מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

אלי לנקרי: "אילת יכולה להידרדר מהר מאוד להתפרצות מסוכנת"; הוצע מתווה מיוחד להחזרת התיירות בעיר

סגן ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, התייחס הערב (שלישי) לגבי הספקולציות בימים האחרונים באשר לשיעורי התחלואה בקורונה באילת: "החלטתי להציג לכם את נתוני האמת כפי שהם מתוך אתר משרד הבריאות נכונים להיום בבוקר". מתווה מיוחד יוצג לפתיחתה של העיר לתיירות ולהחזרת הפעילות הכלכלית.
לנקרי הציג גרפים  ובהשוואה שערך בין עשרות הערים הגדולות והבינוניות בישראל, במדדים החשובים והמובילים שבהם משתמש משרד הבריאות לקביעת מצב התחלואה והדירוג של הערים, אילת לרוב במצב הטוב בישראל. וכל זאת אחרי 3 חודשים שהעיר אירחה מאות אלפי תיירים בכל חודש. "הנתונים הללו אינם מקריים והם תוצאה של הפעולות הרבות שנקטנו בהם בתכנית ״העיר הירוקה״, אבל הם בעיקר, בזכותכם התושבים! בזכות האחריות שאתם מגלים והמשמעת העצמית שלכם". באותה נשימה, לנקרי מתריע כי השאננות יכולה להוביל את אילת לעלייה דרמטית בתחלואה: "אילת יכולה להידרדר מהר מאד להתפרצות מסוכנת!!! אנא מכם המשיכו להקפיד בשמירה על הכללים ולהישמע להנחיות הסגר".
בעקבות כך, נתונים אלו אפשרו לעיריית אילת  לפנות למקבלי ההחלטות במדינה, ולהציג להם מתווה מיוחד לפתיחתה של העיר לתיירות ולהחזרת הפעילות הכלכלית בכל העיר, ובכך לנסות ולמנוע משבר כלכלי קשה, ארוך וממושך. המתווה שהוצע מבוסס בין היתר על ביצוע בדיקות מהירות בדרך ובכניסות לעיר (בדיקות שמוביל ומאשר משרד הבריאות בימים אלו ממש ושעד כה לא היו מאושרות) מבטיח את האיזון העדין והדק שאנו מנסים לפעול לפיו, בין הביטחון הבריאותי של התושבים והתיירים, והביטחון הכלכלי של תושבי העיר והעסקים שלה.
אלי לנקרי: "אני רוצה לקוות שנצליח להעביר את המתווה ולפתוח את העיר בהקדם האפשרי. אנו משקיעים בזה מאמץ גדול ונאבקים על כך. מקווה שנוכל להיות אנשי בשורות בהקדם. ובהזדמנות הזאת, אני קורא לכם ללכת ולהיבדק בדרייב אין לבדיקות קורונה שהקמנו עם פיקוד העורף ומד״א. לא נדרשת הפניית רופא. רק תעודת זהות. בריאות".
קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן