולמדינת ישראל״ תזכורת | מחירי הדלק מזנקים הלילה: 8.27 שקלים לליטר בנזין 95 טיסות פליי דובאי יושעו לשישה ימים: חברות ישראליות יפעילו טיסות חילוץ שלוש משפחות מנס ציונה היו על טיסת החילוץ; בוקסר: "הגיבורים האלה הם משלנו" חיפושים נרחבים אחרי איתן סוסן, נעדר מאופקים נתניהו פגש בנתב״ג את יניב חיון שפרץ לתא הטייס: "תפסתי את המפגע, חנקתי אותו ומשכתי את ההגאים" אשדוד: רוכב אופנוע בן 25 נפצע בתאונה עצמית ברחוב אקסודוס סערה בעקבות פוסט של צעיר שהוצג כפעיל חד״ש: תלונה הוגשה למשטרה נוסעי הטיסה מסעודיה בישראל: בן 51 פונה לבית החולים עוד לילות של חסימות ורעש ברחובות: עבודות המטרונית מתרחבות לשורת רחובות מרכזיים ליברמן הגיע לסוכת המחאה של משפחת קסאו: "אסור לתת להיימנוט להישכח" כתב אישום נגד תושב אילת בן 69: נאשם בניסיון רצח אשתו באמצעות פטיש וסכין ארונו של דניאל אומנסקי מפתח תקווה בן ה – 14 שנהרג בקייב יגיע מחר לישראל

אחרי החגים: כך מחזירים את הילדים לשגרה בלי מלחמות בוקר

אחרי חופשה ארוכה של כשבועיים, ביום ראשון חוזרים הילדים לגנים ולבתי הספר. הימים הקרובים הם בדיוק הזמן להתחיל להזיז בהדרגה את השעות השינה, להחזיר סדר יום ולמנוע את הבוקר הראשון שבו כולם מנסים להתארגן בבת אחת.

החופשה הארוכה של תקופת תשרי מתקרבת לסיומה. לפי לוח משרד החינוך, הלימודים יתחדשו ביום ראשון, 4 באוקטובר. אחרי ימים של שעות שעות מאוחרות, ארוחות בשעות משתנות ויציאה מהשגרה, המעבר החד בחזרה למסגרות עלול להיות לא פשוט.

משרד הבריאות מדגיש כי שגרה קבועה מעניקה לילדים תחושת יציבות וביטחון, וכי שעות שעות וקימות קבועות הן חלק מרכזי בשגרה בריאה.

במקום לנסות במוצאי שבת להעביר ילד שנרדם בחצות למיטה בשמונה בערב, עדיף להתחיל כבר עכשיו. אפשר להקדים בהדרגה את שעת השינה ואת שעת הקימה, כך שהגוף יתרגל מחדש לקצב של לימודי ימי ימי.

הזמן שלפני השינה צריך להיות רגוע ככל האפשר. מומלץ להפחית פעילות נמרצת ומסכים ולהוסיף פעילויות שקטות כמו קריאה, משחק רגוע או מוזיקה. לילדים בגילאי עד חמש ממליץ משרד הבריאות שנתיים ממסכים בשעתיים של פני השינה.

השגרה אינה מתחילה רק בלילה. אפשר כבר בימים הקרובים להחזיר בהדרגה שעת קימה קבועה, ארוחת בוקר בשעה דומה לזו של לימודים ימיים והתארגנות רגועה יותר בשעות הבוקר.

משרד הבריאות ממליץ על סדר יום קבוע עם גמישות, כולל גם "בוקר" קצר וקבוע שעוזר לילדים להתרגל לסדר היום.

כדאי לבדוק כבר היום אם חסרים בקבוק מים, קופסת אוכל, בגדי החלפה, מחברות, ציוד או כל דבר אחר. גם לילדים זה יכול לעזור: אפשר לשתף אותם בסידור התיק ובהכנת הבגדים ליום ראשון. כך החזרה ללימודים הופכת ממשהו שנוחת עליהם בבוקר אחד למשהו שמתכוננים אליו יחד.


טיפ: אל תחכו למוצאי שבת כדי "להחזיר את השגרה". התחילו היום בשינוי קטן אחד: הקדימו מעט את שעת השינה, קומו קצת מוקדם יותר והחזירו בהדרגה את סדר היום.

אחרי חופשה של כשבועיים, שלושה ימים של מעבר הדרגתי יכולים להפוך את הבוקר יום ראשון להרבה פחות לחוץ.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה, freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן