אשדוד ציינה את חג הסיגד בטקס מרגש בהשתתפות קייסים, משפחות, תלמידים וראש העיר ד״ר יחיאל לסרי, שסיפר על אמונתה וגבורתה של קהילת יוצאי אתיופיה ועל הקשר העמוק לירושלים שנמשך דורות.
מסורת עתיקה, אמונה גדולה וסיפור של קהילה שלא הפסיקה לחלום על ירושלים
ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי נשא דברים מרגשים:: "חג הסיגד מספר את סיפור גבורתה, אמונתה והעוצמה הרוחנית של קהילת יוצאי אתיופיה. זו קהילה שמצאה באשדוד בית חם ומכיל, והיא הפכה לחלק חשוב ומרכזי במרקם העירוני".
היום מציינת קהילת יוצאי אתיופיה את חג הסיגד, מהללה. חג עתיק שמלווה את יהודי אתיופיה במשך דורות רבים ושימש יום של התחדשות רוחנית, בקשת סליחה וחידוש הברית עם הבורא. באתיופיה נערכה חגיגה מרוממת שכללה ימים של הכנה נפשית וגופנית, עלייה להר גבוה עם אור ראשון, צום, תפילות וקריאה מהאורית. תמיד היה זה יום של כמיהה לירושלים ושל ציפייה לגאולה.
עם עליית יהודי אתיופיה לישראל ביקשו מנהיגי הקהילה לשמר את החג גם בארץ, מתוך רצון להמשיך לזכור, להתפלל ולחזק את הקשר ההיסטורי והרגשי לעיר הקודש. אבא יצחק יאסו הנהיג את קיום הסיגד בכותל המערבי, ומאז תחילת שנות השמונים הפך המעמד לטקס מרגש ורב משתתפים, שבו הקהילה כולה מתכנסת בבגדים מסורתיים, מתפללת וצמה כבעבר.
הסיפור של חג הסיגד אינו שלם בלי הזכרת המחיר הכבד ששילמו רבים בדרך לארץ ישראל. סיפורי הילדים והמשפחות שמסעו הארוך דרך סודאן נקטע, אך חלומם להגיע לירושלים הוא שהעניק כוח לדור שזכה להגשים אותו. מסגנה אלמיו בת השש, שני ילדיהם של אבא אדהנני, וגיל טרקין שאיבד את משפחתו בדרך, הם רק חלק מהכאב העמוק שנשא העם בלבו במסע הנורא. החלום שלהם הוא שהביא אותנו עד הלום.
אתמול נערך באשדוד הטקס המרכזי לציון חג הסיגד בהשתתפות קייסים, פעילים, תלמידים, משפחות רבות ובכירים בעיר.
ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי הוסיף : "הסיפור שלכם הוא מקור השראה וגאווה לכלל תושבי העיר. מאז שנת 2008 הפך הסיגד לחג לאומי בישראל, והוא מהווה גשר של חיבור בין מסורת שנשמרה מאות שנים לבין הזהות המשותפת של עם ישראל בארץ. זהו יום שמזכיר לכולנו את כוח האמונה, את משמעותה של ירושלים ואת החשיבות של שמירה על אחדות והוקרת הדרך שעברנו. מלקם יסגד בהל, חג סיגד שמח לכולם".
◼️ חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן







