מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

בית שמש: מה צופן עתיד התחבורה בעיר?

שדרוגים משמעותיים בצמתים ובכבישים ותשתיות חדשות, אשר ישנו את המציאות עבור תושבי בית שמש | מנכ"ל נתיבי ישראל ניסים פרץ: "לצערי עד היום לא מספיק חשבו על עתיד העיר, אלא על פתרון מידי. אני שמח על שיתוף הפעולה"

פגישה עם נציגות רחבה מעיריית בית שמש התקיימה במשרדי נתיבי ישראל באור יהודה.

בפני בכירי העירייה הוצגו לוחות זמנים מפורטים לפרויקטים התחבורתיים לשנת 2025, אשר יקלו וישדרגו עורקי תחבורה רבים בעיר. במסגרת הפגישה נדונו סטטוס הפרויקטים, הצרכים לעתיד והתשתיות שיקלו משמעותית על תנועת כלי הרכב בעיר. בישיבה נכחו בין היתר: ראש העיר שמואל גרינברג, חבר המועצה אברהם פרנקל הממונה על התחבורה הציבורית, מנכ"ל, גזבר, מהנדס העירייה ונציגי עירייה נוספים, לצד בכירי נתיבי ישראל ומשרד השיכון.

כביש 3855 שדרוג עם בשורה

אחד הפרויקטים המרכזיים הוא שדרוג כביש 3855, הכולל 9 צמתים לאורך הכביש, המוכר גם ככביש 10. הצמתים, בהם צומת "המשקפיים" וצמתים נוספים, יעברו פיתוח משמעותי בהשקעה של מיליוני שקלים. הצומת המרכזית בכניסה לנחם, למשל, תורחב ותותאם לזרימת תנועה משופרת. בנוסף, מתוכנן שדרוג בצומת יגאל אלון, צומת יוסף קארו, וצמתים נוספים שיביאו לשיפור משמעותי בביטחון ובזרימת התנועה.

על פי לוחות הזמנים שהוצגו, הפרויקטים שצפויים להתחיל עד סוף הרבעון הראשון של שנת 2025 הם בצומת רבי יוסף קארו, הרצוג וצומת ירקון. לבקשת ראש העיר שמואל גרינברג הפרויקט יכלול גם רישות מצלמות בכל הצמתים, אשר יחוברו למוקד העירוני ולמשטרה, מהלך שיגביר את הביטחון באזורי התנועה.

סיום עבודות ב38 ומכרז במחלף ביג

השדרוג המשמעותי ביותר העבודה על כביש 38 יסתיים עד סוף שנת 2025. ראש העיר שמואל גרינברג ביקש במהלך הדיון להתחיל כבר כעת בתכנון הוספת נתיב שלישי לכל אורך הכביש. המכרז למחלף ביג צפוי לצאת עד אפריל הקרוב, עם יעד להשלמת הפרויקט תוך שנתיים בלבד.

מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ ציין במהלך הדיון כי: "בית שמש מתפתחת בצורה מעוררת השראה. עם זאת, עלינו לוודא שהתשתיות נותנות מענה לא רק לשנים הקרובות אלא לעשור ואף לשני העשורים הבאים. נושא הרכבות והתשתיות לטווח הארוך חייב להיכנס לתמונה כבר עכשיו". בחלק מהמקרים הורה מנכ"ל נתיבי ישראל להפעיל צוותים שיעבדו 24/6 במידת הצורך, ונתיבי ישראל יממנו את הפערים על מנת להקדים את לוחות הזמנים.

ראש העיר שמואל גרינברג: "שיתוף הפעולה עם נתיבי ישראל, בהובלת המנכ"ל ניסים פרץ, יחד עם תמיכת השרה מירי רגב וסגה"ש אורי מקלב, הוא ביטוי למחויבות שלנו לפתור את עומסי התנועה ולמצוא פתרונות לטווח הקצר והארוך. ובני שנת 2025 תהיה שנת מפנה עבור העיר בנושא עורקי התחבורה, ובד בבד נתחיל את העבודות לשדרוג נתיבי התחבורה הציבורית". ראש העיר הודה ליו"ר ועדת התנועה ומחזיק תיק תכנון ובניה – מ"מ רה"ע שמעון גולדברג ולתמר בר שי מנהלת מחלקת תחבורה, וכן לחבר המועצה אברהם פרנקל הממונה על התחבורה הציבורית ובני לווינשטיין מנהלת מחלקת תחבורה ציבורית על עבודתם במסירות לטובת התקדמות הפרויקטים.

◼️ הצטרפו לחדשות בית שמש והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עירית בית שמש

דילוג לתוכן