מבזקים
מלוד לראש העין: ניסיון גניבת רכב הסתיים במרדף ובתפיסת כחצי קילו קוקאין שירות חדש בירושלים ובבית שמש: אזרחים ותיקים יקבלו סיוע במימוש זכויות במרפאות הערב באופקים: סדנת פרפרים בטבע מחומרים ממוחזרים – ללא תשלום בית הספר הראשון של נס ציונה נהרס ונבנה מחדש: כך יימשכו הלימודים בזמן העבודות לא רק הרצאות: רחובות מציעה קיץ של מופעים, סיורים וטיולים לאזרחים הוותיקים טיול עששיות ומעגל מתופפים ב – 10 שקלים: פעילויות הקיץ שיגיעו לבאר שבע ולדימונה מחשבים, ז'יטונים וקלפים: המשטרה פשטה על קזינו ובית הימורים בלתי חוקי באשקלון 300 שחקנים, 40 קבוצות ו – 8 מגרשים: רחובות ערכה מונדיאל משלה ארבעה נפגעים בתאונת שרשרת במעורבות משאית בקריית מלאכי מהורה למנהל: יניב שמיל יוביל את בית הספר שבו למדו ילדיו בגבעתיים 8,600 ביצים בדרך לישראל: תושב ירושלים נעצר, החשודים האחרים נמלטו חבר מועצת עיריית גבעת שמואל, שמוליק מאירוביץ מבהיר: "נשאר בקואליציה" בת-ים חוגגת 100: ריטה וברי סחרוף יפתחו את חגיגות המאה בטקס ענק מול הים מכיתה ח׳ בקריית גת לפאנל עם בכירי הסייבר והחינוך: יהלום פסח הציגה איך AI משנה את הלמידה כשגן החיות עולה על המסלול: תערוכת האופנה החדשה שתיפתח ברמת גן הכרזה דרמטית בדרום: שמעון בוקר יתמודד על משבצת מחוז הנגב ברשימת הליכוד לכנסת מהבושם ועד הסכין במטבח: בבאר שבע מפתחים פתרונות שמחזירים לפצועים את העצמאות נהגים שימו לב: חסימות ושיבושי תנועה בכביש 3921 בדרך לגן יבנה החל מהערב גם בינה מלאכותית על הפרק: הבוגרים בבת ים שרוכשים כלים לחיים עצמאיים נס ציונה: מחירי השקה אטרקטיביים למתחם הפאדל החדש שנחנך בעיר

אשקלון עוצרת לחשוב: יום עיון מרגש נגד אלימות במשפחה

תושבים, אנשי מקצוע והעירייה התאחדו לשיח אמיתי על זיהוי והתמודדות עם קשרים פוגעניים

אשקלון ציינה את חודש המודעות לאלימות במשפחה ביום עיון מלמד, יום המודעות עודד את התושבים לעצור, לשמוע וללמוד את הכלים שיעזרו לזהות ולהתמודד עם מערכות יחסים מורכבות

השבוע, עיריית אשקלון באמצעות מנהל רווחה ושירותים חברתיים והמרכז הרב התחומי לטיפול באלימות קיימו יום עיון לחודש המודעות לאלימות במשפחה המתקיים בחודש נובמבר. באירוע נכחו: מנכ"ל העירייה, מאור מהצרי, ראש מנהל רווחה ושירותים חברתיים, מזל לוי, גורמי מקצוע שונים ותושבים.

האירוע שהתקיים במרכז הכנסים, החל בהצגת המרכז למניעת אלימות וכל השירותים שיש לרשות התושבים באשקלון. לאחר מכן, התקיימה ההרצאה 'האלימות השקופה' – המספרת על היכרות, זיהוי ודגשים לטיפול בזוגיות נרקיסיסטית/פסיכופתית, בהנחיית הפסיכולוגית עינב יולביץ. בנוסף, מורן אייזנשטיין הציגה את סיפורה האישי על אלימות שקופה במערכת יחסים שחוותה בהרצאה 'כבר לא בובה על חוט'.

בנוסף, במהלך חודש נובמבר עיריית אשקלון הוציאה חוברת מיוחדת בה כל המידע הדרוש לאנשים הזקוקים לעזרה במערכות יחסיים מורכבות. אם אתם זקוקים לעזרה, אנא פנו למרכז למניעת אלימות אשקלון: 08-6748770.

ראש העיר, תומר גלאם: "אלימות במשפחה היא תופעה שאסור להתעלם ממנה. אנחנו בעיריית אשקלון מעמידים לרשות התושבים את כל הכלים והמשאבים הנדרשים כדי לזהות, למנוע ולטפל במצבים אלו. אני קורא לכל מי שזקוק לעזרה לפנות למרכז למניעת אלימות ולבקש עזרה. אתם לא לבד, אנחנו כאן בשבילכם."

ראש מנהל רווחה ושירותים חברתיים, מזל לוי: "אלימות במשפחה היא אחת התופעות המורכבות והעמוקות ביותר בחברה הישראלית, והיא חוצה גבולות של גיל, מגדר, מוצא, השכלה וקהילה. אנחנו ברשות המקומית, מחזיקות בתפקיד מרכזי, אנחנו מחברים בין מדיניות ממשלתית לבין תושבים, ומייצרות רצף של מענים המאפשרים הגנה, שיקום וצמיחה מחדש. חובתנו המוסרית, המקצועית והציבורית היא להבטיח שאף איש או אישה לא יישארו לבד ברגעי הסכנה, שאף ילד לא יגדל בצל אלימות, ושהקהילה כולה תהיה שותפה בבניית מציאות בטוחה ובריאה יותר. אנו נמשיך לפעול בנחישות כדי לחזק את תחושת המוגנות והביטחון האישי בעיר אשקלון."

מנהלת המרכז הרב תחומי לטיפול באלימות במשפחה, פנינה אלבז: "יום מודעות זה בחודש המאבק באלימות נגד נשים חשוב ביותר. רק השנה נספרו כבר 35 נשים שנרצחו, 35 חיים שנגדעו ומשפחות שנשברו. אלימות כלפי נשים אינה "תופעה" אלא מציאות אכזרית. היא מתפתחת מתוך הסתרה, בושה, כוח ושליטה, והיא תמשיך להתקיים כל עוד החברה תאפשר לה להישאר שקטה. תפקידנו להמשיך לפתח כלים חדשים המרחיבים את יכולת ההתערבות שלנו את אמצעי הזיהוי וההגנה עבור התושבים."


◼️ חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: סיון מטודי

דילוג לתוכן