מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

אשדוד: ניתוח עמוד שדרה ראשון בעולם בוצע עם ברגים מקרבון ישראליים

ביה״ח אסותא אשדוד עשה היסטוריה: מטופל שעמד בפני שיתוק קם על רגליו יום אחרי הניתוח החדשני

פריצת דרך רפואית בביה״ח הציבורי אסותא אשדוד: ניתוח עמוד שדרה ראשון מסוגו בעולם – עם ברגים ומוטות מקרבון ישראליים

פריצת דרך רפואית כחול־לבן נרשמה השבוע בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד: לראשונה בעולם בוצע ניתוח זעיר־פולשני לקיבוע עמוד שדרה באמצעות ברגים ומוטות מקרבון, פיתוח ישראלי פורץ דרך של חברת הסטארט־אפ CarboFix.

המטופל, גבר בן 60 שחלה בסרטן ריאה שפיתח גרורה בעמוד השדרה, הגיע למיון אסותא אשדוד כשהוא בסכנת שיתוק מיידית. במהלך הניתוח הוחדרו 8 ברגים ומוטות מקרבון בחיתוכים של כ־1 ס”מ בלבד, ובמקביל נכרת הגידול שגרם ללחץ על חוט השדרה. התוצאה הייתה דרמטית:
כבר למחרת קם החולה על רגליו, יומיים אחרי הניתוח שוחרר לביתו, ובתוך כשבועיים יוכל להתחיל בטיפולי קרינה וכימותרפיה ללא דחייה של חודשים, כפי שהיה נהוג עד היום בניתוחים מהסוג הזה.

הטכניקה להכנסת ברגים בעמוד השדרה דרך חתכים זעירים אינה חדשה. למעשה, היא קיימת כבר כ־30 שנה ומשמשת בעיקר לטיפול בשברים בלתי יציבים. השיטה מבוססת על החדרת מחט לתוך החוליה בהנחיית שיקוף, הכנסת תיל מתכת עדין, הברגת הבורג למקומו המדויק, ולבסוף הכנסת מוט דרך אותם חתכים. השיטה מאפשרת ניתוח כמעט ללא דימום, זיהום מינימלי והחלמה מהירה.

אולם במשך כל השנים-היה דבר אחד שנחשב בלתי אפשרי:
להחליף את המתכת בברגים ומוטות מקרבון, חומר בעל מאפיינים פיזיקליים מורכבים שלא אפשרו לו עד כה לשמש בקיבוע עמוד שדרה בשיטה זעיר־פולשנית.

חברת CarboFix הישראלית היא זו שהצליחה לפצח את האתגר. בזכות הפיתוח החדש, ניתן כעת לשלב את הטכנולוגיה הזעיר־פולשנית המוכרת עם שתל מקרבון — ולפתוח דלת טיפולית חדשה לחלוטין לחולים אונקולוגיים.

ברגים ומוטות מקרבון אינם יוצרים הפרעות בהדמיות MRI, ומאפשרים לבצע בדיקות איכותיות גם לאחר הניתוח. בנוסף, הם מפחיתים משמעותית סיכונים בהקרנות-ומאפשרים לרופא האונקולוג לכוון את הקרינה בדיוק רב יותר.

בשילוב עם ההתאוששות המהירה מההליך הזעיר־פולשני, מדובר בקפיצת מדרגה של ממש בטיפול בחולי סרטן עם גרורות בעמוד השדרה.

ד”ר מוטי קרמר, מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה והרופא המנתח, מסביר: “המשימה שלנו היא להעניק למטופלים את הטיפול הכירורגי המתקדם ביותר, יחד עם יחס אישי ואנושי. אנחנו לא רק מסירים גידול או מתקנים עמוד שדרה אנחנו מחזירים לאדם את היכולת ללכת, לתפקד, לחיות. הפיתוח הישראלי הזה משנה את כללי המשחק ופותח עתיד חדש לחולי סרטן.”

בבית החולים מציינים כי מדובר בשילוב נדיר של חדשנות כירורגית, טכנולוגיה פורצת דרך ויישום קליני ראשון בעולם, הישג ישראלי מרגש, שיוביל לשינוי משמעותי באופן שבו מטפלים בחולי סרטן עם פגיעה בעמוד השדרה.

הפיתוח של CarboFix כבר נמצא בדרכו לבתי חולים בארה”ב ובאירופה, וצפוי להשפיע על אלפי חולים ברחבי העולם.

“זו גאווה ישראלית ומהפכה רפואית אמיתית,” מסכמים באסותא אשדוד. היום אנחנו משנים טיפול של מטופל בודד, מחר זה ישנה את הדרך שבה העולם כולו מתמודד עם סרטן עמוד השדרה.”


◼️ חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות אסותא אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן