מבזקים
התמוטט בחוף דלילה באשקלון ללא דופק – ארבעה שוקים חשמליים החזירו אותו לחיים גאווה לראשון לציון ולמדינת ישראל: ארטיום דולגופיאט שוב אלוף אירופה בקרקע קריית גת: בן 25 נפצע קשה בירי סמוך לצומת פלוגות רמלה: אם ובתה נדקרו מחוץ לביתן – הבת במצב קשה, קרוב משפחה נעצר תושב אשקלון נעצר בפרשת הרחפנים: החשד – הועברו להברחות נשק וסמים במרכז הארץ: התחזה לנער בן 16 ברשת – יותר מ – 20 קורבנות אותרו בפרשה "הם שניים על אחד, קטן כזה": המשטרה חושפת מה קדם לסרטון המעצר שעורר סערה בנתניה הותר לפרסום: ליאל איפרגן הוא החשוד ברצח הילד הלל מרדכי דדון בבית שמש זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 21-22 באוגוסט 2026 הסיפור לשבת: הקושי מזרז לך את הישועה פרשת השבוע: כי תצא דאגה ברמלה: אמיר אמברבר בן ה־23 נעדר ביפן מאז 2 באוגוסט חמישה בתי ספר ברמלה ברשימת המצטיינים של משרד החינוך Sold Out באשדוד: אלפים מילאו את פסטיבל הבירה בשני לילות של מוזיקה ובירה רחובות: שינויים בהסדרי התנועה ביום ראשון בשל המשחק באצטדיון העירוני מחיפה למלון באילת: אורח נאשם בהחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית קנאביס, קטמין ו – MDMA: תושב אילת נאשם בסחר ובהחזקת סמים קוקאין, קטמין וסם נוסף נתפסו בדירה באילת: כתב אישום נגד תושב העיר חשד לאלימות קשה בתוך המשפחה באשדוד: בן 44 נאשם בתקיפת אמו בת ה – 77 "תצטרכי שיקריאו בבית קברות על שמך": פוטר ממלון באילת – ונאשם באיומים על עובדות

אילת: משמרים את מגדל הקירור

לאחר שהוכרז לאחרונה מגדל הפיקוח הראשון של שדה התעופה הישן כאתר היסטורי לשימור, הצטרף אליו גם מגדל הקירור, שפעל בבית החרושת לקרח באמצעותו התמודדו ראשוני התושבים וגם המטיילים עם מזג האוויר החם של אילת.

העיר אילת שמתחדשת כל העת, פועלת לשמר את ההיסטוריה שלה וגם את המורשת. לאחר שהוכרז לאחרונה מגדל הפיקוח הראשון של שדה התעופה הישן כאתר היסטורי לשימור, הצטרף אליו גם מגדל הקירור, שפעל בבית החרושת לקרח באמצעותו התמודדו ראשוני התושבים וגם המטיילים עם מזג האוויר החם של אילת.

 מגדל הקירור הוא מבנה טכני, שפעל כחלק ממערכת הקירור של בית החרושת לקרח, שנבנה בשנת 1956 בשכונת המאפיה, השכונה הראשונה באילת, היא שכונת יעלים כחלק מהתמודדות עם האקלים החם והיבש באילת, בימים שטרם השתמשו במקררים חשמליים. מגדל הקירור שבנוי כארובה ומתנשא לגובה שישה מטרים, שימש לקירור מתקני ייצור הקרח במפעל על ידי קירור המים שזרמו מבית החרושת אל ראש המגדל, נאגרו בבריכה בתחתית המגדל ומשם הוזרמו חזרה לבית החרושת כדי לקרר את גז האמוניה ששימש לייצור הקרח.

שמוליק תגר – אוצר מוזיאון "אילת עירי" ומי שאמון על שימור האתרים באילת ציין, שבית החרושת סיפק קרח בבלוקים לתושבי אילת והסביבה, לבסיסי צה"ל ולראשוני המטיילים בעיר והוא היה מהמפעלים הראשונים שהוקמו בעיר בראשית ימיה. עוד ציין שמוליק, כי לאחר קום המדינה החלו לקום בתי חרושת לקרח בכל הארץ על מנת לספק את ביקוש הציבור ואת הצריכה הגדלה של שימור המזון בבתים. עד שנות ה-70 היה בית החרושת באחזקת סולל בונה ובשנת 1975 עבר לידיים פרטיות. בשנת 2008 בטרם החלה הבנייה של בנייני המגורים החדישים שנבנו בשכונה ששינתה את פניה, החליטה ועדת השימור העירונית בעירייה על שימור המגדל. עם תחילת הפיתוח בשכונה על ידי העירייה באמצעות החברה הכלכלית לאילת, הועבר המגדל ממקומו בשיתוף ובתיאום היזם יניב לביא מחברת "לוזון את לביא בע"מ", שבונה בשכונה ושוחזר בקפדנות על ידי מומחי שימור. לאחר מכן הוצב כאתר שימוש היסטורי בפינת הרחובות אלמוגים וחטיבת גולני.

את אתר השימור, אחד מ – 12 אתרי שימור בעיר, חנך השבוע (ב') ראש העירייה – אלי לנקרי יחד עם שמוליק תגר – מזכיר ועדת השימור העירונית ואוצר מוזיאון "אילת עירי". ראש העירייה שעלה עם משפחתו ממרוקו היישר לאילת כשהיה בן 8 התרפק על הזיכרונות בשכונה בה גדל וסיפר איך בעצמו היה מגיע לקנות את הקרח בבית החרושת וסיפר על החשיבות הגדולה שהיה לקרח בימים ההם.

מגדל הקירור יהיה חלק מסיור "מסלול הראשונים" המתוכנן בעיר והכולל כ – 30 אתרים היסטוריים מתקופת הקמתה של אילת. ביניהן: תחנת השאיבה הראשונה, האסדות בנמל, השקם הישן, אתר אום רשרש, המוזיאון ההיסטורי "אילת עירי", טיילת לואיס, מגדל הפיקוח, מרכז רכטר, בית התרבות פיליפ מוריי, בתי ספר ראשונים, המרפאה הראשונה, דרך החוגגים דארב אלחאג' בוואדי השחמון, ועוד.

 

◼️ לחדשות אילת לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יוד צילומים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת

לחצו כאן
דילוג לתוכן