מבזקים
גבר בן 78 אותר ללא רוח חיים במע"ר באשדוד – זמן רב לאחר מותו זמני כניסת שבת ויציאת שבת "לב ענק מלא בכבוד לבני אדם" – העיר רחובות נפרדת מאגדת הכדורגל שלמה קירט ז"ל עדכון הנחיות פיקוד העורף – עד יום שני תאונה עם מעורבות שלושה כלי רכב באשקלון: שלושה נפגעים פונו לבית החולים משה שטה: "בחרתי לפעול מבפנים למען התושבים" שימו לב! זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים הרצליה נפרדת מליאם: אלפים מלווים את סמל ליאם בן חמו בדרכו האחרונה עומס חריג בחופי ראשון לציון: החניונים מלאים – בעירייה קוראים להימנע מהגעה ברכב הקיץ הזה מתחיל אחרת ברחובות: רישוי קייטנות בלי בירוקרטיה יבנה משנה את חג המדורות: בטוח, מצומצם ומפוקח תל אביב צועדת: אחד במאי חוזר לרחובות העיר מסיבת טבע בירוחם הסתיימה בדרמה: דקירה ופיזור המוני פארק עמק הצבאים בירושלים ייסגר מחשש להתפשטות נגיף טרגדיה ברחובות: כדורגלן העבר שלמה קירט נהרג בתחנת הרכבת נתניה: בן 87 טבע בחוף פולג ופונה במצב אנוש דרמה בערבה: צנחן נלכד על עמוד חשמל במתח גבוה וחולץ במבצע מורכב תצפית אחת, מסר אחד: המהלך החדש של משרד החוץ חוצה מחוזות: מתנדבי זק"א באשקלון השלימו את הטיפול בכבוד המת מהאירוע הקשה ברחובות ללא מיקסר: עוגת שוקולד לשבת בעשר דקות!

גן יבנה חגגה סיגד מרגש ומאוחד: מסורת שחיברה דורות

מאות תושבים, דוכני תרבות, מזמורי קייס וריקודי שכם: חגיגת הסגד הפכה לאירוע קהילתי שמקרב בין צעירים, משפחות ומורשת ביתא ישראל

חגיגת הסגד בגן יבנה: חגיגה קהילתית מלאת מסורת, טעמים וריקודים

בשבוע שעבר ציינו בגן יבנה את חג הסגד, חג יהודי-אתיופי עתיק יומין של קהילת ביתא ישראל, שמדגיש את חשיבות חידוש הברית עם האל ואת הכיסופים לציון.

האירוע, שהתקיים במתנ"ס גן יבנה, התקיים בשיתוף פעולה מוצלח בין מחלקת קהילה וזיקה במתנ"ס גן יבנה, המחלקה לשירותים חברתיים ומחלקת הנוער. המעורבות הפעילה של תושבים מקומיים, יחד עם צעירים שהתנדבו ולקחו חלק בתהליך התכנון, עמדו בדוכנים והסבירו לקהל ולנוער הצעיר על מהות החג, מקורותיו בתנ"ך ומשמעותו התרבותית. "המטרה הייתה שהדור הצעיר יצא עם ידע אמיתי, לא רק חוויה", אמר דוד דגו.

בגן יבנה הדגש היה על העברת המסר דרך חוויה אמיתית לכל החושים. הדוכנים שהוקמו על ידי הפעילים כללו הסברים פשוטים ומעניינים על הפסוקים התנ"כיים, לצד תצוגות ויזואליות של תמונות מהסגד כפי שנחגג באתיופיה. "זה לא היה רק שיעור היסטוריה", סיפר אחד הפעילים, "זה היה כמו מסע – מהתנ"ך היישר למאה ה-21".

חוויה חושית: טעמים, צלילים וריקודים האירוע נפתח בדוכני מידע על החג והמנהגים העתיקים, והמשיך לחגיגה מלאת חיים. דוכני האוכל הציעו מאכלים מסורתיים – מנות חמות ועשירות שמסמלות שפע וברכה, כמו תבשילים מבוססי דגנים וירקות שהוכנו במיוחד ליום זה. לצידם פעלה תחנת "בונה" אותנטית: נשות הקהילה האתיופית טחנו פולים ירוקים טריים, קלו אותם והגישו קפה חם וריחני.

"הריח לבדו כבר העביר אותנו לאתיופיה", אמרה אחת המשתתפות. השיא הגיע עם הופעתו של הקייס ששר מזמורים בגעז – שירי תהילים עתיקים, בירך על הלחם המסורתי (קיטה/דבו) והזמין את כולם לטעום ולחלוק. לאחר מכן המוזיקה והריקודים הפכו ללב האירוע: הדגמה מרתקת של כלי נגינה מסורתיים – המקלה (תוף עתיק), הוושינט (חליל), הקרר והמסנקו – הובילה לריקודי שכם ספונטניים של כל הקהל.

ראש המועצה, דרור אהרון, הגיע לאירוע ובדבריו ציין את חשיבות חשיפת הדור הצעיר למסורת זו: "בגן יבנה אנחנו בונים קהילה מגוונת, והסגד הוא חלק חיוני מהזהות היהודית של כולנו. זה לא רק חג של קהילה אחת – זה חג של כולנו, שמלמד ערכים של אחדות וזיכרון". הוא הדגיש את מחויבות הרשות לקדם פעילויות תרבותיות מסוג זה גם בעתיד.

האירוע משך מאות תושבים, בעיקר בני נוער ומשפחות, והפידבקים ממשיכים לזרום. המארגנים כבר מתכננים להפוך את החגיגה למסורת שנתית עם עוד שותפויות קהילתיות.חגיגת הסגד בגן יבנה הוכיחה שוב: כשקהילה מתאחדת סביב מסורת, היא לא רק חוגגת – היא בונה גשרים לדורות הבאים. מי ייתן וכל שנה נזכה לחגיגות כאלה, מלאות אור ותקווה.


◼️ חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: גן יבנה

דילוג לתוכן