מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

בפעם העשירית נושמים תרבות בטבע לכל המשפחה בחול המועד פסח

היקף היוזמה מוערך בכחצי מיליון ש"ח וממומן במשותף על ידי מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים. מחיר הפעילויות כלול במחיר הכניסה לאתרים. לפרטים והרשמה ולפני יציאה לפעילות, יש להתעדכן באתר רשות הטבע והגנים

מיזם "נושמים תרבות" של מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים יתקיים בחול המועד פסח, 14 עד ה-17 באפריל 2025

בחול המועד פסח השנה, מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים גאים להזמין את הציבור לחגיגת תרבות מרהיבה בגנים לאומיים נבחרים ברחבי הארץ. במסגרת המיזם, המבקרים יוכלו ליהנות ממגוון פעילויות חווייתיות, הכוללות מופעי רחוב, מופעי מוזיקה וריקוד, אמני קרקס, שחקני תיאטרון, נגנים, להטוטנים, זמרות וזמרי אופרה לכל המשפחה.

הגנים הלאומיים בהם תתקיימנה פעילויות בחול המועד פסח:

גן לאומי יחיעם, גן לאומי כוכב הירדן, גן לאומי ציפורי, גן לאומי תל מגידו, גן לאומי מגדל צדק וגן לאומי ממשית

היקף היוזמה מוערך בכחצי מיליון ש"ח וממומן במשותף על ידי מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים. מחיר הפעילויות כלול במחיר הכניסה לאתרים. לפרטים והרשמה ולפני יציאה לפעילות, יש להתעדכן באתר רשות הטבע והגנים: https://bit.ly/3Y3WngR

יו"ר מפעל הפיס, רו"ח אביגדור יצחקי: "בתקופה מאתגרת זו, מפעל הפיס גאה להוביל את יוזמת 'נושמים תרבות' המבקשת להביא רגעים של שמחה ויצירה. במהלך חול המועד פסח, נפעיל מגוון פעילויות תרבות בגנים הלאומיים, ללא עלות נוספת מעבר לדמי הכניסה הרגילים. יוזמה זו משלבת אמנים מקומיים ומספקת במה לכישרונות מרחבי הארץ. אנו מאמינים שהנגשת התרבות לכלל האוכלוסייה, לצד חיזוק העסקים המקומיים, היא חלק מהחוסן הלאומי שלנו בימים אלה. פרויקט זה ממשיך את הפעילות של  מפעל הפיס להתנעה כלכלית של אזורי הצפון והדרון לסיוע ועידוד חזרת התיירים ותיירות הפנים אל צפון הארץ ועוטף עזה באמצעות כניסה חינם והנאה משלל אטרקציות לכל המשפחה שיש לאזורים  אלה להציע".

מנכ"לית רשות הטבע והגנים, רעיה שורקי: "מזה מספר שנים שמתקיים המיזם המשותף עם מפעל הפיס שנועד להעניק למטיילים חוויה נוספת המשלבת בין תרבות ואומנות למורשת וטבע. בתקופה מאתגרת זו אני מזמינה את הצבור לנשום תרבות ולהתאוורר עם המשפחה באתרי הטבע והמורשת היפים של ארצנו ובדרך זו גם לחזק את אנשי הצפון והדרום, את העסקים המקומיים ואת עשרות האמנים המחכים לכם בשטח. חג שמח ושקט".

לאור הצלחת הפרויקט והביקוש הגובר, גם השנה מפעל הפיס ורשות הטבע והגנים יובילו במשותף את מיזם "נושמים תרבות" בפעם העשירית במספר בחול המועד פסח. המופעים יתקיימו במשך 4 ימי חול המועד פסח, בימים ב'-ה' (מה-14 באפריל עד ה-17 באפריל), בשעות הבוקר והצהרים, בגנים לאומיים נבחרים ברחבי הארץ.

בגן הלאומי מבצר יחיעם, תטיילו בין חומות האבן העתיקות ותפגשו שחקנים, נגנים, אומני קרקס ופסלים חיים שימלאו את המבצר באווירה חגיגית. תוכלו להשתתף בסיורים מודרכים, להתרווח בשביל הרגליים היחפות ולהשקיף מראש המבצר על נוף גלילי מרהיב.

בגן הלאומי ציפורי, תחוו את העיר הרומית המתעוררת לחיים עם אומני אש, קרקס, נגנים ודמויות ססגוניות מהעבר. לאורך היום יתקיימו סיורים מודרכים, וסדנאות יצירה ישלימו את החגיגה לכל המשפחה.

בגן הלאומי כוכב הירדן, תחזרו בזמן אל תקופת הצלבנים – עם מופעים של שחקנים, נגנים, פסלים חיים ואומני רחוב. תוכלו להשתתף במשחק ניווט במבצר, לצפות בסרט חדש בבור המים, ולסיים את היום בלינה מתחת לכוכבים.

בגן הלאומי תל מגידו, תטיילו באתר ארכאולוגי מרשים ותחוו אותו דרך עיני שחקנים, נגנים ואומני קרקס. הסיורים המודרכים יעברו בין שערים, מקדשים ומפעל מים אדיר, ויחשפו את עברה של אחת הערים החשובות בתנ"ך.

בגן הלאומי מגדל צדק, תפגשו ברחבת המצודה שחקנים, רקדנים, נגנים ופסלים חיים במופעים קצרים מתחלפים. תוכלו גם לצפות במיצג האור-קולי "אבני דרך" המוקרן על מגדל העוז, וליהנות מאווירה משתנה בכל יום.

בגן הלאומי ממשית תצאו למסע אל שוק מסורתי, מופעי מחול ומוזיקה אתנית, סדנאות מלאכות קדומות, סיורי גששות ואוהלי אירוח. ביום חמישי בערב – שוק לילה מיוחד ומופע תחת כיפת השמיים.

מיזם "נושמים תרבות" שהחל ב-2020, יספק גם השנה, תעסוקה לכ-80 אמני רחוב ומוזיקאים שיופיעו בנקודות עניין מיוחדות ברחבי האתרים, כך שלאורך מסלולי הטיולים יוכלו המטיילים לפגוש מגוון רחב של מופעים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למנהלות יח"צ אגף התרבות של מפעל הפיס, טל מסלטי / יפעת רובינשטיין או אליי 24 שעות ביממה, או לדוברות רשות הטבע והגנים.

הצטרפו לחדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שרית פלצי מיארה רשות הטבע והגנים

דילוג לתוכן