מבזקים
חזית בחינוך: הסתדרות המורים נגד שר האוצר – "לא נאפשר קיצור של יום חופשה אחד" רחובות: 10 נפגעים פונו כתוצאה מזירת השריפה החופש הגדול מקדים: מערכת החינוך יוצאת לחופשת פסח בצל המלחמה פסח בצל "שאגת הארי": אשדוד מאיצה את הכנות החג תחת אש בשורה לשכירים: אושר מתווה החל"ת במימון המדינה לימי המלחמה דרמה ברחובות: לכודים חולצו משריפה שפרצה במקלט בניין מגורים תמיכה ממשלתית בערד: מנכ"ל משרד הפנים סייר בזירת הפגיעה הקשה בעיר באילת: בן 25 מירושלים, חמוש בסכין, התפרץ ליחידת דיור ונעצר על ידי לוחמי היס"מ מיכאל וידל רושם הישג פוליטי: "זהו מהלך של אחריות ציבורית" תיעוד מצמרר: סרטון הנפילה באור יהודה מהיום; אושר לפרסום על ידי הצנזורה עדכונים והקלות לבעלי עסקים בירושלים נס באור יהודה: רסיסי טיל בליסטי נפלו בשטח העיר; נזק קל נגרם לרכוש – צפו בתמונות חילופי פיקוד בגזרת גבעת שמואל: מפקד נפת גנים הנכנס נפגש עם ראש העיר יוסי ברודני פרסום ראשון: "ישראל ביתנו" מצטרפת לקואליציה של מיכאל וידל, ראש עיריית רמלה זוגיות, משפחה וחוסן / בתיה בר שביט: חגים ומצבי משבר הם הזדמנות להתחלה חדשה ולבניית זוגיות אחרת התראה מטאורולוגית בישראל היום ה-24 למבצע "שאגת הארי": מזכרת בתיה בשגרה של חירום – "היישוב בידיים בטוחות" מתנה עם שורשים: המיזם של הגן הבוטני שמחזיר את התקווה והטבע הביתה כבוד לסגל ההסברה: קצין היקל"ר של אשדוד, אלברט אקרמן, הועלה לדרגת סרן בעיצומה של הערכת המצב בצל גל נטישת הכלבים מאז פרוץ המלחמה: יריד אימוץ מיוחד בתל אביב

אלבום חדש לגיא ויהל – ״שורשים/כנפיים״

"רצינו להוציא אלבום, אבל לעולם היו תוכניות משלו, מגיפות עולמיות ומלחמות שלא נגמרות – מה שאילץ אותנו בכול פעם לחשב מסלול יצירתי מחדש".

גיא ויהל הוציאו אלבום אחרי שבע שנים של תכנון
גיא ויהל מספרים: ״שבע שנים עברו מאז שהוצאנו את האלבום האחרון שלנו ״השמש תזרח״. לאורך השנים נכנסנו שוב ושוב לאולפן ליצור אלבום חדש, אבל לעולם היו תוכניות משלו, מגיפות עולמיות ומלחמות שלא נגמרות – מה שאילץ אותנו בכול פעם לחשב מסלול יצירתי מחדש.

אחרי ה7/10 לקח לנו כמה חודשים לאסוף את עצמינו ואת השברים ולהיכנס שוב לאולפן, השיר ״מחכים לאור״, שנכתב לזכרו של לאור אברמוב, הבן הבכור של דוד אברמוב (דיג׳י דארוויש) שנרצח בנובה, היה השיר הראשון שהצלחנו לכתוב אחרי חודשים, ופתח את דלתות היצירה.

כשניגשנו לעבוד על האלבום הזה, רצינו להבין מה גיא ויהל רוצים להגיד עכשיו, 28 שנים אחרי שנפגשנו בפנימיית הדסים, 15 שנים של קריירה ועשייה. מה מרגש אותנו עכשיו? מוזיקלית, טקסטואלית, מי אנחנו רוצים להיות, איך אנחנו רוצים להישמע עכשיו?
הבנו שאנחנו צריכים להסתכל על הדברים בפרספקטיבה חדשה ושונה.

יצאנו להניע את המסע לאלבום בשלושה ימים של קייטנת יצירה במדבר, באוטובוס אגד ישן שהוסב לאולפן (מלכה במדבר) בבית השנטי במצפה רמון. מיזם מוסיקלי שהרים החבר והמוסיקאי המוכשר פטריק סבג, שנכנס איתנו לצלילה יצירתית ואינטואיטיבית של כתיבת שירים. אחד מהשירים שיצרנו יחד באוטובוס במדבר נכנס לאלבום (עף למרחקים).
הייתה לנו התחלה והמשכנו את החיפוש והחקירה. היה לנו חשוב לייצר אלבום שאנחנו אוהבים ומתרגשים ממנו, אלבום עם קונספט ואחידות של סאונד ומילים. שורשים מול כנפיים זו אולי השאלה הכי ישראלית בשנתיים האחרונות, גם אם זה לא נאמר בקול רם. העיסוק במקום הזה בשייכות, בתוך מציאות כואבת ומורכבת. האלבום עוסק בשאלות האלו, בזוגיות, במשפחה, ובמקום שבו אנחנו חיים.

באלבום שיתפנו פעולה עם כמה וכמה מוסיקאים נפלאים כמו צוק דבוסק (פוטו מריאנה) שכתב יחד איתנו כמה מהטקסטים באלבום, וניגן בס. פטריק סבג שאיתו הנענו את התהליך עם היצירה ״עף למרחקים״, דן זיתון (קינצוגי) שהפיק את ״תגידי לי את״ וכמובן האחיות המופלאות כרקוקלי, שסוף סוף יצרנו שת״פ אומנותי בשיר שכתבנו יחד ״להתחיל הכול מהתחלה״.

שמנו את הלב שלנו באלבום הזה, מקווים שהוא יגיע להרבה אוזניים, ייגע ויפגוש לבבות של אחרים, וישפוך קצת אור בזמנים המטורפים שאנחנו חיים בהם.״

‎גיא ויהל יחגגו את האלבום החדש במופע חדש ברידינג 3 ת״א ב25/11, בו יארחו את ברי סחרוף ואת האחיות כרקוקלי.


◼️ חדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ברנז'ה, רכילות, בידור, טלוויזיה, מוסיקה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן