התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד ממשיכה לחדש ולהפתיע, ומעלה מופע מקורי ויוצא דופן – שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם המלחין והמוזיקאי המוערך פרץ אליהו. הפרויקט החדש מציע פרשנות מוזיקלית מרהיבה ל"ספר היצירה", מהטקסטים המיסטיים המרכזיים והמסקרנים במסורת היהודית.
היצירה, שהולחנה על ידי אליהו, היא מסע מוזיקלי־רוחני עמוק, המתרגם את רעיונות הקבלה העתיקים לשפת הצליל העכשווית. את הביצוע מובילים שני אמנים צעירים ובולטים בעולם השירה המסורתית: הזמר יוחאי כהן והזמרת הדרוזית דימא קבלן, בשילוב התזמורת האנדלוסית בעיבוד סימפוני עשיר.
המנהל האמנותי של התזמורת, אלעד לוי, מסר:
"‘עד עדי עד’ הוא אחד הקונצרטים המסקרנים והמרגשים שלנו השנה. המפגש עם פרץ אליהו ועם הטקסט המופלא של ספר היצירה יוצר חיבור אמנותי נדיר. זהו טקסט שמבקש הקשבה עמוקה, וההלחנה יוצרת גשר חי בין עולם הקבלה העתיק לשפה מוזיקלית עכשווית, אינטלקטואלית ורגשית כאחד."
שלום לוטטי, מנכ"ל התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, הוסיף:
"יצירה מקורית ושיתופי פעולה פורצי דרך הם חלק מהשליחות התרבותית שלנו. הפרויקט עם פרץ אליהו והעיסוק ב‘ספר היצירה’ מבטאים את הרצון להמשיך לחדש, להפתיע ולפנות לקהלים מגוונים – תוך שמירה על מצוינות אמנותית וכבוד למסורת. זהו מופע שמחבר עבר, הווה ועתיד לחוויה אחת שלמה."
הקונצרט "עד עדי עד" הוא חלק מעונת הקונצרטים של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, כלת פרס ישראל למפעל חיים. שלוש סדרות הקונצרטים הראשונות של העונה – "אהבת עולמים" ו־"מדור לדור" – זכו להצלחה רבה וסחפו אלפי צופים ברחבי הארץ.
המופעים יתקיימו במהלך החודשים פברואר–מרץ 2026 באולמות המרכזיים בישראל, במטרה להנגיש את החוויה התרבותית לקהלים מגוונים, ולשלב וירטואוזיות מוזיקלית, עיבודים מקוריים וכלי נגינה אותנטיים לצד תזמור סימפוני מרהיב.
מועדי הקונצרטים "עד עדי עד":
15.2.26 – אשדוד
17.2.26 – ראשון לציון
22.2.26 – באר שבע
23.2.26 – תל אביב
24.2.26 – ירושלים
25.2.26 – נתניה
5.3.26 – כפר סבא
9.3.26 – קריית מוצקין
10.3.26 – אשקלון
◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







