מי אמר שבית הספר שייך רק לילדים ובני נוער?
20 אזרחים ותיקים מאור יהודה הוכיחו השנה שלמידה, סקרנות ורצון להתפתח אינם מסתיימים עם סיום הלימודים או היציאה לפנסיה. השבוע הם חגגו את סיומה של שנת לימודים נוספת במסגרת תוכנית "כיתת הוותיקים", שפועלת בחטיבת הביניים יובלים בעיר.
במהלך השנה הגיעו המשתתפים לבית הספר אחת לשבוע ולקחו חלק במגוון רחב של שיעורים, הרצאות ותכנים שנבנו במיוחד עבורם. לצד רכישת ידע חדש, התוכנית יצרה גם מפגש ייחודי בין דורות וחיזקה את תחושת השייכות והמעורבות הקהילתית.
המודל הייחודי מאפשר לאזרחים ותיקים לחזור לספסל הלימודים, להכיר תחומי דעת חדשים, לפתח קשרים חברתיים ולהישאר פעילים ומעורבים, תוך חיבור לעולם החינוך ולחיי בית הספר.
לדברי המשתתפים, מעבר לתכנים הלימודיים, התוכנית העניקה להם מסגרת חברתית משמעותית, הזדמנות להכיר אנשים חדשים ותחושת סיפוק הנובעת מהמשך הלמידה גם בגיל השלישי.
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, בירכה את המשתתפים וציינה כי התוכנית מהווה דוגמה לכוחה של למידה לאורך החיים וליכולתה לחבר בין קהילות ודורות שונים. "כיתת הוותיקים היא מודל מעורר השראה שמוכיח שהרצון להתפתח, ללמוד ולתרום לחברה אינו תלוי בגיל", אמרה.
את הפעילות הוביל במהלך השנה טלמור בן חיים, המורה והרכז הבית־ספרי של התוכנית, שבנה תכנים מותאמים וליווה את המשתתפים לאורך כל הדרך. התוכנית פועלת בהובלת אגף החינוך בעירייה ובשיתוף המשרד לשוויון חברתי, משרד החינוך והתוכנית הארצית "כיתות ותיקים".
בטקס הסיום הוענקו למשתתפים תעודות הוקרה על מחויבותם והתמדתם לאורך השנה. ההתרגשות באולם הייתה גדולה, ורבים מהמשתתפים כבר הודיעו כי בכוונתם לשוב לכיתה גם בשנת הלימודים הבאה.
◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות אור יהודה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









