מבזקים
חזית בחינוך: הסתדרות המורים נגד שר האוצר – "לא נאפשר קיצור של יום חופשה אחד" רחובות: 10 נפגעים פונו כתוצאה מזירת השריפה החופש הגדול מקדים: מערכת החינוך יוצאת לחופשת פסח בצל המלחמה פסח בצל "שאגת הארי": אשדוד מאיצה את הכנות החג תחת אש בשורה לשכירים: אושר מתווה החל"ת במימון המדינה לימי המלחמה דרמה ברחובות: לכודים חולצו משריפה שפרצה במקלט בניין מגורים תמיכה ממשלתית בערד: מנכ"ל משרד הפנים סייר בזירת הפגיעה הקשה בעיר באילת: בן 25 מירושלים, חמוש בסכין, התפרץ ליחידת דיור ונעצר על ידי לוחמי היס"מ מיכאל וידל רושם הישג פוליטי: "זהו מהלך של אחריות ציבורית" תיעוד מצמרר: סרטון הנפילה באור יהודה מהיום; אושר לפרסום על ידי הצנזורה עדכונים והקלות לבעלי עסקים בירושלים נס באור יהודה: רסיסי טיל בליסטי נפלו בשטח העיר; נזק קל נגרם לרכוש – צפו בתמונות חילופי פיקוד בגזרת גבעת שמואל: מפקד נפת גנים הנכנס נפגש עם ראש העיר יוסי ברודני פרסום ראשון: "ישראל ביתנו" מצטרפת לקואליציה של מיכאל וידל, ראש עיריית רמלה זוגיות, משפחה וחוסן / בתיה בר שביט: חגים ומצבי משבר הם הזדמנות להתחלה חדשה ולבניית זוגיות אחרת התראה מטאורולוגית בישראל היום ה-24 למבצע "שאגת הארי": מזכרת בתיה בשגרה של חירום – "היישוב בידיים בטוחות" מתנה עם שורשים: המיזם של הגן הבוטני שמחזיר את התקווה והטבע הביתה כבוד לסגל ההסברה: קצין היקל"ר של אשדוד, אלברט אקרמן, הועלה לדרגת סרן בעיצומה של הערכת המצב בצל גל נטישת הכלבים מאז פרוץ המלחמה: יריד אימוץ מיוחד בתל אביב

בדרך להתחדשות עירונית: רחובות אישרה את הגשת מתחם מילצ׳ן להכרזה כמתחם פינוי בינוי

עיריית רחובות ומינהל הנדסה בעירייה, באמצעות הל״ר, מקדמת ומנהלת פרויקטים אסטרטגיים להתחדשות עירונית של שכונות ברחבי העיר רחובות.

גיא צור עם ראש העיר, רחמים מלול (ארכיון)

מתחם מילצ׳ן הינו מתחם משמעותי להתחדשות עירונית, הן בשל היקפו – 58 דונם ולמעלה מ 470 יח״ד, והן בשל מיקומו האסטרטגי הסמוך לתחנת המטרו העתידית המתוכננת לעבור במקום. מסלול רשויות מקומיות, המוסדר בסעיף 14 לחוק הרשות הממשלתית, הוא המסלול המרכזי במסגרתו יכולות רשויות מקומיות לקבל סיוע עבור קידום תכניות להתחדשות עירונית.

משמעות ההכרזה, לאחר שזו תאושר על ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ושר הבינוי והשיכון, הינה קבלת סיוע באמצעות מימון ההכנה של תכנית מפורטת וסיוע בגיבוש הסכמות תושבים לתכנון המתחם. כמו כן, מתחם שמוכרז כמתחם לפינוי בינוי, מזכה את תושביו להטבות מס בקשר עם דירתם. בנוסף, ניתן יהיה לפעול לקבלת סעדים לפי חוק עידוד מיזמי פינוי בינוי לצורך קידום המתחם.

רחמים מלול, ראש העיר: "לאחר שפרצנו את הדרך בקנה מידה ארצי עם תוכנית ההתחדשות העירונית בשכונת קריית משה, אנו פועלים במקביל במספר מתחמים על מנת לקדם את ההתחדשות העירונית בעיר. התחדשות עירונית היא כלי ראשון במעלה לתושבים לשיפור איכות חייהם. מבחינת עיריית רחובות התחדשות עירונית היא בעלת משמעות אסטרטגית מהמעלה הראשונה בפיתוח העיר, ואנו נעשה הכל על מנת לקדם את התהליך במתחמים הישנים הקיימים".

גיא צור, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק התחדשות עירונית: "אני מודה לחברי למועצת  העיר שתמכו בקידום תכנית ההתחדשות העירונית של מתחם מילצ׳ן על ידי הגשתו להכרזה כמתחם לפינוי בינוי במסלול רשויות מקומיות. הדבר מהווה צעד נוסף כחלק ממהפכה כוללת שאנו עורכים בתחום ההתחדשות העירונית בעיר, יחד- תושבים נבחרי ציבור ואנשי מקצוע נוביל את השינוי המבורך בשכונות הוותיקות נהפוך חזון למציאות ונוביל אל העתיד".

דילוג לתוכן