מבזקים
באשקלון שיחקו לזכר התאומים גיא ויובל ויינר ז"ל קיץ של חיזוק והצלחה: רחובות מרחיבה את תוכנית הלמידה לבני הנוער גם לחופש הגדול במודיעין מכבים רעות נערכים לקיץ: שבילי האש הורחבו סביב בתי התושבים ביבנה מזמינים הורים ללמוד איך לזהות מצוקה בזמן מבצע אכיפה גדול באשדוד: שדרות בני ברית עוברות ניקוי יסודי תל אביב וירושלים פותחות את שבוע הספר: החגיגה נדחתה, אבל הספרים מחכים בגבעת שמואל ממשיכים להיערך: מיגונית חדשה הוצבה בפארק דרום קריית מלאכי: שני קטינים נעצרו אחרי מרדף אחר אופנוע ללא לוחית מודיעין מכבים רעות נערכת לקיץ: המשטרה, בתי הספר וההורים נגד אלימות בני נוער מודיעין מכבים רעות מצדיעה לנוער: 15 בני ובנות נוער זכו באות ההצטיינות העירוני רחובות: חסימת כביש ברחוב הירדן בשל עבודות תשתית מודיעין מכבים רעות במספרים: העיר עם הכי הרבה מילואימניקים, הכי הרבה ספורט – והכי הרבה קוראי הארי פוטר ירי, אלות וטרקטור שניזוק: כתב אישום בפרשת האלימות בפזורה מודיעין מכבים רעות: הדרך שבה צעד לבית הספר תיקרא על שמו של עמית רגב ז"ל אשקלון נגד הרחבת דוראד: העירייה דורשת לעצור את קידום תחנת הכוח החדשה רמלה מצדיעה למשפחות המילואים והקבע: ערב מיוחד עם גיא הוכמן יתקיים הערב ירושלים ורמת גן פותחות הלילה את הארגזים: הסיפורים הנסתרים של ישראל נחשפים אשדוד: חשוד עוכב בחשד לגניבת תפילין ומזוזות מבתי כנסת מודיעין מכבים רעות: ילדים עולים כבשו את הבמה עם "הקוסם מארץ עוץ" תושבי אשקלון? מעכשיו אפשר להפיק אישור לנכס אונליין לצורך אישור תושבות

גדרה: משמרים את העבר – מוזיאון פתוח באתרי מורשת

מוזיאון גדרה, חלון הראווה של היישוב וסמל המושבה עבר מהפך, שופץ, שודרג והתצוגות והתכנים שבו התחדשו והתעדכנו – זאת במסגרת השינוי שעוברת גדרה בשנים האחרונות ושימור אתרי המורשת במושבה. כחלק מכך, כידוע, שופצו חמש נקודות עניין ברחוב הבילויים – גינת רחל, בית הכנסת הגדול, בית הספר הראשון, מגדל המים, צריף הבילויים, רחוב הדגל של המושבה, רחוב הבילויים ההיסטורי וכמובן… המוזיאון.

התצוגה החדשה משלבת בין מוצגים היסטוריים מרתקים, אוסף נוסטלגי, מדיה וסאונד; מיצג ייחודי, המבוסס על צלליות ואנימציית תלת-ממד, מספר בצורה חווייתית את קורותיהם של הביל"ויים ; שולחנות מציאות מדומה (Augmented Reality) ממחישים את חיי הביל"ויים בגדרה עם הקמתה בשנת 1884 ; שולחן חקר מזמין אתכם לנגוע, להפעיל ולפענח ועוד.

כחלק מכך, תוכנן המוזיאון הפתוח, מוזיאון אשר יוצב בנקודות העניין העיקריות הן ברחוב הבילויים והן בסביבתו. המוזיאון הפתוח כולל מסלול גדול ומסלול קטן. המסלול הגדול כולל את נקודות העניין החל מגינת רחל, לאורך רחוב הבילויים, תוך ירידה מרחוב הגורן, דרך היקב, גן לוינסון (גן איטה) וחזרה למוזיאון. המסלול הקטן כולל את נקודות העניין הנמצאות לאורך רחוב הבילויים.

לאורך מסלולים אלה נמצאות תצוגות קבע הכוללות תמונות היסטוריות, מידע וקטעי קריאה עתיקים המספרים את סיפור המושבה המרתק. כמו כן, נמצא קוד QR המאפשר לבאים ולשבים להרחיב ולהעמיק את הידע שלהם בלחיצת כפתור.

לאחרונה מוזיאון גדרה אף עבר תהליך שינוי ניהולי כך שהועבר לניהול אגף החינוך במועצה המקומית גדרה. בהתאם לכך, בימים אלה מתבצעים שינויים שיבואו לידי ביטוי הן בשעות הפעילות, בתכני המוזיאון, באתר המוזיאון וכדומה.

לדברי מנהלת אגף החינוך ענת קוך: "גדרה הינה מושבה וותיקה עם שורשים והיסטוריה מרתקת. אני שמחה על המוזיאון הפתוח שיאפשר הן לתושבים והן למבקרים להיחשף לעברה העשיר וללמוד אותו תוך כדי טעימת אופי רחוב הבילויים והמושבה".

ראש המועצה יואל גמליאל: "אני שמח להמשיך ולהטמיע את המורשת והעבר של המושבה באמצעים ובאזורים שונים במושבה. לאחרונה נבנה הקיר המספר בכניסה הדרומית של גדרה המציין אירועים שונים לאורך הזמן ובימים אלה הוצבו תצוגות המספרות באמצעות תמונות ומידע על אתרי מורשת שונים. נמשיך לשמר את העבר באמצעות אלמנטים שונים ברחבי המושבה תוך מבט אל העתיד. " עוד הוסיף ראש המועצה: "תודה לכל השותפים לפרוייקט חשוב וערכי זה – למשרד ראש הממשלה, למשרד התיירות, למשרד התחבורה, לחברה הממשלתית לתיירות ולכל העוסקים במלאכה".

לפרטים ומידע נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 08-8593109.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן