מבזקים
הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה
בית חולים

בי"ח הרצפלד: הרופאים ישבתו מחר

בית חולים

בשל דרישת הרופאים  להמשך המימון של 600 תקני הרופאים שניתנו לבתי החולים בתקופת הקורונה – תקיים מחר (ב') הסתדרות הרופאים שביתת אזהרה בת יממה בבית חולים הרצפלד בגדרה ובקופות החולים. הבוקר שוגרו למוסדות הרפואיים הנחיות מפורטות בדבר היקף צמצום הפעילות, ואלא אם יחליט משרד הבריאות לבקש צו מניעה נגד השביתה – היא תתקיים כמתוכנן.

 

על פי ההנחיות שקיבלו בתי החולים והקופות, בתי החולים יפעלו במתכונת שבת. תורנים במחלקות יגיעו לתורנותם כרגיל, אך על יתר הרופאים נאסר להגיע לעבודה. עוד עולה מההנחיות כי שירותי דיאליזה דחופים, טיפול נמרץ, חדרי מיון, חדרי לידה ופגיות כפי שניתנים במתכונת שבת וחג, כך גם יינתנו במהלך השביתה. המשמעות היא שטיפולי דיאליזה יינתנו כרגיל, כמו גם טיפולים לחולים אונקולוגיים.

חדרי המיון יעבדו במתכונת שבת עם כוח אדם מצומצם. הניתוחים יבוצעו לאחר אישור מוועדת החריגים של הוועד בבית החולים, והמערך האמבולטורי בבתי החולים ומרפאות החוץ צפויות לשבות. גם אשפוז היום הפסיכיאטרי יושבת וטיפולי IVF גם הם יופנו לוועדת חריגים.
בקופות החולים הסניפים יושבתו אך מכוני הגסטרו, טיפולי יום, סקירת מערכות לנשים הרות, טיפולים לחולים אונקולוגים וטיפולי IVF – יפעלו כרגיל. יצוין כי מידת הציות להנחיות ההסתדרות הרפואית עשויה להשתנות בין בתי החולים וקופות החולים, ובחלקם היא צפויה להביא לשיבוש משמעותי לעומת כאלו שלא.

מבי"ח הרצפלד נמסר: "זו שביתה ארצית והיא אמורה להתקיים גם אצלנו מחר. נכון לשעה זו, אנו לא יודעים כיצד זה יתנהל".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן