מבזקים
כרמל שאמה הכהן: "אירוע קשה במרכז העיר, מתפללים להחלמת יו״ר המועצה הדתית" בזמן המלחמה: משרד הפנים פותח את הברז לרשויות המקומיות מפקד פיקוד העורף באשקלון: ההנחיות מצילות חיים פעם אחר פעם משרד הפנים בנתניה: תקציב החופים יגדל, העיר תקבל ליווי שר הביטחון בקריית גת: “ככל שהעורף חזק – צה״ל חזק” חבר מועצת העיר רמלה הגיע לזירת נפילת שברי יירוט וסייע לתושבים בת ים: בת 65 נפגעה מאופנוע – מצבה בינוני ניסיון פיגוע בצומת תפוח: שני מחבלים ניסו לדרוס כוח צה״ל וחוסלו הרצוג ברמלה: “העולם צריך לראות לאן משגרים טילים” גדרה מתקשרת לוותיקים: מאות שיחות מאז תחילת המלחמה אשדוד בחירום: 28 מרכזי מיגון ואלפי שיחות לתושבים גם תחת 89 אזעקות: כך גני תקווה ממשיכה לתפקד רחובות: פצוע בינוני ופצועים קל בתאונת דרכים ברמלה: מנכ״ל משרד הפנים נחשף ליכולות החירום של מד״א נטלי דדון ביקרה במד״א ברמלה ויצאה עם החלטה מפתיעה בלב החירום בבאר שבע: צעירי שנת השירות מחזיקים את הקהילה מאחורי החזית ברמלה: כך מלווים את התושבים ברגעים הכי קשים אשקלון: הולך רגל בן 48 נפצע בינוני בתאונה הרצוג בירושלים ממשיך לפעול בחירום – ובר סימן טוב הגיע לסיור דקירה בלב רמת גן: איש ציבור בכיר נפצע קשה, החשוד נעצר

גן יבנה חגגה סיגד מרגש ומאוחד: מסורת שחיברה דורות

מאות תושבים, דוכני תרבות, מזמורי קייס וריקודי שכם: חגיגת הסגד הפכה לאירוע קהילתי שמקרב בין צעירים, משפחות ומורשת ביתא ישראל

חגיגת הסגד בגן יבנה: חגיגה קהילתית מלאת מסורת, טעמים וריקודים

בשבוע שעבר ציינו בגן יבנה את חג הסגד, חג יהודי-אתיופי עתיק יומין של קהילת ביתא ישראל, שמדגיש את חשיבות חידוש הברית עם האל ואת הכיסופים לציון.

האירוע, שהתקיים במתנ"ס גן יבנה, התקיים בשיתוף פעולה מוצלח בין מחלקת קהילה וזיקה במתנ"ס גן יבנה, המחלקה לשירותים חברתיים ומחלקת הנוער. המעורבות הפעילה של תושבים מקומיים, יחד עם צעירים שהתנדבו ולקחו חלק בתהליך התכנון, עמדו בדוכנים והסבירו לקהל ולנוער הצעיר על מהות החג, מקורותיו בתנ"ך ומשמעותו התרבותית. "המטרה הייתה שהדור הצעיר יצא עם ידע אמיתי, לא רק חוויה", אמר דוד דגו.

בגן יבנה הדגש היה על העברת המסר דרך חוויה אמיתית לכל החושים. הדוכנים שהוקמו על ידי הפעילים כללו הסברים פשוטים ומעניינים על הפסוקים התנ"כיים, לצד תצוגות ויזואליות של תמונות מהסגד כפי שנחגג באתיופיה. "זה לא היה רק שיעור היסטוריה", סיפר אחד הפעילים, "זה היה כמו מסע – מהתנ"ך היישר למאה ה-21".

חוויה חושית: טעמים, צלילים וריקודים האירוע נפתח בדוכני מידע על החג והמנהגים העתיקים, והמשיך לחגיגה מלאת חיים. דוכני האוכל הציעו מאכלים מסורתיים – מנות חמות ועשירות שמסמלות שפע וברכה, כמו תבשילים מבוססי דגנים וירקות שהוכנו במיוחד ליום זה. לצידם פעלה תחנת "בונה" אותנטית: נשות הקהילה האתיופית טחנו פולים ירוקים טריים, קלו אותם והגישו קפה חם וריחני.

"הריח לבדו כבר העביר אותנו לאתיופיה", אמרה אחת המשתתפות. השיא הגיע עם הופעתו של הקייס ששר מזמורים בגעז – שירי תהילים עתיקים, בירך על הלחם המסורתי (קיטה/דבו) והזמין את כולם לטעום ולחלוק. לאחר מכן המוזיקה והריקודים הפכו ללב האירוע: הדגמה מרתקת של כלי נגינה מסורתיים – המקלה (תוף עתיק), הוושינט (חליל), הקרר והמסנקו – הובילה לריקודי שכם ספונטניים של כל הקהל.

ראש המועצה, דרור אהרון, הגיע לאירוע ובדבריו ציין את חשיבות חשיפת הדור הצעיר למסורת זו: "בגן יבנה אנחנו בונים קהילה מגוונת, והסגד הוא חלק חיוני מהזהות היהודית של כולנו. זה לא רק חג של קהילה אחת – זה חג של כולנו, שמלמד ערכים של אחדות וזיכרון". הוא הדגיש את מחויבות הרשות לקדם פעילויות תרבותיות מסוג זה גם בעתיד.

האירוע משך מאות תושבים, בעיקר בני נוער ומשפחות, והפידבקים ממשיכים לזרום. המארגנים כבר מתכננים להפוך את החגיגה למסורת שנתית עם עוד שותפויות קהילתיות.חגיגת הסגד בגן יבנה הוכיחה שוב: כשקהילה מתאחדת סביב מסורת, היא לא רק חוגגת – היא בונה גשרים לדורות הבאים. מי ייתן וכל שנה נזכה לחגיגות כאלה, מלאות אור ותקווה.


◼️ חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: גן יבנה

דילוג לתוכן