מבזקים
כך נערכים לשנת הלימודים: אור יהודה קיימה כנס מקצועי לצוותי המעונות העירוניים כביש 40: צעירה נפגעה מרכב סמוך לצומת סירקין – פונתה במצב בינוני לבית החולים סמוך לבית שמש: ארבעה צעירים נפצעו בהתנגשות בין שני כלי רכב אשקלון: דיווח על אדם שצעק "הצילו" מהמים הזניק את כוחות ההצלה מ.ס אשדוד חזרה מפיגור כפול וחילצה 2:2 מול פירין במשחק ההכנה בבולגריה ניסיון חריג בגבול הצפון: אזרחים ישראלים ניסו לחצות לסוריה – צה"ל עצר אותם מיכל רוזנשיין: "אפשר לבקר בלי להשפיל, להתווכח בלי לשנוא" אשדוד: בת 68 התמוטטה בביתה – בזכות צוותי מד"א ליבה שב לפעום פענוח מהיר במודיעין: שלושה קטינים עוכבו בחשד לוונדליזם בפארק – העירייה תתבע את הוריהם לא רק מעבר בין הבימה למוזיאון: תל אביב רוצה להפוך את גן יעקב למוקד הבילוי הבא של העיר שינוי בצהרוני גדרה: המועצה בחרה מפעיל חדש לגני הילדים אחרי שנים של מחלוקת: אושרה התוכנית לחווה החקלאית בחולון – והריאה הירוקה תישמר נס ציונה תשחרר אלפי יתושים בפארקים – ויש לזה סיבה טובה מה קרה ברחוב נחל גוברין בקריית גת? נס ציונה מצאה פתרון לשבוע המאתגר של אוגוסט: קייטנה שמחברת בין סבים, סבתות ונכדים הביקוש שובר שיאים – אירועי הקיץ לנוער ביבנה מתמלאים במהירות וחלקם כבר אזלו אזהרה חריגה משגרירות ארה״ב: אזרחים אמריקאים נקראו לגלות ערנות בתל אביב, יפו והרצליה הושגה שליטה מלאה בשריפת החורש באזור קיבוץ כרמיה, שהשפיעה גם על תושבי שדרות המשטרה פרסמה את שמו ותמונתו של חשוד ברצח בניה רזי מירושלים: הציבור מתבקש לסייע באיתורו "מר טלוויזיה" איננו: העיתונאי וחתן פרס ישראל חיים יבין הלך לעולמו בגיל 93

בצל המלחמה: חקלאי גרנות מסכמת עונה מוצלחת למגדלי האבוקדו

מגדלי האבוקדו בישראל שיווקו השנה כ-240 אלף טון אבוקדו, גידול משמעותי לעומת עונה קודמת, שהיבולים בה היו קטנים עקב חום קיצוני. חקלאי גרנות שיווקה כ- 50,000 טונות, מתוכן 32,000 טונות ליצוא  גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות: "גם השנה צפוי להיות האבוקדו הישראלי דומיננטי על המדפים באירופה"

למרות המלחמה והאתגרים שהביאה עמה, עונת האבוקדו בשנה החולפת הייתה טובה לחקלאים הישראלים. בכנס השנתי שתערוך מחר "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל, בבעלות 43 קיבוצים ומושבים החברים בתאגיד גרנות, תסכם החברה את העונה החולפת ותעניק צפי לעונה הקרובה. "זו צפויה להיות עונה בהיקף גדול בדומה לעונה הקודמת", אומר גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות, "הציפייה במטעים שלנו היא להיות בנפח דומה לשנה שעברה, כשחלקו של ההאס גדל על חשבון זנים ירוקים".

הצטברות של מספר גורמים הביאו השנה להצלחה גדולה לאבוקדו הישראלי. באירופה נוצרו חוסרים גדולים לאחר שספקיות מתחרות של ישראל סבלו מפגעי אקלים. את ספרד פקדה בצורת והחקלאים סבלו מחוסר במים להשקיה. בצ'ילה היה שוק מקומי מצוין ועיקר הסחורה נותרה במדינה, בקולומביה היו בעיות איכות והמקסיקנים, שקיבלו בארה"ב מחיר יותר טוב מאירופה, העדיפו לשווק את תוצרתם לשם. בעקבות זאת נוצר מחסור באבוקדו באירופה וזו הייתה הזדמנות מצוינת עבור האבוקדו הישראלי מזן האס (זן שמשחיר כאשר הוא מוכן לאכילה), שמועדף באירופה.

בארץ היו לא מעט אתגרים והמלחמה פגעה במגדלים בעיקר בדרום ובצפון שהתקשו להגיע לקטיף של 100% מהפרי. סה"כ שווקו השנה כ-240 אלף טונה אבוקדו, גידול של 70% לעומת שנה קודמת. גרנות שיווקה סה"כ 50,000 טונות, מתוכן 32,000 טונות ליצוא.

גיורא מרום מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות, צילום הילה אייזינגר

לדברי יונתן מירון, מנהל היצוא של חקלאי גרנות, מבחינת השווקים, רוסיה נותרה מדינת מפתח למרות אתגרים לוגיסטיים ומלחמתיים. "עבור אבוקדו ירוק רוסיה היא שוק חשוב. למרות המלחמה באוקראינה המשכנו לפעול שם, בליווי אתגרים לא פשוטים. באירופה חווינו עונה טובה מאוד. עונת הייצוא העיקרית שלנו היא בין ינואר למרץ כאשר זן ההאס בעיצומו. הביקוש צפוי להישאר טוב, אם כי אנו יודעים שלחלק מספקי החורף האחרים יש יותר פירות מאשר בשנה שעברה". לדבריו, המשלוחים הראשונים של העונה יתחילו באמצע ספטמבר עם ייצוא של זן האטינגר הפותח את העונה בישראל.

 

◼️ לקבוצת חדשות האוכל [מסעדות, מתכונים, מוצרים] לחצו כאן

◼️ לקבוצת כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יוסי מור | צילה הולינגר | הילה אייזינגר | חגי נתיב

דילוג לתוכן