מבזקים
הממשלה אישרה פיצוי של עשרות מיליוני שקלים לנפגעי פרוטקשן משטרת אילת בעקבות האירוע החריג בשכונת שחמון: "לא מדובר במעשה קונדס" אישום חמור באילת: תושב נתניה ניסה לפרוץ לרכב במלון "הרודס", התחזה לאחר וניסה לחטוף נשק ממאבטח כתב אישום חמור נגד צעיר מנס ציונה: איים להפיץ תכנים אינטימיים של בת זוגו לשעבר במקום פתרונות, מפזרים פתיונות: תושבי באר יעקב מופקרים למכת חזירי הבר והתנים הקפאת העברת ביה"ס "צמח": בית המשפט עצר את המהלך המתוכנן באשדוד מאות אמצעי לחימה וארבעה פירי שיגור מכוונים לשטח מדינת ישראל: הושמד תוואי תת-קרקעי שנחשף במרחב הכפר מג׳דל זון גנבה 12 סטים של מצעים מחנות ביבנה – תושבת ראשון לציון תעמוד לדין נעצר חשוד בדקירת גבר כבן 60 בביתו בדרום תל אביב השתיקה המביכה של הנהגת באר יעקב: כשראש העיר בוחר להתעלם מהמציאות רצח ליה מלכה ז"ל בחולון: החשוד שנעצר ישוחרר למעצר בית יבנה: תחנת שי"ל עברה למשכן חדש – השירות לתושבים יורחב כתב אישום: "מלווה רוחני" מהמרכז נאשם שביצע עבירות מין במרמה באישה שביקשה להיכנס להיריון גבעתיים פותחת את קיץ 2026: נס וסטילה, הדג נחש, פסטיבל בירה ושידורי מונדיאל נתניה מרחיבה קשרים באפריקה: ברית ערים תאומות נחתמה עם פורט בואה נתניה: תערוכה חדשה מציגה את סיפורן של קהילות יהודיות דרך התלבושות המסורתיות גדרה נערכת לקיץ: סיורים מוגברים ומניעת התנהגויות מסכנות בקרב בני נוער בן 60 במצב קשה לאחר שנדקר בביתו בת"א – מצוד אחר החשודים ריקול לבורקס פופולרי בעקבות חשש למתכת הושגה שליטה על השריפה שפרצה סמוך ליישוב סלעית שבשומרון

בצל הלחימה: שערי צדק תרגל פינוי וטיהור לנפגעי חומרים מסוכנים

התרגיל דימה אירוע רב נפגעים והכין את הצוותים הרפואיים והסיעודיים לטיפול בחשיפה לחומרים מסוכנים

תרגיל רחב היקף לניהול ולהיערכות הצוותים לאירוע טוקסיקולוגי נערך הבוקר במרכז הרפואי שערי צדק

‏‎כחלק מההכנות לשעת חירום וההיערכות לכל תרחיש, נערך הבוקר בשערי צדק תרגיל רחב היקף למקרה של אירוע טוקסיקולוגי הכולל חשיפה של מטופלים לחומרים מסוכנים, בהובלת צוות המלר"ד ובהשתתפות צוותים רפואיים וסיעודיים מתוגברים.

‏‎התרגיל, שנערך בשיתוף פיקוד העורף ומשרד הבריאות, דימה אירוע רב נפגעים (אר"ן) של מטופלים שנפגעו כתוצאה מחשיפה לחומרים אלו, ופינוי שלהם לרחבת האמבולנסים במלר"ד של שערי צדק, בה פרוסות עמדות שטיפה עבור למטופלים שנחשפו לחומרים. מטרת שטיפת המטופלים היא לבצע ניקוי וטיהור של החומרים, כדי להפחית אפשרויות של פגיעה כתוצאה מהחשיפה, הן של הצוותים והן של המטופלים.

‏‎התרגיל נערך כחלק מהיערכויות כלל ארציות למגוון אירועים חריגים בזמן מבצע "שאגת הארי" ובהתאם להנחיות משרד הבריאות.

‏‎מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, פרופ' עופר מרין: "אנחנו מחוייבים להיערך לכל תרחיש על רקע חוסר הוודאות והלחימה המתמשכת. כפי שהקמנו בית חולים חירום תוך 24 שעות בו מאושפזים מאות רבות של מטופלים, ואף הרחבנו אותו בהתאם לצורך, כך גם היום – אנחנו ממשיכים לתרגל את כל האירועים האפשריים, על מנת שבכל סיטואציה, שערי צדק יהיה ערוך לתת את הטיפול המיטבי ביותר".

‏‎סמנכ"לית האחיות ואחראית שעת חירום במרכז הרפואי שערי צדק, שרה גולדברג: "כבר למעלה משבועיים שהצוותים בשערי צדק נותנים את הלב ואת הנשמה, לעיתים בתנאי חוסר וודאות לא פשוטים, על מנת שכל מטופלת ומטופל יקבלו את הטיפול הטוב ביותר כפי שקורה גם בימי שגרה. כחלק מכך, אנחנו נערכים כל העת לתרחישי ייחוס שונים. התרגיל שערכנו היום, תוך מאמצים והשקעה מרובים של צוות המלר"ד, מבטא את המחוייבות של כלל עובדי שערי צדק, החל מההנהלה, דרך צוותי הרפואה, האחיות, מקצועות הבריאות, אנשי הלוגיסטיקה והביטחון, צוותי הרישום והמזכירות, ועד למתנדבים ולכוחות העזר, לדעת ולתפקד בכל אירוע ולהגיד למטופלים – אנחנו כאן בשבילכם כדי להמשיך ולתת את רמת הרפואה הטובה ביותר, לא משנה באיזה תרחיש".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: המרכז הרפואי שערי צדק

דילוג לתוכן