ערב הרחבת התמרון בעיר עזה: ארגוני ההכרעה ביניהן אמהות שכולות, אמהות ללוחמים, נשות לוחמי מילואימניקים ואמהות מיישובי העוטף סגרו היום (ב') את שער הכניסה של כוחות צה"ל לעיר עזה בסמוך לקיבוץ נחל עוז.
המפגינות קראו לראש הממשלה וחברי הקבינט לעצור את התמרון כיוון שלדעתם אופן הפעולה הנוכחי של צה"ל- תמרון לעיר עזה בטרם פונתה לחלוטין מאוכלוסייה וכל עוד מוכנסים אליה מים ואספקה לא יובילו להכרעה ומסכנים את כוחותינו.
בשבועות האחרונים נפגשו נציגות הארגונים עם חברי קבינט ועם יו"ר ועדת חו"ב בועז ביסמוט והציגו להם חוות דעת משפטית המאשרת את הפסקת הזרמת המים והאספקה לעיר במטרה לגרום לאוכלוסייה להתפנות דרומה ולאפשר הפרדה בין מחבלי חמאס לשאר תושבי העיר והטלת מצור מלא על איזורי הלחימה.
המפגינות אמרו: "התמרון לעיר עזה מסוכן לחיילי צה"ל ובצורה הזאת לא יוביל להכרעת חמאס. הלוחמים שלנו יכולים לנצח רק שהם פוגשים מחבלים רעבים, עייפים וכנועים, לא כאלו שמתחבאים מאחורי 500 אלף תושבים עזתים."
הן קראו לראש הממשלה: "אנו דורשות ממך, הכנס את לוחמינו היקרים רק אחרי שעזה מפונה מתושביה ולאחר מצור מלא שכולל את סגירת צינור המים. אתם קבעתם שהעיר עזה היא אזור לחימה וצריך לפנות אוכלוסיה. אסור להכניס חיילים עד שהאוכלוסיה לא מתפנה. יש דרך אחת לעשות את זה וזה עצירת צינור המים. הדבר הפשוט והמוסרי. הלוחמים הם שלנו – האחריות היא שלך!"








