מבזקים
ממחר חובה להדליק אורות גם בשמש: הפרט שנהגים רבים עלולים לפספס עשן ורכבי כיבוי בשכונת עיר היין באשקלון: מה צפוי לקרות מחר ברחוב שירת היין? שבוע של חסימות ברחובות: אלה הכבישים שייסגרו ממחר, ובאילו רחובות ייגררו רכבים רוכב אופניים נהרג מפגיעת רכב סמוך לפלמחים: הנהג נחקר במשטרה גבר נורה למוות בתל שבע: המשטרה חושדת בסכסוך פלילי בין משפחות תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון

אשדוד: ניתוח עמוד שדרה ראשון בעולם בוצע עם ברגים מקרבון ישראליים

ביה״ח אסותא אשדוד עשה היסטוריה: מטופל שעמד בפני שיתוק קם על רגליו יום אחרי הניתוח החדשני

פריצת דרך רפואית בביה״ח הציבורי אסותא אשדוד: ניתוח עמוד שדרה ראשון מסוגו בעולם – עם ברגים ומוטות מקרבון ישראליים

פריצת דרך רפואית כחול־לבן נרשמה השבוע בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד: לראשונה בעולם בוצע ניתוח זעיר־פולשני לקיבוע עמוד שדרה באמצעות ברגים ומוטות מקרבון, פיתוח ישראלי פורץ דרך של חברת הסטארט־אפ CarboFix.

המטופל, גבר בן 60 שחלה בסרטן ריאה שפיתח גרורה בעמוד השדרה, הגיע למיון אסותא אשדוד כשהוא בסכנת שיתוק מיידית. במהלך הניתוח הוחדרו 8 ברגים ומוטות מקרבון בחיתוכים של כ־1 ס”מ בלבד, ובמקביל נכרת הגידול שגרם ללחץ על חוט השדרה. התוצאה הייתה דרמטית:
כבר למחרת קם החולה על רגליו, יומיים אחרי הניתוח שוחרר לביתו, ובתוך כשבועיים יוכל להתחיל בטיפולי קרינה וכימותרפיה ללא דחייה של חודשים, כפי שהיה נהוג עד היום בניתוחים מהסוג הזה.

הטכניקה להכנסת ברגים בעמוד השדרה דרך חתכים זעירים אינה חדשה. למעשה, היא קיימת כבר כ־30 שנה ומשמשת בעיקר לטיפול בשברים בלתי יציבים. השיטה מבוססת על החדרת מחט לתוך החוליה בהנחיית שיקוף, הכנסת תיל מתכת עדין, הברגת הבורג למקומו המדויק, ולבסוף הכנסת מוט דרך אותם חתכים. השיטה מאפשרת ניתוח כמעט ללא דימום, זיהום מינימלי והחלמה מהירה.

אולם במשך כל השנים-היה דבר אחד שנחשב בלתי אפשרי:
להחליף את המתכת בברגים ומוטות מקרבון, חומר בעל מאפיינים פיזיקליים מורכבים שלא אפשרו לו עד כה לשמש בקיבוע עמוד שדרה בשיטה זעיר־פולשנית.

חברת CarboFix הישראלית היא זו שהצליחה לפצח את האתגר. בזכות הפיתוח החדש, ניתן כעת לשלב את הטכנולוגיה הזעיר־פולשנית המוכרת עם שתל מקרבון — ולפתוח דלת טיפולית חדשה לחלוטין לחולים אונקולוגיים.

ברגים ומוטות מקרבון אינם יוצרים הפרעות בהדמיות MRI, ומאפשרים לבצע בדיקות איכותיות גם לאחר הניתוח. בנוסף, הם מפחיתים משמעותית סיכונים בהקרנות-ומאפשרים לרופא האונקולוג לכוון את הקרינה בדיוק רב יותר.

בשילוב עם ההתאוששות המהירה מההליך הזעיר־פולשני, מדובר בקפיצת מדרגה של ממש בטיפול בחולי סרטן עם גרורות בעמוד השדרה.

ד”ר מוטי קרמר, מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה והרופא המנתח, מסביר: “המשימה שלנו היא להעניק למטופלים את הטיפול הכירורגי המתקדם ביותר, יחד עם יחס אישי ואנושי. אנחנו לא רק מסירים גידול או מתקנים עמוד שדרה אנחנו מחזירים לאדם את היכולת ללכת, לתפקד, לחיות. הפיתוח הישראלי הזה משנה את כללי המשחק ופותח עתיד חדש לחולי סרטן.”

בבית החולים מציינים כי מדובר בשילוב נדיר של חדשנות כירורגית, טכנולוגיה פורצת דרך ויישום קליני ראשון בעולם, הישג ישראלי מרגש, שיוביל לשינוי משמעותי באופן שבו מטפלים בחולי סרטן עם פגיעה בעמוד השדרה.

הפיתוח של CarboFix כבר נמצא בדרכו לבתי חולים בארה”ב ובאירופה, וצפוי להשפיע על אלפי חולים ברחבי העולם.

“זו גאווה ישראלית ומהפכה רפואית אמיתית,” מסכמים באסותא אשדוד. היום אנחנו משנים טיפול של מטופל בודד, מחר זה ישנה את הדרך שבה העולם כולו מתמודד עם סרטן עמוד השדרה.”


◼️ חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות אסותא אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן