מבזקים
ירושלים: תושב שטעה בדרך הותקף ונשדד באלימות פרשת הריגול בחיל האוויר: היעדים החדשים שנחשפו מאה שערים: דגלי אש"ף הוסרו – ואז פרצו עימותים כך הפך ערב שירה בציבור ביבנה לרגע של יחד אילת: שני לכודים חולצו מתאונה סמוך ל – Ice Mall ראש העין: פרשה קשה של התעללות בחתול נחשפה סוכל ניסיון חטיפה בירושלים: קטין בן 16 חולץ ללא פגע חיילי חיל האוויר מואשמים בריגול לאיראן תמורת כסף קריית מלאכי במבצע בלימה: כ – 150 התחסנו נגד חצבת התנגשות בין משאית למספר רכבים בראש העין השגרה נמשכת: אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף שריפה רחבת היקף בבקעת הירדן: מטוסי כיבוי הוזנקו דרמה במאפייה ברמת גן: אישה פונתה לאחר החייאה ענק חדש ובמיקום אסטרטגי: אזור התעשייה הבא של השומרון פיצוצים צפויים בעוטף עזה ובשדרות בשעות הקרובות מועצת גדרה הסדירה פתרון חנייה חדש ברחוב חושן דיווח ראשוני: אדם נפל מגובה ונהרג באשקלון פעוט נכווה ממים רותחים בבית בנתניה אישה כבת 75 נמצאה ללא רוח חיים בביתה ברמת השרון “להגדיל תורה ולהאדירה”: אלפי נבחנים במבחני הרבנות הראשית בבנייני האומה

במעמד הרב הראשי לישראל: טקס קביעת מזוזה בביה"ח החדש של אסותא בבאר שבע

בית החולים החדש של אסותא בבאר שבע, שישרת את כלל קופות החולים, יתפרס על פני מעל ל-17,000 מ״ר, ב-7 קומות עיליות, וקומה תת קרקעית. באגף הכירורגי של בית החולים יפעלו חמישה חדרי ניתוח ויבוצעו בו ניתוחים במגוון תחומים רפואיים

בית החולים החדש של אסותא בבאר שבע, שישרת את כלל קופות החולים, יתפרס על פני מעל ל-17,000 מ״ר, ב-7 קומות עיליות, וקומה תת קרקעית. באגף הכירורגי של בית החולים יפעלו חמישה חדרי ניתוח ויבוצעו בו ניתוחים במגוון תחומים רפואיים. בית החולים תוכנן כך שיוכל להמשיך את עבודתו גם בעת מלחמה, כאשר כל חדרי הניתוח, מכוני ההדמיה והמערך התומך יהיו ממוגנים מפני טילים.

במהלך הטקס, נקבעה מזוזה פרי יצירתה של האמנית משדרות, הגב' רות דניאל, שפגיעת קאסם ניפצה את זכוכיות בית ילדותה, ובהשראת האירוע, החליטה לעצב באמצעות זכוכית.

שוקי שמר, יו"ר אסותא מרכזים רפואיים: "לא רחוק מאיתנו נמצאים 59 חטופים בגיהנום של עזה. כולנו מחכים לשובם במהרה. קביעת מזוזה זה אירוע משמעותי. יהודי. אסותא מביאה בשורה חשובה של מתן שירותי רפואה מצוינים, לתושבי באר שבע ולדרום כולו".

יו"ר מכבי שירותי בריאות, רן סער: "מכבי שירותי בריאות רואה את המטופלים בכל מקום, ולכן אנו מחזקים גם את באר שבע בירת הדרום. אחת הזרועות הכי חזקות של מכבי היא אסותא, ואני בטוח שבית החולים החדש יחולל שינוי דרמטי עבור כל תושבי האזור. מכבי מחויבת להמשיך להרחיב את פעילותה באזור הדרום ולהבטיח לתושבים שירות רפואי מצוין, מתקדם וזמין יותר, קרוב לביתם".

גידי לשץ, מנכ"ל אסותא מרכזים רפואיים: "המשמעות העצומה של בית החולים במקום הזה כאן בנגב, בבאר שבע, קיבלה משנה תוקף אחרי 7.10. אנחנו כאן, מחזקים את הדרום, עם בריאות ורפואה מתקדמת לדרום. הבית החולים הזה יביא רפואה טובה, חדשנית, ואנושיות- שרואה את האדם במרכז".

מנכ"לית מכבי שירותי בריאות, סיגל דדון-לוי: "ההקמה של בית החולים החדש הוא פרי חזון שנועד להעניק לתושבי הדרום שירותי רפואה מהשורה הראשונה, קרוב לביתם, לצד צוות רפואי מסור שיפעל לילות כימים למען בריאות הקהילה. זהו צעד משמעותי נוסף בצמצום הפערים ובשיפור הנגישות לשירותי בריאות. אני מודה לראש העיר על שיתוף הפעולה המצוין והתמיכה, ומאחלת הצלחה להנהלת אסותא והנהלת בית החולים שהצליחו להפוך את החזון הזה למציאות".

רוחמה אלחיאני, מנהלת בית החולים החדש של אסותא בבאר שבע: "היום אנחנו חווים רגע של הגשמה. פתיחה של בית חולים חדש היא רגע של בשורה ומחויבת לעתיד טוב יותר. התקנת המזוזה בפתחו של בית חולים מסמנת את הברכה שאנו רוצים להביא לכל מטופל ומטופלות שיכנסו לכאן. בית החולים הזה הוא לא קירות, אלא שליחות אמיתית".

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע: "זה רגע היסטורי. כשיצאנו לדרך אמרו לנו כולם למה זה בלתי אפשרי. בלתי אפשרי לאשר חדרי אישפוז, בלתי אפשרי להגדיל חדרי ניתוח, בלתי אפשרי להביא מכשירים רפואיים מתקדמים. את בריאותם של אחיי ואחיותיי בדרום אני מבקש. כואב לי מאוד שאנחנו צריכים להילחם ולהיאבק על דברים בסיסיים שמגיעים לכל אזרח. היום אנחנו מצמצמים את פערי הבריאות בנגב. מגיע לתושבי הנגב את מערכת הבריאות הטובה ביותר. אסותא עושה היום מעשה ציוני חשוב ביותר – קבעתם את הסטנדרטים הבינלאומיים, הכי מתקדמים. אסותא קובעת רף חדש לתפארת מדינת ישראל".

הראשון לציון, הרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף שליט"א: "חז"ל מדברים על תקופות קשות לעם ישראל. עם ישראל במשך הדורות נשענים על זכות אבות ואימהות. לפעמים אנו רואים תקופה של קושי לעם ישראל. אמרו חז"ל תעשו חסד. אין יותר חסד מאשר בית חולים. המשמעות היא בין היתר, האנושיות, החמלה, היחס לא רק אל החולה אלא גם לכל בני המשפחה המודאגים. ראינו באיזו אהבה קיבלנו את פני החטופים שחזרו – וכמה תשוקה יש שכולם יחזרו לביתם".

 

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות אסותא

דילוג לתוכן