מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

לוד: בשורה לתושבי גני אביב

שכונת גני אביב בלוד, מאופיינת אמנם בסביבת מגורים איכותית, אך ביחידות דיור קטנות הנעות בטווחי גדלים של 60-90 מ"'ר. לאחר זיהוי הצורך של תושבי השכונה בהרחבת דירותיהם, יזמה העירייה כזכור את תכנית ההרחבות, שהייתה רלבנטית בעיקר לדירות הגן והגג. עניין היטל ההשבחה בגין קומות הביניים, שעד כה לא עלה אף צורך בהרחבה שכזו, הטריד מאוד את תושבי השכונה הגרים בקומות אלה, והם המתינו לתשובה בנושא מהעירייה.

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, בשיתוף מחזיקת תיק גני אביב אלוירה קוליחמן, הנחה את מינהל ההנדסה לבחון את הנושא ולקדם פתרון, ואכן, באגף ההנדסה ביחד עם גזברות העירייה שמחו לבשר כי העירייה אישרה השבוע חוות דעת גורפת לשכונה של שמאית המקרקעין ויועצת העירייה, תמר אברהם, לפיה הרחבות פוטנציאליות של יחידות הדיור בקומות הביניים לא יחויבו בהיטל השבחה.

מהנדסת העיר גל גבריאל, ציינה כי אישור זה מבטל את ההמתנה לתשובה בנושא ומייצר וודאות לתושבי השכונה אשר היו מוטרדים באשר להיטלי ההשבחה שהיה לגביהם ספק.

רביבו: "זוהי בשורה חשובה לתושבי גני אביב. הגדלת שטחי הדירות ככל שהדבר אפשרי, תשפר לאין ערוך את תנאי הדיור ואת איכות החיים של תושבי השכונה. איכות חיים מתחילה כידוע בבית, אני שמח שבוטל הספק לגבי תשלומי השבחה להרחבות פוטנציאליות בקומות הביניים, ומודה למהנדסת העיר ולמינהל ההנדסה בעירייה ששקדו על הכנת התכנית ומציאת הפתרון לשביעות רצון התושבים".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית לוד

דילוג לתוכן