השבוע התקיים מפגש חגיגי ראשון של העמותה למען מתחם המוזאונים באר שבע, שהוקדש להיכרות עם פעילות המוזאונים ולחשיפת חזונו לשנים הקרובות. המפגש התקיים במתחם המוזאונים בעיר העתיקה, והדגיש את מעמדו של המתחם כמרכז האמנות והתרבות של הנגב והדרום – מרחב שבו האדריכלות וההיסטוריה הן חלק בלתי נפרד מהחוויה התרבותית העכשווית.
מתחם המוזאונים בבאר שבע, השוכן במבנים עות’מאניים היסטוריים בלב העיר העתיקה, כולל את מוזאון הנגב לאמנות, את המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח, את החצר הרחבה במתחם ואת גן הפסלים גן רמז הסמוך. יחד הם יוצרים רצף אחד של תערוכות, תוכן וקהילה, ומארחים לאורך השנה אירועי תרבות ומופעים רבי משתתפים.
האירוע התקיים במעמד ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ, מנהל מתחם המוזאונים, עודד שהם, ויו״ר העמותה, הגב’ חנה פריזן. במסגרת הערב נערך סיור בתערוכות המוצגות בהובלת האוצר הראשי, רון ברטוש, ומפגש עם האמנים המציגים. בנוסף, חשף מנהל המתחם את התוכניות העתידיות – ובהן חיזוק מתחם המוזאונים כציר האמנות והתרבות של הדרום, תוך חיבור להתפתחות העיר העתיקה בסמוך למתחם והעמקת השפעתו על החיים העירוניים והאזוריים.
מוזאון הנגב לאמנות הוא המוסד האמנותי המרכזי של הנגב ודרום הארץ, ומציג תערוכות מתחלפות של אמנות ישראלית עכשווית, מודרנית והיסטורית. לצדו, המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח מתמקד במסורות האמנותיות והתרבותיות של אזור המזרח התיכון בכלל ובאסלאם בפרט, ומציג יצירות היסטוריות, מודרניות ועכשוויות הקשורות בתרבות החומרית של האסלאם ועמי המזרח. המוזיאון מהווה מרחב של מפגש בין עולמות – דוגמה מובהקת לכך שתרבות יכולה לשמש גשר המחבר בין אנשים, ולעודד סובלנות והבנה הדדית.
במסגרת המפגש הוצגו גם מטרותיה של העמותה למען מתחם המוזאונים באר שבע, השואפת לחזק את מתחם המוזאונים כמנוע אמנותי, תרבותי וחברתי מוביל בנגב בפרט ובישראל בכלל. העמותה תפעל להבטחת איתנותם של המוזאונים, לתמיכה בפיתוח תוכן איכותי וחדשני, לשימור ולהעשרת האוספים ולהנגשת אמנות ותרבות לקהלים רחבים ומגוונים – מתוך אמונה בכוחה של התרבות לחבר בין עבר, הווה ועתיד וליצור השפעה חברתית משמעותית בבאר שבע, במרחב הנגב ובשדה התרבות בישראל.
את הערב כיבדו בנוכחותם אנשי עסקים בולטים במשק הישראלי, בינהם: הראל בית־און, מייסד־שותף בקבוצת ההשקעות ויולה, ותמר בית־און, דירקטורית בחברת ה.ת.מ השקעות, דליה רבין, אלונה ברקת, אשת עסקים ובעלת הפועל באר שבע , הקבלן יוסי דלויה, איש העסקים ישראל שטרייכמן , ועוד.
◼️ חדשות הנגב – באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








