מבזקים
עשרות חברות נפרצו ומידע רגיש נאסף: חשד חמור נגד תושב אשקלון עד אלפי שקלים למילואימניקים: טעינת כרטיסי ה"פייטר" לשנת 2026 החלה היום מה הסתתר בתוך הבית ביריחו? קוף נמצא כלוא בכלוב – תושבת רמלה נעצרה היסטוריה בירושלים: קו L3 ייפתח בימים הקרובים – ולראשונה בישראל תפעל רשת רכבות קלות אכיפת דו־גלגלי באשדוד קיבלה תפנית: כלי תקיפה אותר ברשות אדם ברובע מהמחנה הממלכתי לליברמן: חבר מועצת הרצליה לשעבר יונתן יעקובוביץ מצטרף לישראל ביתנו 185 מיליון שקל הושקעו בבית הספר החדש בתל אביב שיישא את שמה של רונית אלקבץ ילד בן 7 נפל מעץ בבית שמש ונפצע בינוני כבר התחיל בקריית מלאכי: יריד החוגים ופסטיבל הקיץ נמשך עד 20:00 ירי בלב יפו: חשוד ניסה להימלט – ונעצר תוך דקות עם אקדח ותחמושת ימים לאחר מותה: בת 71 אותרה ללא רוח חיים בביתה בפתח תקווה אמא מבאר שבע נאשמת שהשאירה את בנותיה ללא השגחה – והבת נפלה מהמרפסת 22.5 שנות מאסר לתושב ירושלים שניסה לרצוח אישה בת 74 בפיגוע לאומני המחווה לנתניהו באריאל: דרך חדשה נקראה על שם אביו בן 50 נמשה מהמים ללא הכרה באילת – מותו נקבע במקום ההחלטה התקבלה: בית קק"ל חדש יוקם בקריית גת ללא עלות: טברנה רמלאית עם גיל אוליאל תתקיים בבריכת הקשתות צו סגירה זמני לפאב מוכר באילת – בעקבות קטטה עפרה יהודה נבחרה לנהל את בית הספר נווה אילן באשקלון בעלות של 185 מיליון שקל: בית הספר החדש שנבנה בכפר שלם
בנייני מגורים חדשים ברמת גן לצד תחנת תחבורה ציבורית ושביל אופניים עירוני

ברמת גן רוצים שתוותרו על הרכב: העירייה מקדמת קיצוץ בתקני החניה

המדיניות החדשה צפויה לחול גם על שכונות הבנייה החדשות במזרח העיר, ותקבע תקן של 0.6 עד חניה אחת לדירה, בהתאם לקרבה לרכבת הקלה ולתחנות המטרו העתידיות
בנייני מגורים חדשים ברמת גן לצד תחנת תחבורה ציבורית ושביל אופניים עירוני

רמת גן מקדמת שינוי משמעותי במדיניות החניה בבנייה החדשה: העירייה מבקשת להפחית את מספר מקומות החניה לדירות חדשות גם בשכונות המתוכננות במזרח העיר, כחלק ממדיניות שנועדה לצמצם את השימוש ברכב פרטי ולעודד מעבר לתחבורה ציבורית, הליכה ורכיבה על אופניים.

המדיניות צפויה לעלות לדיון במליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, והיא מבקשת להחיל במזרח העיר את אותה גישה שכבר נהוגה באזורים הוותיקים יותר של רמת גן.

לפי ההצעה, תקן החניה בבנייה החדשה ינוע בין 0.6 חניה לדירה לבין חניה אחת לדירה, בהתאם למיקום הפרויקט ולקרבה שלו למערכות תחבורה עתידיות כמו הקו הסגול של הרכבת הקלה וקווי המטרו.

כך למשל, בפרויקטים שייבנו במרחק של עד 300 מטר מתוואי הרכבת הקלה או מתחנת מטרו, תקן החניה יעמוד על 0.6 חניה לדירה בלבד. במרחק גדול יותר, התקן צפוי לעלות ל־0.8 או לחניה אחת לדירה, בהתאם למיקום ולסוג הפרויקט.

בעירייה מסבירים כי ההחלטה נובעת מהעומסים הכבדים שכבר מורגשים בכבישי מזרח רמת גן, אזור שבו מתוכננות שכונות חדשות עם מגורים, מסחר ותעסוקה בהיקפים גדולים.

על פי חוות דעת אגף התנועה, הכבישים החדשים המתוכננים באזור לא צפויים לפתור באופן משמעותי את עומסי התנועה, וחלקם אף לא יבוצעו בשנים הקרובות בשל תלות בפינוי שטחים המשמשים כיום את הצבא.

מנגד, בעירייה מצביעים על כך שמזרח העיר צפוי לקבל בשנים הקרובות חיבור משמעותי למערכות תחבורה ציבורית. הקו הסגול של הרכבת הקלה צפוי לפעול באזור לקראת סוף 2028, ובהמשך מתוכנן גם קו המטרו M3. בנוסף מוקם באזור מסוף אוטובוסים חדש, שאמור לשפר את מערך התחבורה הציבורית במזרח העיר.

בפרויקטים של פינוי בינוי, המדיניות צפויה לשמור על חניה אחת לדירות הבעלים הקיימות, בעוד שתקן החניה לדירות החדשות ייקבע בהתאם לקרבה לתחבורה ציבורית עתירת נוסעים.

מהנדסת העיר, סיגל חורש, ממליצה לאשר את המדיניות, ובעירייה מציגים את המהלך כחלק מתפיסה רחבה יותר של תכנון עירוני הנשען פחות על רכב פרטי ויותר על תחבורה ציבורית וניידות ירוקה.


◼️ חדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן