מבזקים
שיבושי תנועה נרחבים ברחובות: רחוב המדע ייחסם בלילות למשך שלושה שבועות הדור הבא של ההייטק: באור יהודה חגגו את הטקס המרגש של מרכז המצוינות מונדיאל 2026 על חוף תל אביב: בימת הענק החדשה תהפוך למוקד הצפייה המרכזי בישראל רקדניות אלגרו מאור יהודה יוצאות לייצג את ישראל בגביע העולם אשקלון יוצאת למהלך ענק: “המצפן” ינסה לעצור את האלימות בקרב בני הנוער אושרה תוכנית הענק עם 7,500 דירות ומגדלים של עד 30 קומות בנתיבות שני תושבי חולון השליכו רימוני הלם לשני בנייני מגורים באשדוד – בשני לילות רצופים בן 14 נמלט מהשוטרים בבאר שבע – ונעצר בתום מרדף: "הזמנו אותו דרך גט" כ־15 אלף חגגו בחולון: ראש העיר חשף מתחם הופעות חדש שייפתח כבר הקיץ לאחר שני מקרי מוות של קשישים בביתם: קריית מלאכי יוצאת בקריאה דחופה לתושבים בגיל 22 בלבד: לינדה בלייבסקי כובשת את עולם האסתטיקה ביבנה העתירה נגד עיריית רמלה, העומד בראשה מיכאל וידל ועיתון רמלוד נדחתה במלואה: בית המשפט חייב את העותרת בהוצאות טרקטור פגע בתשתיות חשמל בפתח תקווה: הפסקות חשמל נרשמו באזור דו"ח משרד הבריאות: המרכז הרפואי שמיר בבאר יעקב בין המצטיינים במניעת זיהומים בטיפול נמרץ ביקשה הלוואה בטלגרם – ונשדדה מחוץ לכספומט בקריית גת ההסתדרות מזהירה: השינויים שמציע האוצר עלולים לפגוע בחיסכון של מיליוני ישראלים רחוב הגליל ברחובות ייחסם לשבועיים בשל עבודות להחלפת קו מים טרגדיה במודיעין עילית: ילד בן 7 נהרג מפגיעת אוטובוס בלי לנסוע לצפון: ראשון לציון הופכת את הפארק לאתר קמפינג משפחתי ללילה אחד לראשונה בגבעתיים: אירוע קיץ מיוחד יוקדש למשפחות ולילדים עם צרכים מיוחדים

גבעת שמואל: יחידת החילוץ תרגלו לילה של חילוץ לכודים באתר הרס בזיקים

פיקוד העורף תירגל קריסת מבנה – ברודני: “מוכנות בשגרה מצילה חיים”

​צוות יחידת סע"ר העירוני תרגל הלילה חילוץ לכודים מאתר הרס בזיקים, בשיתוף כוחות הביטחון ופיקוד העורף. ראש העיר יוסי ברודני: "ההשקעה במוכנות בשגרה היא זו שמצילה חיים ברגע האמת"

​צוות יחידת החילוץ סע"ר (סיוע עצמי ראשוני) של גבעת שמואל השתתף הלילה (בין ה-2 ל-3 בפברואר) בתרגיל רחב-היקף של פיקוד העורף. האימון המבצעי נערך באתר הרס ייעודי בזיקים ודימה תרחיש קיצון של קריסת מבנה מגורים כתוצאה מפגיעה ישירה או רעידת אדמה.

​במהלך האימון המפרך, שנמשך לאורך כל שעות הלילה, תרגלו המתנדבים איתור וחילוץ לכודים מתחת להריסות בתנאי שטח מאתגרים ובחשיכה מוחלטת. הפעילות התבצעה בשיתוף פעולה הדוק עם פלוגת פיקוד העורף, תוך סריקה קפדנית של זירת האירוע לאיתור נפגעים נוספים.

​בתרגיל נכחו מטעם העירייה גם היקל"ר העירוני סא"ל אמיר גרובר, קב"ט העיר יואב ריעני, קב"ט מוס"ח יניב פרטר ומתנדבים רבים, שעמדו מקרוב על רמת המוכנות והביצוע של הכוחות.

ראש העיר גבעת שמואל, יוסי ברודני: "מערך החירום העירוני נמצא בכוננות גבוהה ומוכן לכל תרחיש. אנו משקיעים משאבים רבים בהדרכה ובתרגול, מתוך הבנה עמוקה שמוכנות החירום בשגרה היא צעד מציל חיים. יחידת החילוץ שלנו, המבוססת על מתנדבים מסורים, מהווה נדבך קריטי בחוסן העירוני ובביטחון התושבים".

​האימון נועד לחזק את כשירות הצוות, שחלקו הגדול מורכב ממתנדבים חדשים שסיימו את הכשרתם לפני כחודשיים בלבד. יחידת הסע"ר של גבעת שמואל פועלת מזה מספר שנים ומהווה כוח עזר חיוני לעירייה במקרי חירום כגון רעידות אדמה או קריסת מבנים, והיא מצוידת בציוד טכנולוגי והנדסי מתקדם.

​ירום לוקר, מפקד היחידה: "המתנדבים הפגינו הלילה נחישות ומקצועיות יוצאת דופן. התרגיל בזיקים אפשר לנו לבחון את שרשרת הפיקוד ואת הטכניקות שנלמדו 'על רטוב', כדי לוודא שברגע האמת נדע לתת את המענה המהיר והיעיל ביותר".

​הצוותים שבו לגבעת שמואל עם שחר, כשהם ערוכים ומיומנים יותר להגנה על תושבי העיר


◼️ חדשות גבעת שמואל בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות גבעת שמואל

דילוג לתוכן