מבזקים
אחרי 25 שנה: אברהם פריד חזר להופיע בקריית מלאכי מול יותר מ – 3,000 צופים התהפכות ג'יפ באזור ים המלח: כ-10 נפגעים בתאונת שטח סמוך למצפה יריחו בן 54 נפצע קשה לאחר שרכבו התנגש במעקה בטיחות בכביש 4 לילה באוהלים בלב יבנה: הקמפינג העירוני חוזר לפארק הסנהדרין 500 ניידות בכבישים: המשטרה פותחת מחר במבצע אכיפה ארצי נגד עבירות מסכנות חיים עיריית ירושלים מזהירה: מתחזים שולחים דרישות תשלום מזויפות לתושבים ירושלים הובילה את המו"מ: הסכם שכר חדש לעשרות אלפי עובדי הרשויות המקומיות שלושה תושבי רהט נעצרו ליד גבול ירדן עם כ – 70 ק"ג חשיש בית ספר שז"ר ברחובות מתקדם למיגון: רחוב חיים בר לב ייסגר לצורך הצבת ממ"מ החל ממחר: החניה תבוטל והנסיעה תוגבל ברחוב סוקולוב בחולון שלושה ישראלים חצו את הגבול לסוריה באזור החרמון רצח בניהו רזי בירושלים: מעצרם של ארבעה חשודים הוארך תאונה קטלנית בכביש 4 סמוך ליבנה: הולך רגל כבן 50 נהרג מפגיעת רכב גן יבנה מול הערים הגדולות: כך היא מדורגת בהכנסות מארנונה למ"ר מגלשות ענק ומתחמי מים: ההזדמנות האחרונה ליהנות מספלאש בקריית גת אין צורך לנסוע רחוק: הקרקס שמגיע לקריית אונו עם ערב משפחתי מלא חוויות זה מה שמחכה לכם בחמישי באשדוד: מופע ענק עם מיטב כוכבי המוזיקה בישראל אין לכם תוכניות לחמישי? אלה האירועים שיחכו לכם ברחובות אירוע הקיץ המשפחתי באור יהודה שיכלול הופעה, מתחמי יצירה ורכבת חלומות 8,400 דירות, פארקים וטכנולוגיות חדשות: הרובע שישנה את רחובות יוצא לדרך

בשורה לתלמידי התיכון בקרית מלאכי

להפוך למהנדסים כבר בגיל 19: תיכון דרכא גימנסיה קריית מלאכי, מכללת סמי שמעון והאגף הטכנולוגי במשרד החינוך, בתכנית ייחודית, המטפחת את נבחרת המהנדסים של המחר!

תיכון דרכא גימנסיה קריית מלאכי, בשיתוף פעולה עם האגף הטכנולוגי במשרד החינוך ומכללת סמי שמעון, מציעים תכנית אקדמית ייחודית המאפשרת לתלמידים להתפתח בעולם האקדמי וללמוד לתואר ראשון בהנדסה עוד בשלב התיכון.

תלמידי הנבחרת משתתפים בכל הקורסים בתחומי ההנדסה ובמקביל מוענקת להם הקלה ייחודית בבחינות הבגרות. מי שמתקבל לנבחרת אינו נדרש לגשת לבחינות הבגרות בפיזיקה ומתמטיקה ברמה של 5 יחידות ועליו להתמקד בקורסים מתקדמים בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה, מה שמעניק, יתרון מובהק בתחום האקדמי המבוקש.

המסלול בתיכון דרכא גימנסיה קריית מלאכי הפועל במכללת סמי שמעון בסיוע אגף החינוך בעיריית קריית מלאכי מאפשר לתלמידים לרכוש ידע וכישורים מתקדמים בתחומי ההנדסה ומקנה להם מומחיות בתחום הטכנולוגי. המטרה המובהקת של התכנית היא לסלול לתלמידים את הדרך לעתיד טכנולוגי תוך הקניית כישורים וביטחון תעסוקתי, ליווי אישי ותמיכה רגשית.  התלמידים לומדים לסנכרן בין הלימודים האינטנסיביים בתואר הראשון המתחילים כבר בכיתה י',  לבין בחינות הבגרות השגרתיות המתקיימות בתיכון. התלמידים שמצליחים לעבור את שלבי המיון שנערכים כבר בכיתה ז', יכולים לסיים תואר ראשון בגיל 19.

מחזור זה, המהווה פיילוט ראשוני, מסיים בימים אלה את שנת הלימודים הראשונה בתכנית. מאז תחילת השנה האקדמית, התלמידים עבדו קשה והשקיעו המון זמן ומאמץ בכדי לרכוש את הידע התיאורטי והמעשי הנדרש להם כסטודנטים בתחומי ההנדסה. במהלך השנה, הם נתקלו באתגרים רבים ועמדו בפני קשיים שונים, אך הם המשיכו להעמיק בלימודיהם באופן עקבי ורציף.

נועה לוגסי תלמידה בכיתה ט' בתיכון דרכא גימנסיה קריית מלאכי: "לא כולם מקבלים הזדמנות לסיים תואר ראשון עוד לפני גיוס,  אני שמחה שנבחרתי לתכנית כי זה מאפשר לי ביטחון ושגשוג בטווח הארוך אבל זה דורש ממני המון אחריות, התמדה, רצינות, בקיאות ומקצועיות ולעיתים זה גם בא על חשבון חיים חברתיים.  ההורים שלי תומכים ומלווים. אני חושבת שלא הייתי מצליחה אם לא הייתה לנו מורה טובה מאוד למתמטיקה ובמקרה הזה, בורכתי".

מיכל חזן, מנהלת תיכון דרכא גימנסיה קריית מלאכי: "אנו גאים בתלמידינו על התקדמותם המרשימה והמאמץ המתמיד שהם משקיעים בלימודיהם. מאחלים להם המשך הצלחה בשלבי הלימוד הבאים ובקריירה העתידית שלהם כמהנדסים מוערכים. סיום השנה הראשונה הוא אירוע מרגש ומשמעותי, המעיד על ההתקדמות והצלחת התלמידים במהלך השנה הלימודית.  אנו מברכים את התלמידים שלנו על ההשקעה במהלך השנה הראשונה ומאחלים להם המשך הצלחה בשנות הלימוד הבאות. אנחנו גאים בכם ומקווים שתמשיכו להתפתח".

אליהו זוהר ראש עיריית קריית מלאכי: "תכנית מדהימה שברגע שהוצעה לנו קפצנו עלייה כמוצאי שלל רב. היא מתיישבת היטב עם התפיסה שלנו לגבי מצוינות ויצירתיות במערכת החינוך הבאה לידי ביטוי הן באחוזי הבגרות ההולכים וגדלים ואף בגידול משמעותי באיתור מחוננים ומצטיינים וכן, בהטמעת חדשנות ויצירתיות בכל בתי הספר בעיר. מצפה בכיליון עניים לראות את הבוגרים הראשונים של התכנית המופלאה הזו. זו הזדמנות לומר תודה למכללת סמי שמעון, לאגף הטכנולוגי במשרד החינוך ולרשת דרכא על היוזמה והביצוע".

◼️ לקבוצת החדשות בקריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה לחצו כאן 

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן