בשורה חינוכית ברמלה: נפתחת אולפנה לבנות דתיות – לראשונה בעיר

בראש האולפנה תעמוד המנהלת קרן ארלנגר, אשת חינוך ותיקה ומוערכת, אשר שימשה בשנים האחרונות כמנהלת תיכון באולפנת בנ”ע שירת הים, ולאורך עשרות שנות עשייה מילאה שורת תפקידים חינוכיים משמעותיים – מחנכת, רכזת חברתית, ומובילה קהילתית

עיריית רמלה ממשיכה לחזק את ההיצע החינוכי לבני ובנות העיר והשנה, בשעה טובה, תיפתח לראשונה אולפנה לבנות דתיות-לאומיות בתחומי העיר. במשך שנים נאלצו משפחות רבות לשלוח את בנותיהן למסגרות חינוכיות מחוץ לרמלה, וכעת – סוף סוף – נפתחת הדלת לבנות העיר ללמוד ולהתחנך קרוב לבית, בסביבה תורנית, ערכית ומחנכת למצוינות.

האולפנה תמוקם בבית ספר האמנים שברחוב עוזי חיטמן במבנה שיוסב ויוקצה עבורה, ותפעל כבר בשנת הלימודים הקרובה, תשפ”ו.

בראש האולפנה תעמוד המנהלת קרן ארלנגר, אשת חינוך ותיקה ומוערכת, אשר שימשה בשנים האחרונות כמנהלת תיכון באולפנת בנ”ע שירת הים, ולאורך עשרות שנות עשייה מילאה שורת תפקידים חינוכיים משמעותיים – מחנכת, רכזת חברתית, ומובילה קהילתית. היא בוגרת מדרשת הרובע, בעלת תואר שני בניהול מערכות חינוך, ומביאה איתה תפיסה חינוכית השואפת למצוינות, אחריות חברתית והעמקה רוחנית.

במילותיה: “בהתרגשות גדולה אני מאחלת לנו שנזכה יחד להקים את האולפנה הראשונה בעיר רמלה, מתוך רצון לקדם את הבנות ולהצמיח בהן כוחות לעשייה ברוכה בקהילה. תודה על הזכות להיות חלק, תודה לכל מי שיזם ודחף את הקמת האולפנה. שנזכה להיות שליחים נאמנים.”

ראש העיר מיכאל וידל בירך על פתיחת האולפנה ואמר: “פתיחת האולפנה ברמלה היא מהלך חינוכי ותודעתי בעל חשיבות עצומה. אנו ממשיכים להשקיע ולחזק את החינוך העירוני על כל גווניו, תוך דגש על מסגרות מותאמות לצרכים של כל מגזר. אני מברך את המנהלת קרן ארלנגר, אישה ערכית ומסורה, שמביאה איתה רוח חינוכית עמוקה וניסיון רב. יחד נבנה מוסד חינוכי שיגדל מנהיגות נשית ציונית חזקה ואיכותית.”

סגן ראש העיר וממונה על תיק החינוך, אברהם דז׳ורייב אמר: “כמי שמלווה מקרוב את הקמת האולפנה – אני מתרגש לראות את החלום קורם עור וגידים. מדובר בצעד מתבקש, מחזק ומעורר תקווה. ברכות לקרן על המינוי, ותודה לכל השותפים לדרך".

מיכל חדאד, מנהלת אגף החינוך והנוער בעיריית רמלה, הוסיפה: “זוהי בשורה אמיתית לקהילת ההורים והבנות ברמלה. פתיחת האולפנה היא חלק מתהליך משמעותי לחיזוק החינוך הדתי בעיר. אני בטוחה שבזכות צוות חינוכי מוביל ומנהלת עם חזון כמו קרן – תיבנה כאן אולפנה ערכית, רלוונטית ומעוררת השראה".

 

◼️ הצטרפו לחדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית רמלה

דילוג לתוכן