מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

גן יבנה מכשירה את דור העתיד: תלמידי ו' לומדים משפטים, דמוקרטיה ואחריות אזרחית

תלמידי כיתות ו' בבית הספר אהוד מנור שבמועצת גן יבנה החלו השנה ללמוד קורס ייחודי ומעורר עניין במשפטים, המעניק להם היכרות ראשונה עם עולם החוק, הדמוקרטיה וההתנהלות הנכונה במרחב הציבורי.

תלמידי כיתות ו' בבית הספר אהוד מנור שבמועצת גן יבנה החלו השנה ללמוד קורס ייחודי ומעורר עניין במשפטים, המעניק להם היכרות ראשונה עם עולם החוק, הדמוקרטיה וההתנהלות הנכונה במרחב הציבורי. במסגרת הקורס נחשפים התלמידים ליסודות המשפט, למושגים משפטיים מרכזיים ולהכרת מערכת בתי המשפט בישראל, תוך פיתוח חשיבה ביקורתית, אחריות אזרחית והבנת זכויותיהם וחובותיהם כתושבים במדינה דמוקרטית.

במהלך התוכנית התקיימה הרצאה מקצועית ומעשירה של עורכת הדין יפית אופיר, שהציגה לתלמידים את עבודת עורכי הדין, את תפקידו של החוק בשמירה על הסדר החברתי ואת החשיבות של התנהלות הוגנת ומכבדת כלפי הזולת. אופיר שיתפה גם במסלול האישי שעברה עד להפיכתה לעורכת דין, והדגישה בפני התלמידים כי בעזרת התמדה ורצון ניתן להגשים חלומות. התלמידים גילו מעורבות גבוהה, שאלו שאלות והפגינו סקרנות ורצינות מרשימות.

שיא נוסף בתוכנית היה ביקור לימודי ומשמעותי בבית המשפט העליון ובכנסת ישראל. בבית המשפט העליון נחשפו התלמידים לאולמות הדיונים, למבנה המערכת המשפטית ולתפקידה בהגנה על זכויות האזרח, ואף השתתפו בצפייה בדיונים. בכנסת ישראל העמיקו את היכרותם עם תהליך החקיקה, עבודת הוועדות ותפקידו של כל אזרח במערכת הדמוקרטית.

התוכנית כולה מהווה חוויה חינוכית ערכית, המעניקה לתלמידים כלים מעשיים לחיים ומטפחת דור צעיר שמבין את חשיבות החוק, מכבד כללים ופועל באחריות ובמעורבות במרחב הציבורי.


◼️ חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מועצת גן יבנה

דילוג לתוכן