מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

בניגוד להוראות משרד החינוך: מודעות פרסום בחסות העירייה חולקו בבתי הספר ובגנים

ביום חמישי הגיעו תלמידים וילדי גנים ממוסדות חינוך רבים בקריית גת עם חוברת פרסום שיווקו שיזמה העירייה. החוברת כללה חומר פירסומי על אגפים בעירייה, ומודעות של גופים מסחריים חלקם עבור תשלום מלא. משרד החינוך: חלוקת חוברות פרסומיות אסורות לחלוטין בתוך מוסדות חינוך.

למשרד החינוך הנחיות ברורות בכל הקשור בנושא האיסור של שילוב פרסומת מסחרית,  במוסדות החינוך, ובכלל זה את האיסור לחלק במוסדות חינוך כל חומר שיווקי או פרסומי ואת האיסור של מתן חסות או המלצה על ידי עובדים במערכת החינוך.  ברור הוא שבעיריית קריית גת האיסור הזה ברור וידוע, גם אם מדובר במודעות של עסקים מקריית גת, למרות זאת ביום חמישי חילקו המורים בכיתות הנמוכות וגננות חוברת פרסומית שמכילה גם מודעות בתשלום. החוברות חולקו בתוך כיתות הלימוד בידי המורים.

שלא לציטוט מסרו מספר מורים כי ערמות של חוברות כאלה הגיעו לבתי הספר והם המורים קיבלו הנחיה לחלק אותן בסוף השיעור לתלמידים.

תגובת משרד החינוך:
משרד החינוך מעודד רכישת תוצרת מקומית, בפרט לנוכח  צו השעה, המכתיב לנו לנהוג ביתר סולידריות חברתית לאומית ולעודד את הצמיחה במשק. אולם לצד פעולות חינוכיות אלו, בחוק סייגים ברורים, האוסרים חשיפת תלמידים לתוכן פרסומי ומסחרי בתוך מוסדות חינוך. לפיכך נדרשה עיריית קריית גת לפעול בהתאם ולמצוא חלופות לחלוקת החומר הפרסומי מחוץ למוסדות החינוך. בד בבד הונחתה לפנות למשרד החינוך, לוועדה הדנה בשילוב פרסומת מסחרית במוסדות חינוך.

מעיריית קריית גת לא נמסרה תגובה.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן