שתי הונאות פישינג שונות מופצות בימים אלה ומנסות לגרום לציבור להזין פרטים אישיים ופרטי תשלום באתרים מתחזים.
באחת ההונאות נשלחות הודעות מזויפות בשם רשות המסים, ובהן נטען כי למקבל ההודעה קיים כביכול ״חוב לתשלום עבור דו״ח תנועה״. ההודעה כוללת קישור המפנה לאתר זדוני ומנסה לגרום לנמען לבצע תשלום.
ההנחיה במקרה כזה חד־משמעית: אין ללחוץ על הקישור ואין לבצע תשלום דרכו. פניות ותשלומים מול גופים ממשלתיים יש לבדוק ולבצע אך ורק באמצעות האתרים הרשמיים של הממשלה ב־gov.il.

במקביל זוהה גם אתר מתחזה לדואר ישראל, המציג עמוד שנראה כמו מערכת למעקב אחר משלוח. מטרת האתר היא לגנוב מידע אישי ופרטי אשראי מהמשתמשים.
האזהרה במקרה הזה חמורה במיוחד: על פי ההתראה, האתר עלול לאסוף את המידע בזמן אמת, כך שגם מי שהקליד פרטים אך לא לחץ על כפתור השליחה עלול לחשוף אותם לתוקפים.
כדי להימנע מהונאה, מומלץ שלא ללחוץ על קישורים שמגיעים ב־SMS או בוואטסאפ בנוגע למשלוח שלא ציפיתם לו, ולהיכנס לדואר ישראל רק דרך האתר הרשמי או היישומון. לפני הזנת מידע אישי או פיננסי יש לבדוק היטב את כתובת האתר.
מי שכבר הזין פרטי אשראי או מידע בנקאי באתר חשוד מתבקש לפנות בהקדם לחברת האשראי או לבנק, לחסום את הכרטיס במידת הצורך ולהחליף סיסמאות בחשבונות הרלוונטיים.
אם התקבלה הודעה חשודה בשם רשות המסים או גוף אחר, מומלץ להתעלם ממנה, לחסום את השולח ולמחוק אותה.
לדיווח על אירוע חשוד ניתן לפנות לכתובת: [email protected].
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









