מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

בשורה לתושבים: הארנונה לבתי מגורים ועסקים קטנים ביבנה לא תעלה

החלטת ראש העיר שתובא לאישור המועצה מגיעה למרות קריאתו של שר הפנים לראשי הרשויות לפעול להעלאת תעריפי הארנונה

בישיבת המועצה מחר יביא ראש העיר, רועי גבאי את הצעתו שלא להעלות את הארנונה למגורים לשנת 2024-2025, מעבר לעדכון האוטומטי שנקבע בחוק.

צו הארנונה השנתי מהווה את בסיס ההכנסות התקציביות לעיר. מאז שנת 2022 לא נערך דיון במועצה והוא נותר בעינו, למעט ההעלאה הקבועה בחוק מידי שנה המחושבת לפי ממוצע מדד המחירים לצרכן ומדד השכר במגזר הציבורי (בשנת 2024- 2.68%).

ראש העיר, רועי גבאי:

"בשנים הקרובות בכוונתנו לערוך חשיבה אסטרטגית בנושא הארנונה, נוכח הנושאים המשמעותיים העומדים לפתחנו, לרבות קרן הארנונה, הגידול הצפוי בפיתוח העסקי ופרויקטי פיתוח למגורים בעיר. בשנה האחרונה ועל רקע המלחמה על כלל משמעויותיה מתמודדת העירייה עם אתגרים רבים ועושה כל מאמץ להעניק את השירות הטוב ביותר לתושבים. התושבים ובעלי העסקים מתמודדים עם יוקר המחיה ולכן תפקידנו לבחון כל הוצאה בכובד ראש ולעשות כל שניתן לסייע ולהקל עליהם. לאחר בחינה נביא לאישור את ההחלטה לא לעלות את הארנונה למגורים מלבד העדכון האוטומטי המתחייב בחוק".

צו הארנונה יכלול מספר סיווגים חדשים הנדרשים עד להשלמת הליך החשיבה האסטרטגית, לרבות חיוב בגין מחסנים גבוהים/מרכזים לוגיסטיים (מרלו"גים), שירותי מוקד טלפוני מסוג מרכזי Call Center, בריכות שחיה בבתי מגורים (בחלוקה לבריכות מקורות/פתוחות), קרקע תפוסה במפעל עתיר שטח (מפעל ששטחו הכולל מעל 400 דונם), ועמדות טעינה לרכבים חשמליים המוצבות במרחב העירוני ע"י ספקי האנרגיה השונים (לא מדובר בעמדות פרטיות בבניינים/בית פרטי).

החלטת ראש העיר שתובא לאישור המועצה מגיעה למרות קריאתו של שר הפנים לראשי הרשויות לפעול להעלאת תעריפי הארנונה בשל המשימות הרבות המוטלות עליהן ועל מנת לאפשר את מימון פעילויותיהן הרבות.

 

◼️ לקבוצת חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת שירותים לציבור – ביטוח לאומי / חברת חשמל / דלק וגז / תאגידי המים / בנקים לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות רועי גבאי

דילוג לתוכן