מבזקים
נתניהו תומך בהפוגה: ישראל מגבה את טראמפ טראמפ מכריז: “ניצחון מלא” בהסכם עם איראן ליל אש ואז הפסקת אש: הדרמה בליל חג שני של פסח גבר בן 42 נרצח בלוד – המשטרה עצרה שלושה חשודים, תושבי רמלה שני קצינים בצה"ל ואזרח ישראלי יואשמו בהברחת סחורות לעזה ירי סמוך לקונסוליה הישראלית באיסטנבול: הרוגים ופצועים, החשודים נעצרו רמלה חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ראשון, בהמשך קפסולות ולמידה היברידית תיעוד: שברי יירוט פגעו סמוך למסגד בלוד מימונה עד הבית: פתח תקווה חוגגת עם משאיות מופלטות ברחבי העיר כפר סבא חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ייפתח – שאר התלמידים בזום מרדף בלב תל אביב: שני קטינים נעצרו עם אקדח טעון וציוד מיגון ללא קהל ובהקלטה מראש: אירועי יום הזיכרון לשואה ביד ושם יתנהלו תחת מגבלות ביטחוניות חשד: צעיר דקר את אחיו והרג שני כבשים באום בטין – נעצר לאחר מצוד משטרתי אתר בנייה בערערה בנגב נסגר ל-30 יום: 5 שוהים בלתי חוקיים נתפסו במקום דרמה ברחוב יטבתה באשקלון – שני לכודים חולצו מתוך דירה בוערת מסתערבי מג״ב עצרו בשכם 4 מבוקשים החשודים בייצור מטעני חבלה אשדוד נערכת למימונה בצל ההסלמה: איסור על מנגלים בפארקים וחזרה מדורגת ללימודים אשקלון: הלימודים ימשיכו מרחוק; בחינת חזרה הדרגתית רק מיום ראשון המסורת נמשכת גם השנה: קטי אלבז תקיים את חגיגת המימונה לעילוי נשמת אחיה נועם ז"ל גבעת שמואל נערכת לחג: מימונה ולימודים תחת מגבלות

בעל צימר יפצה שני אחים ממוצא אתיופי לאחר שסרב להשכיר להם את דירת הנופש על רקע מוצאם

בית משפט השלום בנצרת קיבל את התביעה שהגיש הסיוע המשפטי במשרד המשפטים נגד בעל צימר בצפון הארץ לפי חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות ציבוריים, וקבע כי הוא יפצה שני אחים ממוצא אתיופי לאחר שסרב להשכיר להם את דירת הנופש בבעלותו, על רקע מוצאם.

על פי כתב התביעה שהוגש על ידי עו"ד מוחמד סלים מהסיוע המשפטי (מחוז ירושלים) במשרד המשפטים, התובעים יחד עם אחיהם תכננו לצאת לנופש ולחופשה באזור הצפון, ויצרו קשר עם בעל הצימר כדי לקבל פרטים על המקום בבעלותו. במהלך השיחה שוחח עמיחי, אחד האחים, עם בעל הצימר על פרטי הזמנת הנופש, אולם לאחר שבעל הצימר שאל למוצאם של האחים ועמיחי השיב כי הם ממוצא אתיופי, בעל הצימר חזר בו מהסכמתו וסירב להשכיר להם את דירת הנופש בבעלותו, בשל מוצאם. עמיחי ניסה לשכנע את בעל הצימר לחזור בו ולהסביר שיש באמירה שלו משום גזענות ואפליה, אולם לאור סירובו, הוא ואחיו החליטו שלא לשתוק, ופנו ליחידה הממשלתית לתאום המאבק בגזענות במשרד המשפטים, שבדקה את פנייתו והעבירה אותה לטיפול הסיוע המשפטי במשרד המשפטים, שהגיש נגד בעל הצימר תביעה לפי חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות ציבוריים. על אף שהשיחה בין השניים הוקלטה על ידי עמיחי, הנתבע הכחיש את הטענות כלפיו וטען כי ההתנגדות הייתה להשכיר את הצימר לבחורים צעירים בגלל ניסיון קודם שלו, וההעדפה שלו הייתה להשכיר למשפחות, ללא קשר למוצא כזה או אחר.

בהחלטת השופטת הבכירה רים נדאף מבית משפט השלום בנצרת שהתקבלה בשבוע שעבר, החליטה השופטת לחייב את הנתבע לשלם לאחים סך של 20,000 שקלים בצירוף הוצאות משפט בסך 1,500 שקלים ושכר טרחת עו"ד בסך של 3,500 שקלים. עו"ד מוחמד סלים, שהגיש את התביעה מטעם הסיוע המשפטי: "אנו מברכים על החלטת בית משפט השלום בנצרת. מעבר לכך שנעשה צדק עם האחים, אנחנו חושבים שפסק הדין מגלם בתוכו אלמנט של הרתעה, לכל נותן שירות שמסרב לתת שירות ממניעים גזעניים או אפליה. אנו נמשיך לפעול ולתת מענה משפטי נגד כל נותן שירות שיפלה וינהג בצורה גזענית מכל סוג שהיא בניגוד לחוק".

עו"ד אווקה זנה, ראש היחידה הממשלתית לתאום המאבק בגזענות, במשרד המשפטים: "מדובר באירוע אפליה חמור, אשר תועד כולו על ידי המתלוננים. ישנה חשיבות רבה לכך שבית המשפט ימצה את הדין עם האחראים למקרים האלו שעדיין מתרחשים, לצערנו, ואף יורה על תשלום פיצויים גבוהים יותר, על מנת להעביר את מסר המאבק הבלתי מתפשר בגזענות ובאפליה".

דילוג לתוכן