מבזקים
לפני המדים והחיים החדשים: 600 בוגרי י״ב באילת חגגו לילה אחרון כתלמידים נתניה: סבתא ושני נכדיה נפגעו מרכב בעת שחצו את הכביש נס ציונה: בן 15 נעצר בתום מרדף לאחר שניסה לכאורה לגנוב רכב נהגים ברחובות, שימו לב: רחוב הגליל ייחסם ליומיים במסגרת עבודות תשתית התחדשות עירונית בלי לאבד את התושבים: כך רמלה מנסה לנהל את גל היזמים בעיר קריית מלאכי: פועל נפצע בינוני מסכין במהלך עבודתו במפעל כך מתכונן נמל אשדוד לעומסי הסחר: השקעה של כ – 4 מיליון יורו בציוד חדש היום: מחאת עולם התורה צפויה להגיע לערים מרכזיות – שיבושי תנועה צפויים באשדוד, פתח תקווה, נתניה, ערד, רחובות וקריית גת לוד: שכונת אחיסמך צורפה לרשימת האזורים הזכאים לרישיון נשק אישי הקלה קלה בחום: ירידה בטמפרטורות ברחבי הארץ מונטריאול: יהודי נהרג באירוע ירי; נסיבות מותו נבדקות מפקד מרחב אילת, נצ"מ אלון כלפון, בהודעה מיוחדת לתושבים אירוע ירי במונטריאול שבקנדה צפו: פשיטה על מכון הטסטים באשדוד; 12 עצורים עד כה הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות

"בדרכי נועם": ערב מרגש באשדוד בסימן בחירה בחיים, תקווה וקהילה

אדווה אברמוביץ', אמה של נועם ז"ל שנרצחה ב-7 באוקטובר, שיתפה את סיפור התמודדותה בשכול והציגה ערכת קלפים להפצת אור וטוב

ערב מרגש ומעורר השראה התקיים אמש ב"מהות – הרשות לחוסן וביטחון קהילתי" באשדוד, תחת הכותרת "בדרכי נועם". האירוע, בשיתוף המועצה הציונית בישראל ונורית טופז – ראש מטה משפחות החטופים באשדוד, עמד בסימן בחירה בחיים, בתקווה ובעשייה חיובית, גם ברגעים הקשים ביותר.

את הערב פתחה סימונה מורלי, מנכ"לית מהות, שדיברה על חשיבות הבחירה בחיים, בקהילה ובתקווה גם לנוכח השבר הגדול. אחריה, שיתפה נורית טופז בתחושותיה ואמרה: "המפגש עם אדווה אברמוביץ', אמא של נועם ז״ל, היה מפגש של לבבות. כל אחת ואחד בקהל חזר הביתה עם משהו – עם תובנה, עם דמעה, עם אור קטן בלב."

במרכז הערב עמדה הרצאה עוצמתית ונוגעת ללב של אדווה אברמוביץ', אמה של נועם אברמוביץ ז"ל. נועם, תצפיתנית, נרצחה באכזריות ב-7 באוקטובר במוצב נחל עוז. אדווה שיתפה בכנות נדירה את תהליך התמודדותה עם השכול – דרך שאלות, כאב עמוק, אך גם באמצעות פעולה. ההרצאה הותירה את הקהל נרגש, ולא נשארה עין יבשה באולם.

במהלך הערב הוצגה גם ערכת הקלפים "מעשה אחד טוב", שנועדה להמשיך את דרכה ואת מורשתה של נועם ז"ל. הדרך של נועם הייתה דרך של אור, הקשבה, חמלה ופעולה טובה אחת בשבוע. הערכה מיועדת לילדים, לנוער, למשפחות ולקהילות, ומטרתה לעודד עשייה חיובית בעולם – בדיוק כפי שנועם חיה ופעלה בחייה הקצרים אך המשמעותיים.

הערב כולו עמד בסימן בחירה בחיים – מתוך כאב, מתוך שבר ומתוך זיכרון. זו הייתה עדות חיה לכוחן של מילים, של קהילה ושל נשים אמיצות שמובילות דרך של תקווה. "תודה לך אדווה, על מתנה כל כך עמוקה. תודה על בחירה בטוב גם בתוך החושך," סיכמו המארגנים.


◼️ חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות "מהות - הרשות לחוסן וביטחון קהילתי""

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן