מבזקים
מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון סוכל ניסיון פיגוע ביום העצמאות: נעצר תושב מזרח ירושלים עם סכין וכלי תקיפה בהמשך היום: טקס פרס ישראל יעמוד במרכז החגיגות בירושלים – טראמפ יגיע? גאווה מגדרה: הודיה כהן זכתה בחידון התנ״ך העולמי המפגש המסורתי לשגרירים בירושלים – עם מסר חריג מהרצוג “הדור הזה מתעלה על כולם”: נאום הרצוג שסחף את הקהל כפר שמואל: הסוסים יצרו את המספר 78 במחווה מרגשת ליום העצמאות מטס חגיגי והצדעה ללוחמים: טקס המצטיינים נפתח בבית הנשיא על האש במטבח: השיטה שתפתיע אתכם ביום העצמאות אחרי הסגירות: אלה המקומות שכן פתוחים לטיולים ביום העצמאות יום העצמאות: קק"ל סוגרת יערות במרכז בעקבות חשש לנפלי טילים התינוקת הראשונה של עצמאות 78 נולדה באשדוד חגיגות העצמאות הסתיימו במיון: כ – 60 ילדים נפגעו מתרסיסי “שלג” היום: עלייה קלה בטמפרטורות, מזג אוויר נעים ברוב האזורים חוגגים עצמאות ברמלה: העירייה פרסה חביות ייעודיות לגחלים לשמירה על בטיחות החוגגים בפארקים לפני זמן קצר: רקטות שוגרו מארגון הטרור חיזבאללה חוגגים עצמאות 78 בגבעת שמואל: למרות האתגרים – העיר תלבש חג גבעת שמואל חוגגת עצמאות 78 בפארק רמון ובשכונות העיר אוהדי בית״ר ירושלים פקדו את קברי 120 הנופלים והניחו צעיפי הנצחה

בכירי חמאס והג'יהאד האסלאמי מאיימים ברקע חיפוש האסירים: "הכיבוש יודע שהזירה הפלסטינית בוערת מתחת לרגליו"

ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, שוחח עם מנהיג תנועת הג'יהאד האסלאמי, זיאד אל-נחלה ובירך על מנוסת האסירים הביטחוניים מכלא גלבוע, כך פורסם בסוכנות הידיעות "שיהאב". בשיחה בין הצדדים, הדגיש הנייה את מחויבותו לשחרור האסירים ללא קשר למחיר הכרוך בכך, וכי הנושא בראש סדר העדיפויות של הארגון.

ראש התנועה הוסיף כי מדובר במעשה גבורה המהווה "דף ניצחון חדש לעם הפלסטיני, במאבק נגד הכובש". בנוסף, הבהיר הנייה את הצורך במתן הגנה לאסירים ואמר כי יש לספק להם רשת ביטחון להמשך פעולתם.
ביום השלישי למצוד אחרי המחבלים שנמלטו מכלא גלבוע: מחאה על הפרדת פעילי הג'יהאד האיסלאמי בבתי הכלא.לאחר ההתפרעויות בכלא קציעות – אסירים ביטחוניים הציתו תאים גם בכלא רמון: בזמן שנמשכים זה היום השלישי מאמצי החיפושים אחר ששת האסירים הביטחוניים שנמלטו מכלא גלבוע, אסירי הג'יהאד האיסלאמי בכלא קציעות העלו באש היום (רביעי) 7 תאים מתוך 12 ושרפו חפצים שונים. מאוחר יותר גם הכלואים ברמון הציתו שני תאים באגפים שונים כאות מחאה. צוותים של יחידת ההתערבות "מצדה" הוקפצו והשתלטו על האסירים שהתפרעו. כל האסירים באגף פונו והושגה שליטה על האש.
דילוג לתוכן