תושייה ואחריות יוצאת דופן גילה נהג חברת סופרבוס, עלי אלקאק, במהלך נסיעה בקו 49 בירושלים. האירוע התרחש בסמוך לתחנת גבעת התחמושת, כאשר אחד הנוסעים, גבר בשנות ה־40 לחייו, ביקש לרדת בדחיפות מהאוטובוס והתלונן על לחץ בחזה ומיחושים בלב.
מיד עם ירידתו מהאוטובוס, התמוטט הנוסע בתחנה. אלקאק, שהבחין במצוקה, מיהר לעזרתו, הרים אותו מהרצפה, דאג להשאירו בהכרה מלאה והזעיק את כוחות ההצלה. הנהג לא עזב את הנוסע לרגע עד להגעת הצוות הרפואי, שטיפל בו ופינה אותו במצב יציב לבית החולים בעיר.
האבחנה הראשונית העלתה כי הנוסע לקה בהתקף לב במהלך הנסיעה. רק לאחר שהצוות הרפואי החל לטפל בו, שב הנהג אלקאק להמשך הקו.
נהג חברת סופרבוס, עלי אלקאק, סיפר:
"ראיתי שהנוסע מתנהג באופן חריג לפני הירידה מהאוטובוס וברגע שירד – הוא התמוטט. הבנתי שאני צריך לפעול מהר מאוד. הזעקתי את כוחות ההצלה, הרמתי אותו, טיפלתי בו והרגעתי אותו ככל האפשר. הרגשתי אחריות גדולה ולא עזבתי אותו עד שהגיעו הצוותים הרפואיים. אני שמח מאוד שהסיפור הסתיים עם סוף טוב ושחייו ניצלו."
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








