איך להיערך למחלות החורף באמצעות הרפואה המשלימה?

החגים הסתיימו, עונת החורף הולכת וקרבה ויחד איתה מגיעות גם מחלות החורף השונות. הרפואה המשלימה מציעה דרכים טבעיות שבהן נוכל להכין את גופנו וכמובן את ילדינו להתמודדות טובה יותר עם מחלות החורף. הצוות הרפואי של רשת מרפאות ‘כללית רפואה משלימה’, מספק טיפים ועצות שיסייעו לכם להכין ולחזק את הגוף לקראת החורף באמצעות הרפואה המשלימה.

רצוי להימנע מאכילת ממתקים, סוכרים פשוטים ומשתיית משקאות ממותקים. מומלץ להרבות באכילת מרקים עשירים בירקות כתומים כמו גזר, דלעת ובטטה. ירקות אלה מכילים מרכיב בשם בטא קרוטן המסייע לאיזון ריריות מערכת הנשימה. מרק עוף ידוע כבר מזמן כתרופת סבתא ידועה, יעילה ומומלצת. כדאי להוסיף למרק גם שורש זנגביל (ג’ינג’ר), המסייע לכייח ליחה ונזלת. ריבוי שימוש בבצל ושום, בעיקר חיים, מסייע בנטרול נגיפים. תרופת סבתא יעילה נוספת היא משרה של בצל קצוץ עם דבש או סילאן תמרים. משרים בצל קצוץ עם כף דבש במשך שעה ולאחר מכן אוכלים כפית מדי שעה בזמן דלקת גרון או צרידות. מומלץ לצרוך מזונות העשירים בויטמין C כמו קיווי, גויאבה, פלפל אדום, עלים ירוקים ופירות הדר.

על מנת להתגונן מפני גלי הצטננות ושפעת, חשוב לשמור על מערכת חיסונית בריאה, לשם כך חשוב לשלב בתזונה מזונות עשירים באבץ כמו גרעיני דלעת וחמניה לא קלויים ,קוואקר (שיבולת שועל), סובין חיטה, אגוזי מלך, גרעיני חמניות, עדשים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס ועוד. כמו כן, ניתן להשתמש באבץ למציצה בשעת צרידות וכאב גרון ראשוני עד להקלה. חשוב להקפיד שהמזון שאנו אוכלים יהיה חם כדי שיעניק חום לגוף ובנוסף שימוש בתבלינים מחממים כמו קינמון, ג’ינג’ר וחריף. הקפידו גם על תזונה עשירה בירקות כתומים, וירקות שורש באופן כללי. חשוב להרבות בשתיית תה לחימום הגוף, הוסיפו לתה צמחים כמו מרווה, זוטה לבנה, רוזמרין, תימין, קינמון ועוד.

שנת הלילה חשובה מאד לחיזוק הגוף ולפעילות תקינה שלו, הקפידו על שינה מספקת של לפחות 7 שעות בלילה ובקרב ילדים, בהתאם לגיל, ולא פחות משמונה שעות. במקרים רבים אנו מצטננים בעת המעבר מאיזורים חמים לקרים, לכן חשוב להתלבש חם ולשמור על חום גוף במיוחד במעברים אלה. פעילות גופנית מסייעת בשמירה על הגוף ומומלצת על בסיס יומיומי (, עם זאת, הימנעו מפעילות גופנית מופרזת. חשוב להימנע מחימום יתר של הבית או המשרד ולהקפיד לאוורר את החללים בהם אנו שוהים לזמן ממושך. אם החלטתם להימנע מנטילת החיסון ניתן לחזק את הגוף נגד נגיף השפעת בעזרת  התכשירים ההומאופתיים המשמשים לטיפול בשפעת כמו OSCILLO, או INFLUHEEL. תכשירים אלה יעילים גם כטיפול מונע, כלומר כחיסון.

מעבר לצריכה שוטפת של מזונות העשירים בויטמין C כמו פלפלים, ברוקולי פירות הדר ופירות טרופיים, כדאי לשקול שימוש בתוסף תזונה מתאים. מנגד, עודף ויטמין C מפריע למאזן החומצי בסיסי של הכליות ולא רצוי להפריז בצריכתו. כדי להתאים את המנה לצורכי הגוף רצוי להיוועץ בנטורופת/ית.

צמחים ותוספים נוספים המסייעים להתמודדות עם מחלות החורף: אוניה דה גאטו (ציפורני החתול): צמח בעל תכונות נוגדות נגיפים וחיידקים. אפשרי לנטילה בכמוסות או בטיפות. ויטמין C: רצוי  לצרוך ויטמין  מסוג ESTER C (לא חומצי), בעיקר כאשר יש נזלת מרובה. אכינציאה מסייע מאוד למערכת החיסון. מומלץ לא להשתמש מעל 7-10 ימים ברצף. פרופוליס, אסטרגלוס וסמבוקוס: מסייעים לשיפור העמידות של מערכת החיסון, בעיקר במחלות חורף.

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן