מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

אילת: בית ספר "אורים" לחינוך מיוחד מתחדש בכיתת דמיון מיוחדת

מערכת החינוך של אילת המקדמת חדשנות פדגוגית, מתחדשת בכיתת דמיון נוספת בבית ספר "אורים" לחינוך מיוחד. הכיתה מאפשרת חקר ולמידה בסביבה אינטראקטיבית במסגרתה הופכים קירות ורצפת הכיתה לחלל תלת ממדי. מעבדת הדמיון המציגה 700 סביבות מציאות מדומה אינטראקטיבית,

מערכת החינוך של אילת המקדמת חדשנות פדגוגית, מתחדשת בכיתת דמיון נוספת בבית ספר "אורים" לחינוך מיוחד. הכיתה מאפשרת חקר ולמידה בסביבה אינטראקטיבית במסגרתה הופכים קירות ורצפת הכיתה לחלל תלת ממדי. מעבדת הדמיון המציגה 700 סביבות מציאות מדומה אינטראקטיבית, תאפשר לתלמידים לגלות עולמות חדשים ומרגשים. זו כיתת דמיון שניה שהוקמה באילת על ידי קרן אתנה במימון מפעל הפיס ועיריית אילת. הראשונה הוקמה בשנה שעברה בבית ספר "יעלים" והשאיפה היא למקם כיתה כזו בכל בתי הספר. 

מעבדת הדמיון נחנכה השבוע (א') בהתרגשות רבה, במעמד ראש העירייה – אלי לנקרי, מייסד ונשיא קרן אתנה – אורי בן ארי, המשנה למנכ"ל וראש מינהל שח"ק – ד"ר דרורי גניאל, מנהלת אגף החינוך – מירי קופיטו ובהשתתפות מנהלות בתי ספר היסודיים. בתחילת הטקס, קבע הרב אייזנבך מזוזה וגם תקע בשופר ברוח ימי התשובה, לברכה והצלחה. 

במעמד הטקס ציין ראש העירייה, כי השדרה בה ממוקם בית ספר "אורים" לאורך רחוב חטיבת הנגב תהפוך לשדרה מיוחדת, שתוקדש כולה לא.נשים וילדים עם מוגבלות עם בניית מרכז סיעודי טיפולי, בריכה טיפולית ופארק נגיש הנבנה בימים אלה במורד הרחוב. עוד אמר ראש העירייה, כי הכשרת כיתת דמיון נוספת באילת מתיישבת עם דירוג העיר אילת במקום השני בארץ במדד ערים חכמות וכעיר שנבחרה על ידי האיחוד האירופי כאחת מ – 112 ערים בעולם שיהפכו לערים חכמות וירוקות ומאופסות פליטות פחמן. "נמשיך לחזק את אילת כעיר חכמה ואת מערכת החינוך כמערכת חכמה ומעצימה וכעיר הדואגת לאוכלוסייה עם מוגבלות" אמר ראש העירייה וברך את אורי בן ארי על השותפות רבת השנים וכן את הצוותים החינוכיים. 

לברכות הצטרפו גם ד"ר דרורי גניאל – ראש מינהל שח"ק בעירייה, שהחל את השותפות עם קרן אתנה לפני יותר מעשור ובמסגרתה קיבלו מורי בתי ספר היסודיים והעל יסודיים מחשב נייד. בהמשך חולקו טאבלטים למורים למדעים, ואייפדים לכל הגננות ומורי החינוך המיוחד. מירי קופיטו – מנהלת אגף החינוך ציינה: "בית ספר אורים הוא לבה הפועם של מערכת החינוך באילת. נמשיך להשקיע בו בסביבות לימוד המתקדמות ביותר כמו כיתת הדמיון, על מנת לאפשר את התפתחותו של כל ילד". מנהלת בית ספר "אורים" – לילך סינואני, שהנחתה את הטקס אמרה: "באמצעות כיתה זו אנו יכולים להעניק לתלמידי בית הספר חווית למידה מיוחדת במינה ולסייע להם בבניית כישורי חיים. אפשר לראות כל דבר העולה בדמיון וליישם". 

אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה אמר: "ברחבי הארץ הקמנו 50 מעבדות דמיון, שתיים מתוכן באילת ואנחנו כבר מתכננים עוד. זה אומר המון על מערכת החינוך וההנהגה בעיר שמשקיעה לא מעט בקידום העיר כעיר חכמה דרך החינוך". 

מעבדת/כיתת דמיון היא מרחב למידה אימרסיבי (Immersive) המשתמש בקירות וברצפת הכיתה ליצירת חוויית למידה ייחודית עם מגוון אינטראקציות, שכבות מידע וגירויים שמעוררים סקרנות ומכוונים לחוויה רב-חושית של הלומדים. סביבה אימרסיבית מציגה הדמיה מלאכותית של העולם האמיתי או עולם מדומיין, לדוגמא עולם תת ימי. השילוב של הטכנולוגיות השונות בסביבה, מאפשר למשתתפים להרגיש שהם נמצאים פיזית במקום שמוצג להם. "הוויזואליה העוצמתית, הסאונד, הסנסורים שמשפיעים אפילו על הריח או על הטמפרטורה בחדר – כל אלו ועוד מאפשרים ללומדים להתחבר רגשית לסיטואציה, מה שמשפיע בהכרח על המעורבות ועל המוטיבציה שלהם" ציין בן ארי והוסיף: "אנחנו בקרן אתנה מאמינים שחשיפה של הצוותים החינוכיים לטכנולוגיות הללו עם מערכי שיעור מותאמים, יחזק אותם וייתן להם אפשרות להתקדם מקצועית, וגם לקדם את מערכות היחסים עם התלמידים, שייהנו מלמידה מעניינת ויעילה יותר, ויעניק להם את הכישורים הנדרשים במאה ה-21 על מנת להשתלב בחברה הישראלית ובעולם התעסוקה".

כיתת הדמיון מאפשרת לתלמידים לחקור מעל 700 סביבות מציאות מדומה אינטראקטיביות כגון: אסטרונומיה וחלל, יערות הגשם, ערים בעולם, עולם הים, מורשת והיסטוריה. בני הנוער והילדים יזכו להיחשף לעולמות ידע מגוונים, להתנסות בסביבה טכנולוגית חווייתית ולפתח כישורי חיים ויכולות רלוונטיות למאה ה-21, ביניהן מיומנויות דיגיטליות, חשיבה יצירתית, חשיבה ביקורתית, חשיבה אלגוריתמית, פתרון בעיות, תקשורת ועבודת צוות.

◼️ לקבוצת החדשות באילת והערבה לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אילת

דילוג לתוכן