בימים אלה מתרחשת באשקלון טרנספורמציה וויזואלית יוצאת דופן: מאגרי המים האפורים בכניסה לעיר הופכים ליצירת אמנות רחבת – ממדים, צבעונית ומרהיבה, שמקבלת את פני הנכנסים לעיר. הפרויקט מבוצע על ידי אמן אשקלוני ומתכתב עם ההיסטוריה המקומית ועם פיתוחה העתידי של העיר.
על פי הפרסום של ראש העיר, תומר גלאם, ציורי הקיר החדשים שואבים השראה משכונת "עיר היין" ומהמורשת של אשקלון כעיר שהייתה לאורך ההיסטוריה מרכז ייצור חקלאי ותעשייתי. האמן מבצע עבודת ציור על קירות מאגרי המים, שהיו עד כה מבני תשתית אפורים, והופך אותם לנקודת עניין תרבותית ואסתטית.
הציורים משלבים בין עבר להווה: דמויות ליקט יין, גפנים, נוף ירוק – לצד אסתטיקה עירונית מודרנית. בעירייה מסמנים כי מדובר רק בתחילת שינוי ויזואלי רחב בדרך הכניסה לעיר.
ראש העיר תומר גלאם: "מאגרי המים האפורים בכניסה לעיר הופכים בימים אלו ליצירת אמנות צבעונית ויפהפייה… בקרוב תוכלו להתרשם מהתוצאה הסופית והמרהיבה. יש למה לחכות".
המהלך מתכתב עם מגמות עולמיות של Art & Infrastructure – שימוש באמנות לשדרוג מבני תשתית כדי לשפר תחושת זהות וגאווה עירונית, להפוך חללים אפורים לנקודות עניין ולמשוך מבקרים.
לפעמים עיר לא רק מתפתחת, היא מתעוררת. אשקלון מוכיחה שגם תשתיות יכולות לספר סיפור.

◼️ חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן








