מבזקים
ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו

בשורה חשובה לתושבי אור יהודה: אושרה בוותמ"ל התוכנית להתחדשות השכונות הדרומיות

מדובר בדור המייסדים של העיר שגרים במשך עשרות שנים בבתים מטים ליפול וסובלים מרעש בלתי נסבל כתוצאה מהקרבה לשדה התעופה. במהלך השנים האחרונות נאבקה ראש העיר, ליאת שוחט, מול המדינה לקדם מענים עבור אותן משפחות. בשנות התשעים קבעה המדינה שאותם בתים נמצאים במקום שבו אסור לגור, וכעת סוף סוף מגיע הפתרון עם קידום התוכנית שמוגדרת על ידי מדינת ישראל כאחת מ-3 תוכניות הדגל הלאומיות.

התכנית נוגעת לכ-2,200 משפחות המתגוררות בקו הראשון לנתב"ג, דור המייסדים של העיר. ליאת שוחט שקידמה את התוכנית: "סוף סוף עושים צדק היסטורי ומעניקים לתושבים תקווה לדירות מגורים ראויות". במקביל אושרה תכנית "רבין מערב"

בשורה חשובה לתושבי אור יהודה: רגע לפני חג הפסח אושרה בוותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור) התוכנית להתחדשות השכונות הדרומיות (תמ"ל 2030). התוכנית מקודמת על ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועיריית אור יהודה באמצעות אגף ההנדסה במטרה לעשות סוף סוף צדק היסטורי עם כ-2,200 משפחות המתגוררות בקו ראשון לנתב"ג.

מדובר בדור המייסדים של העיר שגרים במשך עשרות שנים בבתים מטים ליפול וסובלים מרעש בלתי נסבל כתוצאה מהקרבה לשדה התעופה. במהלך השנים האחרונות נאבקה ראש העיר, ליאת שוחט, מול המדינה לקדם מענים עבור אותן משפחות. בשנות התשעים קבעה המדינה שאותם בתים נמצאים במקום שבו אסור לגור, וכעת סוף סוף מגיע הפתרון עם קידום התוכנית שמוגדרת על ידי מדינת ישראל כאחת מ-3 תוכניות הדגל הלאומיות.

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט: "תוכנית ההתחדשות של השכונות הדרומיות היא בשורה משמעותית עבור עתידה של אור יהודה. במשך עשרות שנים אלפי משפחות מחכות ליום הזה שבו תצא אל הפועל תוכנית שתייצר סוף סוף צדק היסטורי, תביא לחידושם של מבנים ישנים מטים ליפול שנמצאים בקו הראשון לנתב"ג ותעניק להם תקווה לדירות מגורים ראויות ולמרחב מוגן תקני".

שוחט ממשיכה: "אני שמחה שאנו מביאים עבורם רגע לפני החג בשורה חשובה לעתידם ולעתיד העיר. אני רוצה להודות לכל השותפים שמלווים אותנו בפרויקט החשוב הזה שיצמיח את אור יהודה לעתיד טוב יותר. במקביל, אנו מקדמים את הקמתה של שכונת רבין מערב שתמשיך את חידוש העיר ותייצר את המשך הפיתוח הכול כך חשוב לאור יהודה, כל זאת תוך שימת דגש חשוב על הצרכים העירוניים עם מבני ציבור, שטחי תעסוקה ומסחר וריאות ירוקות".

את התושבים מלווה בשנים האחרונות מינהלת ההתחדשות העירונית באגף ההנדסה בעיריית אור יהודה שפועלת להנגיש את המידע הנדרש עבור התושבים, שחלקם אינם דוברי עברית. העירייה מעניקה להם ליווי צמוד כדי שיכירו את מושגי ההתחדשות העירונית ויוכלו לקבל את כל הכלים לצורך קידום התכנית.

תכנית ההתחדשות של השכונות הדרומיות כוללת שלושה מתחמים מרכזיים: סחל"ב, איילת השחר-אסירי ציון ודגניה-כצנלסון-יהדות קנדה-ההסתדרות. התוכנית שתתבצע במסגרת פינוי-בינוי כוללת כ-4,600 יחידות דיור במקומם של כ-2,200 קיימות ועוד כ-1,150 יחידות דיור חדשות בקרקע מדינה שיוקמו במבני מגורים עד 15 קומות, שישלבו בחלקם חזית מסחרית ומוסדות ציבור בקומות הקרקע קומות. כמו כן, כוללת התוכנית כ-200 יחידות דיור מוגן.

בנוסף ליחידות הדיור התוכנית כוללת עוד כ-300 אלף מ"ר עבור שטחי בניה לתעסוקה ומסחר, כ-131 דונם עבור מבני ציבור ואצטדיון כדורגל וכ-115 שטחים ציבוריים פתוחים.

במסגרת אותה ישיבה אושרה גם תכנית "רבין מערב" (תמ"ל 1106) שמקודמת על ידי רשות מקרקעי ישראל והעירייה. התוכנית נמצאת על קרקע פנויה מבניה ושטחה מתפרש על כ-229 דונם בדרום-מזרח העיר, בין שד' יצחק רבין ממזרח, כביש 412 מדרום ורח' חטיבת אלכסנדרוני ממערב ומצפון.

התוכנית כוללת כ-2,650 יחידות דיור חדשות שיוקמו במבני מגורים עד 15 קומות. בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת כ-125 אלף מ"ר עבור שטחי בניה למסחר ותעסוקה, כ-36 דונם עבור מבני ציבור וכ-25 דונם עבור שטחים פתוחים.

עוד בתוכנית מתקיים חיבור של השכונה לרשת התנועה העירונית וקישורה באמצעות שדרה ירוקה העוברת במרכזה אל מרכז העיר הוותיק, שכונות ותיקות בדרום ופארק איילון ותחנת המטרו המתוכננים במערב העיר. תוכנית "רבין מערב" כוללת גם שני אתרים לשימור המשתלבים בשטחים הפתוחים, ומתווה ציר צפון-דרום להולכי רגל אשר מאזכר את הדרך ההיסטורית שעברה במקום. שתי התוכניות שמות דגש מיוחד על מרחב ציבורי איכותי ורשת רחובות ושבילים חדשה שתיתן עדיפות להולכי רגל, רוכבי אופניים ותחבורה ציבורית.

לנוכח מגבלת הגובה המקשה על בניית מגדלים גבוהים והשגת כדאיות כלכלית, מקודם בימים אלו על ידי העירייה וגופי הממשלה הרלוונטיים מתווה לתקצוב משלים של מתחמי ההתחדשות שימצאו ללא רווחיות מספקת, וזאת בעזרת הקרקעות המשלימות בבעלות המדינה בשתי התוכניות.

שוחט מסכמת: "אור יהודה הוותיקה היא חלק מאיתנו, אבל היא חייבת להתחדש. אני שמחה שבוותמ"ל צועדים איתנו יד ביד בדרך למימוש החזון החשוב כל כך. לתוכנית ההתחדשות הזו יש משמעויות נרחבות על כלל העיר ואנו נדאג לממש אותה באחריות המתבקשת תוך הבטחת עתידה של אור יהודה – הקפדה על שטחי ציבור, מבני חינוך, מענים תחבורתיים, מענים תשתיתיים ולא פחות חשוב – הבטחת חוסנה הכלכלי של העיר".

הצטרפו לחדשות אור יהודה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארי כהן מיכאל וינד אדריכלים

דילוג לתוכן