מבזקים
נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות

ארגון תמורה משיק את גרסת תנ״ך העצמאות, הכולל את מגילת העצמאות

״גם היום אנו מצויים בשבר כואב, אבל יש דברים שכולנו מסכימים עליהם, וזו עובדת הקמת המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית המבוססת על ערכי כבוד האדם וחרותו. מדינת ישראל הוקמה כדי לתת מגן ובית ליהודים באשר הם, ללא הבדל מוצא, גיל, תפיסת עולם או מגדר.  הגיע הזמן לתת ביטוי להחלטה היסטורית זו מקום בספר הספרים של העם היהודי״, אומרת הרב מלכין-מס.

ארגון תמורה – יהדות חילונית המציין בימים אלה 20 שנות עשייה ופועל לחיזוק הזהות היהודית-ישראלית, החילונית וההומניסטית, מבקש לכלול את מגילת העצמאות כאחת ממגילות העם היהודי ולהכניסה לספר שכל ישראלי מכיר ואוהב – ספר התנ״ך. היוזמה באה דווקא בעת הזו, שבה העם הישראלי קרוע ופצוע, במטרה להכריז על המגילה כמגילה מכוננת ככל יתר המגילות האחרות בתנ״ך.

״הנכסים הכתובים של העם היהודי הם עניין חי ומתפתח וזה הזמן לקלוט לתנ"ך שנמצא בכל בית ישראלי את מגילת העצמאות, שעל בסיסה הוקמה מדינת ישראל. כשם שהוספנו ללוח השנה היהודי את יום העצמאות, כך אנו מוסיפים את מגילת העצמאות לקריאה בה", אומרת מנכ״לית תמורה, הרב סיון מלכין-מס.

ההחלטה לקלוט את מגילת העצמאות אל תוך התנ״ך שכולנו מכירים והתחנכנו לאורו, ואף לקרוא לו ״תנ״ך העצמאות״ באה על רקע הקרע בחברה הישראלית וההבנה שמגילת העצמאות היא מסמך מכונן שחתומים עליו דתיים וחילוניים, אנשי שמאל וימין. המגילה היא מסמך היסטורי שנכתב בזמן מלחמה עם תקווה לשלום. הוא המצפן שלאורו הוקמה מדינת ישראל בארץ ישראל, בעקבות משבר גדול, כתוצאה מחזון ונחישות עשיה.

״גם היום אנו מצויים בשבר כואב, אבל יש דברים שכולנו מסכימים עליהם, וזו עובדת הקמת המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית המבוססת על ערכי כבוד האדם וחרותו. מדינת ישראל הוקמה כדי לתת מגן ובית ליהודים באשר הם, ללא הבדל מוצא, גיל, תפיסת עולם או מגדר.  הגיע הזמן לתת ביטוי להחלטה היסטורית זו מקום בספר הספרים של העם היהודי״, אומרת הרב מלכין-מס.

ב"תנ"ך העצמאות" משולבת מגילת העצמאות שעוצבה בהתאם לכתבי התנ״ך האחרים. המגילה נבחרה להיות ממוקמת בהתאם למועד קריאתה בלוח השנה, בין מגילת שיר השירים הנקראת בחג הפסח, לבין מגילת רות הנקראת בחג השבועות. בערב יום העצמאות כאשר המשפחה נפגשת לסעודת החג, או רגע לפני שנמנגל בחג עצמו, נעצור רגע להיזכר במצפן שלנו. ״בכל שנה ביום העצמאות אנו קוראים את מגילת העצמאות והפעם נקרא אותה מתוך "תנ״ך העצמאות", במקום הראוי לה״, מוסיפה הרב מלכין-מס.

 הצטרפו לחדשות דת ומסורת בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: איקן מס פתרונות מיתוג

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן