מבזקים
מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם חג הסיגד מגיע לשכונות ירושלים: איפה ומתי יתקיימו החגיגות? "אני לא רואה, אבל חושב על מי שיבוא אחריי": הסיפור של דרור ופאקו מאשדוד מופעים בחינם, טיולים ויום מיצוי זכויות: מה מחכה לתושבי גבעת שמואל בנובמבר? מחפשים עבודה בגדרה? המועצה פרסמה גיוס ל – 35 משרות בגנים ובכיתות חמישה ימי פעילות ב – 50 שקל: ההרשמה לחנוכה בירושלים נפתחה, ויש גם פטור מתשלום 50 הופעות ואורחים מרחבי העולם: פסטיבל המוזיקה הבינלאומי חוזר לירושלים יותר מצלמות ברחבי אילת: העירייה מקדמת הרחבה של מערך האבטחה העירוני

גאווה גדולה לבית ספר התיכון ע"ש "גולדווטר" באילת

הפרויקט המרשים גרף שבחים מהשופטים בזכות היצירתיות, ההבנה המדעית העמוקה והיכולת ליישם פתרונות טכנולוגיים בעולם האמיתי. לדברי צוות השופטים: "זהו מיזם שעשוי לשנות את הדרך בה נתמודד עם אתגרי רפואה בחלל ועל פני כדור הארץ". בנוסף לזכייה הקבוצתית קפטן הקבוצה – רום מלי  זכה בתואר הכוכב המצטיין של המאיץ.

גאווה גדולה לבית ספר התיכון ע"ש "גולדווטר", למערכת החינוך – זוכת פרס החינוך הארצי לשנת תשפ"ה ולעיר אילת עם זכיה של תלמידי התכנית "קדם עתידים", במקום הראשון בתחרות הבין-לאומית היוקרתית "המאיץ המדעי", שנערכה השבוע בפראג שבצ׳כיה.

 התחרות, שמטרתה לעודד חדשנות ומצוינות בתחומי המדע והטכנולוגיה בחלל בקרב בני נוער, כללה עשרות מיזמים מדעיים בשיתוף קבוצות בין לאומיות פורצות דרך. תלמידי קדם עתידים מבית ספר גולדווטר הציגו פרויקט יוצא דופן שפיתחו במהלך השנה – חליפה חדשנית המשלבת טכנולוגיות מתקדמות לשיפור תפקוד שרירי, המיועדת לשימוש באסטרונאוטים ובתחום השיקום הרפואי.

הפרויקט המרשים גרף שבחים מהשופטים בזכות היצירתיות, ההבנה המדעית העמוקה והיכולת ליישם פתרונות טכנולוגיים בעולם האמיתי. לדברי צוות השופטים: "זהו מיזם שעשוי לשנות את הדרך בה נתמודד עם אתגרי רפואה בחלל ועל פני כדור הארץ". בנוסף לזכייה הקבוצתית קפטן הקבוצה – רום מלי  זכה בתואר הכוכב המצטיין של המאיץ.

מירי קופיטו – ראש מינהל שח"ק בעירייה ברכה את הזוכים והמנחים וציינה: "ההישג של התלמידים לא רק מביא כבוד לבית הספר ולתוכנית קדם עתידים, אלא מהווה מודל והשראה לכלל התלמידים".

 רכז התוכנית, בן-חור קאמקר הוסיף: "מדובר במסע מרתק שבו התלמידים חקרו, ניסו, טעו והצליחו – ממש כמו מדענים אמיתיים. הזכייה היא רק קצה הקרחון של דרך חינוכית עמוקה ומשמעותית". טליה דולב מנחה ואחראית תכנית קדם עתידים באילת אמרה: "זה חלק מהתכנית להנגיש את המדע לפריפריה, לחלום בגדול ולאפשר לתלמידים  ליצור וגם להשתתף בתחרות בינלאומית משמעותית.

תכנית קדם עתידים פועלת באילת מזה 18 שנים במסגרת המשרד למחוננים ומצטיינים  ומופעלת באילת ע"י מכון ברנקו וייס בניהולה של טליה דולב, שזכתה לאחרונה לתעודת הוקרה על עשייתה ממכון ברנקו וייס. משתתפים בה כ-450 תלמידים מכיתות ט'-י"ב הנחשפים במסגרת התכנית לתחומי המדע, הטכנולוגיה, התעשייה וזוכים גם להכנה לגיוס צבאי משמעותי ביחידות המודיעין והטכנולוגיה.

הצטרפו לחדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אילת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן